Пикантни тиквени пръчици
Приличат на пържени картофи, но с ярък цвят и вкус, който носи оттенъка на сладък карамел
Мануела Панайотова 11 December 2016
Тиквата, Нейно оранжево превъзходителство, е сред най-полезните храни - срещу малко калории ни осигурява вкус, аромат и красота от ранна есен, та чак до началото на пролетта.
Как ги направих: Обикновено купувам почистени парчета тиква, които се старая да нарежа на еднакви пръчици. Подсушавам ги, слагам в торба и посипвам с 2-3 с. лъжици царевично нишесте. Размесвам добре, за да се покрие всяка пръчица, подреждам в тава с домакинска хартия като оставям голямо разстояние между тях (така се изпичат равномерно и не се слепват). Поръсвам с чили на прах, зехтин и кокосово масло и пека на 200 С за около 20 минути. Добавям пармезан, сол и пресен магданоз и сервирам в картонени фунийки.