Софи Маринова

Дребна, мургава, кипяща от енергия и дяволита

Мариана Антонова 03 March 2007

Софи Маринова се наложи като певицата, която непрекъснато произвежда новини. Миналата година премина под знака на скандалната й връзка с Дачо, син на Петър - мъжът, с когото живя 10 години и който е баща на сина й Лоренцо.

Както и под знака на трите хита от дуета й с Устата - "Бурята в сърцето ми", "Точно ти в горещи нощи" и най-новия "Мой си, дяволе", където Лоренцо, облечен в костюм, ушит по поръчка в модна къща "Агресия", се провиква: "Чае шукарие!" Днес циганката от Етрополе, израсла по интернати и незавършила средно образование, се вози в Ауди Q7, обиколила е Европа, летяла е до Америка и си поръчва маркови парфюми, като последният е за 4000 лв. До края на тази година Софи се кани да произведе поне още две новини: още една дуетна песен с Устата и сватба с любимия й Дачо.
Софи Маринова в откровено интервю пред EVA.

Софи, много си лъскава. Опиши ми всичко, което в момента е на теб.
Дънките ми са италиански от марков магазин на Витошка. Няма да кажа кой, защото трябва да си плаща за реклама. От новата мода са с ниска талия. По принцип предпочитам по-дълбоки, по-лепнати по тялото, ама пък тези ми харесва как ми стоят. Бижутата ми - комплект колие, пръстен, гривна и обици, са по модел на Версаче от жълто и бяло злато, общо 130 грама. Прави ми ги моят златар Джовани Голд, от четири-пет години ходя при него. Часовникът ми е на Оксет и също е златен. Запалката ми е на Ив Сен Лоран с бели камъчета Сваровски, отгоре със знака на долара S, което е и моята буква. Джиесемът ми е Самсунг, дадох го във Визаж да ми го украсят с камъчета и с лъскави неща. Очилата са ми на Роберто Кавали. Много обичам очила. Вече имам над 20-30 чифта във всякакви цветове. Очила и парфюми - това ми е слабост.

Въобще, обичаш да се глезиш.
Всички жени обичаме парфюми, накити, дрехи. Като ми остане свободно време, винаги обикалям магазините. Освен това всеки ден задължително си купувам по някой подарък. Може да е едно червило, но трябва да съм си подарила нещо. Днес например си взех парфюм - най-новия аромат на Долче и Габана.

Да не е онзи от 4000 лв.?
Не. Той е на Ла Прери, „Силвър рейн", 50 милилитра. Поръчала съм го и го чакам всеки момент. Дачо каза, че съм малко луда да дам толкова пари за парфюм, при това ще го свърша за по-малко от месец. Обаче той е като бижу, много е красив. Шишенцето му е с 3000 камъка Сваровски. Можеш после да си купуваш пълнители и постоянно да го използваш.

Още ли събираш шишенца от парфюми?
Вече не. Като свършат, ги подарявам на племенничките, те ги събират. Пък аз събирам пълни шишета, не празни.

Трябва много добре да печелиш, за да си позволяваш парфюми за 4000 лв.
Не искам да се оплаквам. Добре си живея, парите ми стигат за всичко, каквото си пожелая, освен за апартамент в София. Трябва една-две години да се стисна, ама аз обичам да харча много - парфюмче за 4000 лв., рокля за 1000, това - онова и те, парите, си вървят.

А автомобилът ти какъв е?
Ауди, Q7. Имам книжка, обаче Дачо ме вози по участия. Понякога, когато имам свободно време, и аз карам - ходим със сина ми Лоренцо по кафета и магазини. Той много обича и е страшно досаден. Постоянно иска да му купувам по нещо. И аз си го глезя.

С кои модни къщи работиш?
От близо година работя с "Агресия" и с "Романтика". "Романтика" шият моите рокли, там ми направиха и сватбената. "Агресия" обличат Устата, ушиха костюмите на Дачо и на Лоренцо за сватбата. Но тя нали не стана... Сега сме я запланували за края на септември. Защото дрехите чакат!

Защо не я направихте миналото лято? Имаше даже покани във формата на огромно червено сърце...
И те си седят. Много са красиви. Сега само ще сменим датата. Сватбата не стана, защото Петър още не беше свикнал с мисълта, че съм със сина му, и не искахме да го нараняваме допълнително. Решихме да мине малко време. Според мен то мина. Петър вече си говори с Дачо и с мен. Свикна с мисълта, че сме заедно. Времето лекува. Така че вече можем да си направим сватбата. Дано само и този път да не ни мине черна котка път.

Чух, че когато искахте да правите сватба първия път, Петър заплашил, че ще дойде на тържеството и ще се самоубие пред очите ви. Не ти ли е жал за него?
Не искам да казвам думата жал, защото Петър не е за съжаление. Той е силен мъж. Винаги съм казвала, че от него не съм видяла нищо лошо през 10-те години, когато сме били заедно. Даже аз като че ли бях по-агресивна, по-лоша, но не знам защо се получи така. Просто съдба.

Не ти ли беше криво, че го остави, и то заради сина му. Не те ли гризеше съвестта?
Не. Защото нали знаеш, хората казват, че като дойде любовта, не пита. С Дачо сме влюбени, обичаме се и нищо друго не ни интересува.

Да, ама по едно време Дачо беше тръгнал да си ходи.
Е, във всяка къща си има и дим. И ние се посдърпваме от време на време. Дачо е с 9 години по-малък от мен - аз съм на 31, той е на 22, и от възрастта е малко по-импулсивен, по-бързо взема решения. Като му се поскарам, веднага става и си тръгва. След 1-2 дни се връща. Нормално. Тъкмо така си разбираме по-добре характерите.

И ти сега все едно отглеждаш две деца.
Не е точно така. Дачо отдавна се държи като мъж. Още на 17-18 години сам си изкарваше пари и се гледаше. Даже в момента се държи по-мъжкарски от баща си. Например по-ревнив е, купува ми повече подаръци. Жените обичат да ги ревнуват и да ги глезят. Докато Петър не ми купуваше много подаръци, не ме ревнуваше. И в един момент си мислиш - щом не ме ревнува, не ме обича, и ти става скучен.

Какви подаръци ти подарява Дачо?
Вече се е ориентирал в моя вкус, знае какво харесвам. Миналата година за Свети Валентин ми подари голямо сърце в червени камъни Сваровски и с ароматизирана свещичка. Тази година ми донесе от Турция златен пръстен с аквамарин. Обича да ми купува и много бельо. Умее да го подбира по размер, модел, цвят.

Какво бельо харесваш?
В червено и черно и нося прашки. Бикини не обичам.

Дачо откъде взема пари, за да ти купува подаръци? Ти му даваш и той после те изненадва. Така ли?
Заедно с братята ми имат фирма за цветни метали. Понеже братята ми много ме обичат, сега почти не карат Дачо да ходи с тях, но си му дават неговия дял. А когато имат повече работа, съчетавам нещата така, че да почивам по 1-2 дни и той да отиде да помага. Защото е хубаво и той да си има личен живот. Има моменти, когато искам да остана сама, той също. Това допълва връзката ни и показва дали се обичаме.

Не се ли притесняваш, че имате 9 години разлика?
Въобще не мисля по този въпрос. Приятелите ми казват, че и аз съм като дете. Но ако дойде момент, в който той се влюби в някоя по-малка или пък аз се влюбя пак, нито ще му се разсърдя, нито пък, мисля, той ще ми се разсърди. Всяка следваща любов е по-силна.

Не ти вярвам. Казвала си ми, че си доста ревнива.
Така е. Но ако си е харесал друга, какво мога да направя? Нищо. Важното е, че в момента ни е хубаво и сме заедно. Господ си знае работата.

Мислите ли за дете?
Ако се задържим, както мислим да живеем заедно, смятам, че до 35 години мога да родя още едно дете. Искам да е момиченце. Разбира се, и момче да е, пак ще си е от нашата кошарка.

Много ще омешате родата.
Това и казвам понякога на приятелите: Ами ако имаме с Дачо дете? На Лоренцо от моя страна ще му се пада сестра, от страната на Дачо ще му се пада племенничка... Въобще става много объркано. А приятелите отговарят: Какво толкова го мислите! Просто ще си е ваше дете и готово. Лоренцо като расте, ще почувства дали ще му е като сестричка, или като племенничка.

Малко жени биха направили това, което направи ти.
С Дачо често си говорим за това. Казваме си: Ле-ле, какво направихме, ужас. Понякога се обвиняваме и двамата. Но пък той ме успокоява, че е виждал доста такива семейства. Че просто при мен се разшумя, защото съм известна и защото е живял при нас с Петър. Обаче аз не съм го родила! Ние нямаме кръвна връзка.

Как реагираха вашите?
Беше им трудно да го приемат. Те много обичат и Дачо, и Петър. Петър и досега ходи при тях, пият кафе и т.н. Абе, в първия момент беше шок за всички. Защото аз по принцип съм моногамна във връзките си. Но всеки има грехове и Господ е за това да ни ги прощава.

Разкажи ми за апартамента си в Етрополе. Скоро си правила голям ремонт.
Апартаментът си беше нов, ама с лудата си глава пак направих ремонт. Жилището ми е към 170-180 кв. м, има детска стая, спалня, хол, кухня. На първия етаж е, направила съм си отделен вход. Има камини, парно, изобщо много е топъл, уютен, тузарски. Всичко съм си купувала от София. Аз съм си дизайнер. Като обикалям по хотели и заведения, харесвам разни неща и ги съчетавам. Холът ми е в жълто и синьо. Много красиво стои. В стаята на Лоренцо стените са в различни цветове - зелено, розово, синьо, да му е веселичко. Спалнята е в златно. Леглото ми е с балдахин, над него е поставено окачено сърце, с лампички около него. Кухнята е червена.

Помагаш ли още с пари на близките си?
Не спирам да помагам. Но вече не давам на братята си. Те си изкарват, а имам ангажименти и покрай Лоренцо. Сега най-много помагам на майка и на татко, понеже са пенсионери. Доста ги глезя.

Какви са ти плановете за Лоренцо?
Той е много паметлив. На 4 години и половина е, а вече брои до двадесет, знае да си напише името, знае детски песнички. Непременно ще го запиша да учи езици, защото на мен ми пречи, че не знам. Като ида в чужбина, една вода не мога да си поръчам. Ходих уж три месеца на английски, ама нали съм си мързел... Но Лоренцо искам да е добър ученик и много ще го натискам.

Ти ще завършиш ли средно образование?
Изкарала съм десети клас, за какво ми е диплома? Някои са с висше образование, пък са чистачи на тоалетни. Имам хубава работа, знам да пиша, мога да си смятам парите. Така че съм добре.

През лятото те видях на морето на премиерата на "Точно ти в горещи нощи". Беше много елегантна с червена рокля и шапка.

Тогава и двамата с Устата бяхме в червено. И бяхме страхотно уморени, защото си идвахме от Испания, където пяхме на наши емигранти. Кацнахме със самолета в София, директно се качихме в колите и тръгнахме за морето. Въобще не бяхме спали и яли.

Къде другаде си ходила освен в Испания?
Вече обиколих почти навсякъде из Европа. Бях и в Америка. Не съм ходила по по-екзотични места като Индия или пък в Африка. А ми се иска да видя друг етнос, други традиции. Казала съм на Дачо, че ще отидем в Индия, за да си купя много тоалети и да ходя като индийка по улиците. Още повече, че имам индийска красота.

Даваш ли си дни за почивка и къде ги прекарвате с Дачо?
Обичаме да ходим на Арбанаси, Пампорово, Боровец, Банско, но за по 1-2 дни. Защото най-обичам да си работя. Свикнала съм да съм заобиколена с хора и все нещо да правя. Понякога, когато си остана вкъщи, не заспивам като хората в 10-11 часа, а в 4-5. Защото това е моят режим. Лягам, когато другите тръгват за работа, и спя до обед. Почивките ги правя най-вече заради Лоренцо. Добре му е да ходим по хотели с басейни, джакузи, сауни и т.н.

Гледам, че не носиш грим?
През деня се опитвам да ходя без грим, за да си почива лицето ми. Защото всяка вечер, като съм на работа, слагам по един тон. А от грима лицето се изморява и остарява.

Направи си нов бюст. Имаш ли други корекции?
Направих си гърдите след раждането за самочувствие. Защото като бях бременна, качих 30 кг и те се отпуснаха. 350 кубика са и са повдигнати. След раждането два месеца бях на солети и вода и свалих килограмите. Нямам други корекции. В устните нямам силикон. Но мисля, че като поостарея и се появят бръчки, ще си правя корекции на лицето, няма да се дам. От друго нямам нужда. Имам си крачета, имам си дупе. Е, искам косата ми да е малко по-гъста и на снимки си слагам допълнителна, но иначе си ходя с моята. От 10 години я боядисвам черна, не защото е с бели косми, а за да е по-лъскава.

Да поговорим и за музика. Отличен тандем направихте с Устата.
Така е. Три дуета, три хита! И то един след друг. Когато моят продуцент Крум Крумов ми каза, че иска да запиша "Бурята в сърцето ми" с Устата, не бях очарована. Устата също не е искал да правим дует. Сега се радвам, че сме заедно. Устата е трудолюбив и обича работата си като мен. Допълваме се и може би затова ни върви. Текстовете на песните са негови. А пък аз избирам музиката.

Защо решихте за Евровизия да пеете на руски?
Това го измислиха Крум и Устата с идеята, че може да спечелим повече гласове. Имаме учителка по руски. Е, малко още ми намират грешчици в произношението, но ще ги оправя. Все пак българка съм, не мога да го докарам съвсем като рускиня.

Как се реши да изпееш "Ветрове" след Лили Иванова?
Когато Крум ми предложи, не исках. Записах песента със страх. Защото Лили Иванова ми е фаворитка. Стана хубаво, но повече харесвам изпълнението на Лили. Може би защото години съм го слушала. Макар че като ходя да пея по дискотеки и заведения, виждам, че я харесват и на цигански и искат да я пея.

Каква нова изненада ни готвите с Устата?
Готови сме с четвърти дует, чакаме подходящото време, за да го пуснем на пазара. Песента е бърза, весела и мисля, че пак ще се хареса. Устата се шегува, че вече ще пее с Лоренцо, защото съм остаряла. Викам му: Стара риба и стара жена няма бе, човек!

1 КОМЕНТАР
1
МАРИЯ
13 January 2020, 22:27

СОФИ, АЗ СЪМ СЕКРЕТАРКА В СОФИЙСКО УЧИЛИЩЕ В КОЕТО УЧАТ САМО ЦИГАНЧЕТА, ТЕ НЯМАТ НИКАКЪВ СТИМУЛ ДА УЧАТ, МИСЛЯ СИ, ЧЕ АКО ТИ ДОЙДЕШ И ГИ СТИМУЛИРАШ С ТВОЯТ ГЛАС, АМБИЦИЯ И ЦЕЛ В ЖИВОТА ЩЕ ИМА МНОГО ДОБРО ВЛИЯНИЕ, МОЛЯ ТЕ СОФИ , ИСКАМ ДА ДОЙДЕШ В 67 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В ГРАД СОФИЯ, НЯМАМЕ ПАРИ ДА ТИ ПЛАТИМ, НО ЩЕ СМЕ ТИ МНОГО БЛАГОДАРНИ, ЗАЩОТО МНОГО ТЕ ОБИЧАМЕ, МОЛЯТЕ ОТДЕЛИ МЪНИЧКО ВРЕМЕ ЗА НАС, НАДЯВАМ СЕ! ОБИЧАМ ТЕ!

ТВОЯТ КОМЕНТАР