Влюбени в Гърция

29 June 2016

Татяна Блатник и принц Николаос

Специалният брой на списание OK!, посветен на южната ни съседка, разказва няколко любовни истории, които са намерили своя романтичен завършек с грък или в Гърция – страната на античните философи, безбрежната морска шир и някои от най-красивите залези. Ето и две от тях:

Татяна Блатник и принц Николаос

Няколко дни преди да навърши 30 (на 25 август 2010 г.), добре познатата в модните среди Татяна Блатник не просто изрича заветното за всяка жена „да“ , но прибавя към фамилното си име и титлата „нейно височество“. Да! Бившият ивент мениджър на Даян фон Фюрстенберг определено е дама с късмет, защото освен мечтаната от множество момичета професия, успява да покори сърцето на истински принц. Нейният рицар на бял кон е принц Николаос Гръцки, наследник на два влиятелни аристократични рода от стария континент. Годежът му с Татяна, родена във Венецуела, но прекарала по-голямата част от живота си в САЩ, е оповестен в края на 2009 г. от официалния офис на баща му крал Константин в Лондон. Няколко месеца по-късно Татяна напуска работа, за да се посвети на подготовката за сватбата, която, разбира се, се състоя в Гърция, на кокетния остров Спецес, разположен на 50 мили от Пирея, и в компанията на 380 отбрани гости, голяма част от които с благороднически произход. Красивата Татяна е облечена в рокля от френска дантела, комбинирана с болеро от същата материя, изработена от базирания в Ню Йорк дизайнер Анхел Санчес. На бляскавата церемония не присъства бившият работодател на Таня – Даян фон Фюрстенберг, за която се предполага, че ще е автор на сватбения тоалет, но гестлистът включва почти всички представители на датското кралско семейство – роднини на жениха по майчина линия.

Джаки Кенеди и Аристотел Онасис

22 ноември 1963 г. е ден, който Джаки Кенеди няма да забрави. На датата, отнела на САЩ един от най-успешните президенти, тя губи своята голяма любов и баща на двете си деца – Кералайн и Джон Младши. Покрусата от събитието е толкова голяма, а трагедията, надхвърляща личното, че мнозина подозират каква ще бъде развръзката в личната история на вдовицата на Кенеди... И то само пет години слез злощастния инцидент, но съдбата си знае своето и дарява ослепителната Джаки Кенеди с нова любов. При това с не по-малко влиятелен и интересен мъж. Неговото име е Аристотел Онасис – един от най-крупните корабни магнати в Гърция, човек с 23 години по-възрастен от бившата първа дама. Първа годежа им оповестява майката на Джаки в специално обръщение към нюйорски ежедневник и това на практика се оказва единственото публично обявление до деня на самата сватба, която се състояла на 20 октомври 1968 г. на притежавания от жениха остров Скорпиос. Церемонията, стартирала в 17.00 ч. местно време, е водена от 31-годишен свещеник, близък приятел на Аристотел, а сред гостите фигурират роднини на булката, децата от първия брак на младоженците, най-близките бизнес партньори на Телис (името, с което Джаки нарича новия си любим). Вечерта преди церемонията младоженецът прекарва във вилата си на острова, докато бъдещата булка остава на яхтата му. На следващия ден, облечена в елегантна рокля в цвят слонова кост, дело на Valentino, Джаки казва „да“ на Онасис пред около 40 гости... След церемонията, проведена изцяло в каноните на православната църква, двойката отделя няколко минути на журналистите, които до момента са изолирани изцяло от светската проява. „Много сме щастливи“, обръща се към тях Джаки. Сред най-интересните подаръци, получени от двойката в сватбения й ден, са 1,5 акра гора на близкия до Скорпиос остров Левкада.

Прочетете историите на бившата кралска двойка на Испания – Хуан Карлос и София, и тази на престолонаследника на гръцкия престол Павлос и съпругата му от вече 21 години Мари-Шантал в юлския OK!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР