Гала пред старта на Пълна промяна

6000 писма получи екипът на българската "Пълна промяна" ден, след като рекламата на реалити шоуто тръгна по Нова телевизия.

Мариана Антонова 26 April 2007

На какъв етап е подготовката му, как ще бъдат избрани участниците, кога ще бъде извършена пълната им промяна.

Гала, същия формат на "Пълна промяна" ли ще правите, като този, който гледаме по телевизията?

Ние гледаме английския и американския вариант. Ще се ориентираме към формат от друга страна, в който има водещ. Уникалното е, че след като авторекламата на предаването вървя само един ден в "Господари на ефира", получихме 6000 писма от кандидати за пълна промяна.

Кой иска да се променя повече - жените или мъжете?

Писмата са само от жени. Представи си колко са ни ужасни мъжете и колко ни вменяват или поне ни показват, че не ставаме, та се налага да се втурваме да си правим корекции, да искаме да се променяме, да сме по-красиви.

На какъв етап е предаването до този момент?

Избран е консултантът му - зам.-здравният министър и хирург д-р Матей Матеев. Все още се обсъжда с кои специалисти и клиники ще се работи. Излъчването ще започне през септември, но предвид това, че горещите летни месеци не са подходящи за операции, те, както и снимките, ще започнат съвсем скоро.

Кой и по какъв критерий ще избере хората, които ще бъдат подложени на пълна промяна?

Първо, лекарска комисия. Тя ще преценява дали кандидатът е в състояние да се подложи на серия операции. След това от гледна точка на шоуто ще бъдат избрани хора, които се нуждаят от повече корекции. Вече ми се обаждат и желаещи да се променят, и специалисти, които са гостували в "На кафе". Иска ми се да помогна на всички, за съжаление не е в моите правомощия.

Ще имаш ли нов имидж в "Пълна промяна"?

Това ще реши Кремена Халваджиян, но и да има промени, няма да са драстични. Сигурна съм в едно - няма да се подлагам на операции. Не защото се смятам за перфектна. Имам например малък бюст. В никакъв случай нямаше да избера голям размер, но бих направила корекция. Не харесвам и носа си, обаче мисля, че това са най-непредсказуемите операции. Абе страх ме е, това е.

Как тогава ще водиш шоу, в което основното са операциите?

При това продуцентът Маги Халваджиян каза, че трябва да присъствам. Досега допирът ми с операции е раждането със секцио и една липосукция, която показахме в "На кафе". Гледах как се прави в реално време, но на екран. Така че признавам: леко съм стресната.

Как те избраха за водеща? Имаше ли кастинг?

Изборът е на Нова телевизия и на Маги Халваджиян. Не знам критериите. Решили са, че ще съм аз, и ме поканиха.

Какво ще стане с "Имаш поща"?

Ще продължа да го водя. Все пак то е веднъж седмично.

Не се ли притесняваш от преекспониране?

Само в България се говори за такова нещо. Казвам го уверено, защото горе-долу имам наблюдение върху италианската и американската телевизия. Там водещ, който е успешен - от Нова телевизия твърдят, че за тях съм успешен водещ, се експлоатира максимално. Но не в посоката "дай сега да го изсмучем за половин година и да го изхвърлим." Напротив. Едни от най-известните телевизионни лица, които имат собствени предавания, се появяват заедно в друго ток шоу. Освен това почти всички се снимат в реклами, в киното и т.н. И никой не говори за преекспониране.

Същевременно тези хора развиват свой бизнес, стават милионери. Ти мислиш ли в тази посока?

Мислила съм, но засега не съм намерила нещото, с което искам да се занимавам извън телевизията. Обикновено тези хора получават предложения и стават съдружници в бизнес, който използва името и лицето им и не ги задължава да участват в останалата дейност. Преди две години отказах предложение за диетични храни и малко съжалявам, беше добро и смислено. Другите оферти, които съм получавала, не ми харесваха. Между другото, преди около половин година с Кремена Халваджиян се бяхме втурнали да правим ресторант, обаче решихме, че моментът не е подходящ. Освен това малко хора успяват в бизнес, от който не разбират нищо. Предпочитам да е нещо по-женско.

Разкажи за ресторанта.

Идеята беше да е средиземноморски. Имахме модел как да изглежда, бяхме предвидили откъде да доставяме продуктите и т.н. Няма да кажа повече, защото не сме се отказали съвсем да го направим един ден.

Още ли съжаляваш за "На кафе"?

Вече гледам по друг начин на спирането му. Защото бях като зомбирана. Сутрин ставах в 6 ч., вечер заспивах към 12 ч. със сценария, в събота и неделя спях, за да взема глътка въздух... Така че сигурно е било добре за здравето ми. Но в началото ми беше много мъчно. И на мен, и на екипа. Пет години правихме предаването. Животът ни беше повече в студиото, отколкото с близките ни.

Доколкото знам, екипът се е запазил.

Да, почти целият. С него правим списанието "На кафе". В "Имаш поща" работя с друг екип, в "Пълна промяна" ми предстои да свиквам с трети... Късметлийка съм, попадам все на хора, с които се разбирам прекрасно.

Между другото, имаш дял в списанието като съсобственик.

Да. Ето, и аз си имам бизнес. След тв шоуто "На кафе" мислех, че ми предстои дълъг период на почивка. А се оказа, че годината е доста работна. Постоянно снимам реклами, правя промоции и т.н. (В момента Гала ни гледа от билбордове на "Ariston S" в реклама на деловата линия от последната колекция на модната къща, продължава да е рекламно лице на мебелния "Декор Център", рекламира спирала за очи на "Макс фактор", води промоции на "Петрол" и на маргарин "Калиакра" - бел. ред.) Затова не вярвам на номерологични и астрологични прогнози.

Искаш да кажеш, че се допитваш до астролози и номеролози, за да видиш каква промяна ти предстои?

Не, не вярвам на хороскопи и не си правя. Случайно ми казват това-онова оттук-оттам. Гадното на предричанията е, че те сугестират. Като ми споменат нещо такова, го запомням. Така научих, че от средата на 2006-а ми предстоят 12 месеца застой. Слава Богу, обратното е. Поне досега.

Знам, че си фенка и на числото 13.

Защото е моята рождена дата. Избрах също да родя на 13-и. Беше четвъртък, но и петък да беше, щях да съм доволна. При това родих в 13 часа на обяд. И кръстих дъщеря си Мари, т.е. с име, което започва с 13-ата буква на азбуката. Живот и здраве, след 3 години ще празнуваме 13-ия й рожден ден.

Пак ще те върна към свободното време. За какво го използваш?

Най-после тръгнах на фитнес. Занимавам се повече с детето си, колкото и да звучи тривиално. Толкова не съм имала време за него, че сега се опитвам да компенсирам и да залича периода от пет години. Макар да знам, че е невъзможно. Ходя също на обяд с приятели. Знаеш ли, че не ми се беше случвало? Нощни заведения, клубове, да отида на рожден ден на някого през седмицата - абсурд! Затова след "На кафе" имаше период, в който ми се струваше, че съм спряла на едно място, че съм извън времето и пространството, че нещата се случват покрай мен и ги гледам като зрител. Казано кратко - не знаех как да почивам. Сега ми е много волно. Успявам да се забавлявам, да върша неща, които съм отлагала, да работя по-пълноценно.

Какво още си пожелаваш?

Първо, близките ми, които обичам, да са живи и здрави. И второ, Господ да ми прощава безкрайно многото грешки, които правя. И да е с мен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР