Орлин Горанов

На 2Х25 - Същият!

Ваня Шекерова 10 August 2007

На 8 август и Орлин Горанов влeзе в шести коридор. Не може да бъде ли? Ами не може, като гледа човек какъв успех има сред нежната половина от човечеството, на сцената, как се забавлява с приятели...

Той е от мъжете, на които възрастта им стои добре. Сигурно защото духът му е на 25. EVA го попита как изглеждат нещата от неговия връх на 50.

Орлине, помня един концерт на Камелия Тодорова в зала Универсиада, на която тя те извади на сцената и каза: „Има тук едно момче, много е добро, реших да го пробвам"...  Беше 1980 г., тогава Камелия и аз работехме с един композитор.

Сега по същия начин ли гледаш жените като тогава, когато те пробваха? Не, външността е важна безспорно, но има и нещо по-важно от нея. По акъла изпращат, нали?

Как съхрани брака си с толкова много изкушения? Не съм го мислил така, като съхранение. Просто аз се ожених на 33, бях по средата на кариерата си. Жена ми ме прие с всичките ми позитиви и негативи - с пълната с писма от почитателки кутия, с пушещия от обаждания телефон. Още от запознанството ни няма изригвания, побъркване, взривоопасна химия.

Има ли ревност във връзката ви? Ревността е подозрителност и опит да превъзпиташ даден човек по свой образ и подобие. Няма ли доверие, връзката е обречена, има ли опит за превъзпитание, другият ще избяга, за да се съхрани.

А страст има ли? Е, не толкова, колкото преди, помъдряваме.

Непостигнати цели?  Аз си поставям постижими, не съм звездоброец. Някои сбъдвам - като тази да имам дъщеря. Когато през 1984 година, вече взел награда на "Златния Орфей", реших да уча оперно пеене, мнозина ми казаха, че съм ненормален. А това ми отвори нови врати в музиката.

Много ти върви на дуети - с кого още би искал да пееш? С Ал Жеро и Джордж Бенсън.

А с жена? Не знам. Дуетът ни с Мариана Попова се върти по два испански телевизионни канала. Той е нов хоризонт за мен - към латиномузиката, страшна емоция, огромна любов, която споделям със слушателите. Аз по принцип обичам да работя в екип и дуетното пеене ми харесва, в никакъв случай не ограничава свободата ми.

Какво не си и никога не би направил? Не бих си боядисал косата, макар че на 20 исках да се изруся. Не бих си направил изкуствено удължаване, не бих си сложил гел, за да стърчи нагоре. Аз съм за класическата визия.

На 50, освен че ще издадеш албум „Орлин и приятели", ще си преброиш ли приятелите? Да, и за добро или лошо, те са по-малко. Тези, които не са имали тежест да останат, времето ги е отвяло, а аз съм изчистил файла, нямам и спомен за тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР