Диана Любенова: Не искам аз да предлагам брак на Лес Уелдън

Ирина Иванова 22 December 2007

Срещаме се с Диана в "Murphy's" на "Кърниградска" за късен обяд. Тя е с блуза от златисти нишки, приличаща на фина ризница, и носи огромни тъмни очила Gucci със златни рамки. Първоначалното ми намерение е да говорим преди всичко за филма "Кодът", в който Диана се снима в звездната компания на Антонио Бандерас и Морган Фриймън.

Страстта на Диана към очилата и обувките ми е известна и затова първо я гледам в очите и в краката. Мъжете около мен правят същото - разбира се, по други причини. Първоначалното ми намерение е да говорим преди всичко за филма "Кодът", в който Диана се снима в звездната компания на Антонио Бандерас и Морган Фриймън. Но понеже забелязвам, че носи изключително готини гумени ботуши с камуфлажна щампа и, какво да правя, забравям филма, забравям дори Бандерас и зачеваме необятната тема за... обувките.

Да не би да си изневерила трайно на високия ток? Май никога не съм те виждала с ниски обувки.

Не, обух тези ботуши, защото са много практични за дъждовен ден като днешния. Иначе нося само обувки на висок ток. Имам страшно много, мисля, че бих могла да отворя цял магазин. Отскоро сме новодомци и беше много смешно, когато тръгнахме да се пренасяме. Аз бях ангажирана предимно с обувките си. Изнасях от колата кутии, кутии, кутии... После почиствах обувките чифт по чифт. Искам да си направя в новото жилище специален гардероб за обувки.

Каза "сме новодомци". Да не би с Лес Уелдън вече да живеете заедно?

Всъщност ние винаги сме живеели заедно, просто не исках да говоря за връзката ни пред медиите. Всички виждаха, че сме гаджета - навсякъде ходим заедно, но въпреки това отричах, защото имах чувството, че ще привлека лоша енергия. И то не от познати, а от случайни хора. Много съм щастлива с Лес, радвам се, че сме заедно и не искам да ни завиждат.

Лес е продуцент, режисьор и един от хората, които движат дейността на "Ню Имидж" в България. Сигурно си участвала в повечето продукции, които компанията снима у нас.

Всички мислят така, но въпреки че с Лес сме заедно от четири години и половина, за пръв път се снимах в тяхна продукция тази пролет. "Кодът" ми е едва вторият филм. Страдах от ужасен предразсъдък, че всички ще си кажат: ето, тя се снима в тези филми, защото е гадже на продуцента.

Така или иначе всички си казват това.

Знам и затова смятам да престана с тези глупости. Искам обаче нещата да ми се случват заради самата мен, а не защото съм нечия жена. Много пъти от "Ню Имидж" са ме канили на кастинги, Лес ми е предлагал да се явя, но аз отказвах. През пролетта ми се обадиха за малка хорър продукция. Отидох и ме избраха. Казах на Лес едва в деня, в който трябваше да отида на снимки. За "Кодът" също се явих на кастинг. Дори на два. Мими Лидър, режисьорката на филма, ме хареса още първия път, но след това сцената с мое участие бе преработена и Мими поиска да ме види още веднъж. На следващия ден подписахме договора.

Каква е твоята роля?

Съпруга на известен бижутериен магнат. Двамата с мъжа ми правим парти. Бандерас и Морган Фриймън са майстори-крадци, които искат да оберат фирмата, и успяват да окачат на ревера на моя съпруг миниатюрна камера, а после влизат на партито, представяйки се за ченгета. Най-важната сцена с мое участие бе именно тази с партито, защото Бандерас седеше до мен. В един момент той, уж без да иска, залива сакото на мъжа ми с вино, за да свали камерата, докато се извинява и го почиства. Междувременно успява да открадне и моята гривна. Смешното бе, че снимахме няколко дубъла и Антонио все не можеше и не можеше да ми свали гривната. Тогава предложих на Мими да си я сваля аз под масата. Тя прие и се получи още от първия път. Така че не Бандерас ми краде гривната, а аз си я свалям сама.

Хареса ли ти Антонио?

Харесаха ми всичките актьори. Един от най-добрите румънски актьори в момента играе мой съпруг. Антонио Бандерас и Морган Фриймън се държаха страхотно с всички български актьори, въпреки че им е ясно, че за нито един от нас това не е ролята на живота му. С Бандерас си говорихме за театър, аз му разказах, че играя в една пиеса по текстове на Алмодовар - режисьорът, който го е открил за киното. В ранните си филми той е просто едно бузесто момче. Сега има съвсем друго излъчване. Призна, че театърът много му липсва. Двамата с Морган снимаха денонощно, никъде не излизаха вечер. Дори с Мелани Грифит, докато беше тук, доколкото знам, са отишли само на една вечеря в ресторанта на хотела. Но аз повече харесах Морган Фриймън - изключително ерудиран, благ и в същото време респектиращ мъж. Пред него не върви никакво позьорство, никаква игра. Само като те погледне и все едно стоиш пред него, както майка те е родила. Веднъж си позволих да говоря с него, без да сваля тъмните си очила. Не ме изтърпя и секунда. Веднага каза: Свали си очилата. Не мога да виждам очите ти.

Ама ти и сега, докато говориш с мен, си с очила. Защо?

Защото сутринта изпращах Лес - замина за пет дни за Америка по работа. Снощи си легнах късно. Не съм гримирана. Просто така се чувствам по-добре.

Ти ходила ли си с Лес в Америка?

Не, но много искам. Той има два дома там - единият е в Ел Ей, където живее майка му и едната му сестра, другият - в Маями, където живее баща му и другата му сестра. Всъщност Лес е наполовина бразилец - майка му е бразилка и е роден в Бразилия. До 14-годишна възраст е живял там и после семейството му се премества в САЩ. Така че в него има нещо южняшко и горещо, въпреки че изглежда 100% американец. Обожава да танцува, което никак не е типично за българските мъже, те предпочитат да седят на маса. Голям купонджия е, също като мен. Затова двамата много ходим по партита и стоим до късно. Сутрин обаче той винаги става рано за работа, а аз си спя. Не знам как издържа.

Как всъщност се запознахте?

Благодарение на моя приятел Башар Рахал, който в момента живее в Щатите. Преди почти пет години той снимаше във филм на Лес и аз ги поканих и в моето предаване. После пък те ме поканиха на вечеря. Същата вечер имахме годишнина с випуска ми от НАТФИЗ и аз предпочитах да остана с бившите си колеги. Но все пак бях обещала и отидох, като си мислех, че ще седя най-много час. Мястото ми беше до Лес. Започнахме да си говорим и си говорихме около три часа - за всичко. Той е от този тип мъже, които могат да бъдат страхотна компания, много е приятно да вечеряш с него, да разговаряте. След тази вечеря той замина за Америка и не се видяхме около седем месеца. После се върна, установи се за по-дълго тук и оттогава сме заедно.

Вие сте много различни като визия. Той е рус и синеок, ти си чернокоса, тъмна.

Нали уж противоположностите се привличат. Като характери обаче сме доста еднакви. И двамата сме Стрелец.

От всички възможни комбинации между зодиите Юнг дава шестица за стабилност и дълготрайност на връзката именно на комбинацията Стрелец - Стрелец.

Не се интересувам от зодиите, не са ми чак толкова важни, но бях казала на Лес, че не се разбирам кой знае колко с мъжете от моята зодия, и той дълго криеше, че е Стрелец. Истината е, че се разбираме перфектно. Въпреки това в началото изпитвах ужас от мисълта да живеем заедно. Дори изпитвах голям страх от първото ни отсядане в хотел. От това, че ще трябва да споделям личното си пространство с някой друг и че той ще види всичките ми дребни, ежедневни навици. После разбрах, че с Лес се живее много леко. Той уважава правото ми на хаос, понякога двамата си правим домашен хаос и никой на никого не създава проблеми.

Правите ли планове за сватба и бебе?

Искаме бебета със сигурност. Колкото до сватбите... Някак си не е удобно да питам: извинявай, ти кога ще благоволиш... Аз съм абсолютно нормална жена, не съм някаква феминистка и не искам да предлагам брак. Не искам да се правя на мъж.

Пътувате ли много?

През зимата всеки уикенд ходим на ски на Боровец. Това лято пък бяхме на дълга яхтена ваканция. Христо Сираков, който ни е много близък приятел, ни покани на яхтата си, на която е капитан, и един месец обикаляхме около Генуа, Флоренция и Сардиния. Ходихме на концерт на Глория Гейнър, бяхме и в култовата дискотека "Билионер" на Флавио Бриаторе в курорта Коста Смералда на остров Сардиния - заведението, от което това лято изхвърлиха Брус Уилис и медиите вдигнаха шум до бога. Дори бяхме корабокрушенци. В Корсика ни настигна страшна буря и трябваше да останем три дни на островa. Беше страхотно пътуване - по цял ден навън, морето те заобикаля отвсякъде, всеки ден е различен. На Нова година ще бъдем пак в Италия, в едно малко градче Матерхорн на границите на Швейцария, Франция и Италия. Не е прочут курорт, но е много известен сред скиорите.

Кой е последният подарък, който Лес ти направи?

Ето тази запалка Corona (златна, абсолютно подхожда на Диана - б.р.). И двамата обичаме красивите малки аксесоари. От последното си пътуване в Америка ми донесе страхотни очила на Ед Харди. В момента той е абсолютният хит сред холивудските знаменитости и е любимец на Мадона. Тръгнал е от ателие за татуировки и после ги пренесъл върху дрехи и аксесоари - черепи, рози, японски мотиви... Очилата са убийствени. Аз пък купувам на Лес дрехи, защото това ме забавлява и мисля, че разбирам от мъжка мода.

Престраши ли се да запознаеш Лес с родителите си?

Да, той познава цялото ми семейство и те много го харесват, защото аз вече ти казах - той е адски обаятелен събеседник. Изобщо в момента се чувствам много добре. Участвам в страхотно представление - "Плейбек", снимам се във филми и смятам да преодолея предразсъдъците си и да се снимам в още повече. Водя преговори с новите собственици на "Евроком" и най-вероятно предаването ми "Секс игри, ах" ще стартира преди Нова година с нова формула - ще бъде по-кратко, 30 минути, но пък всеки ден. Живея с мъж, когото обичам и с когото ми е много, много хубаво. Не знам дали ти казах, но с нас са и двете ни кучета. Моят мопс Секси - абсолютен дивак с излишък от тестостерон, и кучето на Лес - 14-годишно, кръстоска между малтийка и рядката порода шицу - най-възпитаното и кротко куче на света. Живеем си страхотно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР