Торта от извара

Лесна и много ефектна

Мануела Панайотова 07 June 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Искате ли да се насладите на кремообразен, лек и фин като чийзкейк десерт, приготвен без водна баня, без бисквитен слой, без суетене? Ако наистина искате, днешното ми предложение е за вас - лесна и много ефектна торта от извара, която може да поднесете с пудра захар, бита сметана, плодове или сладко.

Използвах 500 г извара, 2 яйца, 150 г захар, 30 г картофено нишесте или царевично нишесте, 60 мл готварска сметана, кора и сок от 2 лимона.

Как я направих: В купа комбинирах захар, яйца и нишесте. Размесих добре, така че да няма бучки. Добавих извара, сметана, кора и сок от лимоните. Разбърках до гладкост. Изсипах в намаслена и поръсена с брашно 22 см кръгла форма и изпекох на 170 С за около 45 - 50 минути. Върху охладената торта разнесох щедър слой от извара и сметана, овкусени с мед. Поръсих с лавандулови пъпки, лимонова кора и поднесох с ягоди и мента.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР