Джина Стоева

Джина Стоева утрепа всички предварителни нагласи и очаквания към племето на фолкпевиците, чиято представителка бе на острова на експедиция Робинзон. Тя остана там 46 дни, показа забележителна физическа и психическа устойчивост дори в сравнения с мъжете.

Ваня Шекерова 31 December 2007

Джина Стоева разби всички предварителни нагласи и очаквания към племето на фолкпевиците, чиято представителка бе на острова на експедиция Робинзон. Тя остана там 46 дни, показа забележителна физическа и психическа устойчивост дори в сравнения с мъжете. От мизерните условия и глада излезе със 7 килограма по-слаба, поизгоряла от слънцето, но запазила високия си дух и пищния си естествен сексапил.

Как се поддържа в перфектна физическа форма, как е повлияло на красотата й отсъствието на елементарни грижи за нея на острова, как се е възстановила след завръщането си Джина Стоева разказва за читателките на EVA, пресмятайки, че към 600 лв. месечно й струват грижите за себе си.

Причината за физическата издръжливост и перфектните форми на тялото

Джина е завършила спортно училище – тренирала е активно висок скок в продължение на близо 12 години, част от които в отбора на университета. На това дължи стройното тяло и издължените стегнати мускули, както и навика да ги поддържа. Сега, когато не тренира лека атлетика, прави джогинг, а когато времето е лошо – играе пред телевизора комплекса на Синди Крауфорд. Във фитнес залата е клиентка на Митьо Крика, който й направил силова програма, когато била одобрена на кастинга за участие в Сървайвър.

Освен всичко това Джина Стоева е танцувала латино и ирландски танци, а в момента има свой балет NewХ, с който освен като хореограф, се изявява и като танцьорка.

Като всеки бивш спортист и настоящ активен физически млад човек Джина оценява ролята на масажа за поддържането на тялото и духа. Веднъж на две седмици тя се оставя в ръцете на масажист за класически масаж на цялото тяло. След Сървайвър била посинена от спането на земята, усещала напрежение във врата и раменете, ходела леко прегърбена. Открила изцеление чрез тай масаж в СПА център Victoria в хотел Амбасадор.

Кожата, горката

Светла и тънка, кожата й пострадала най-много на Карибите. Отначало и Джина като всички се хвърлила да се пече под слънцето, но като изгоряла, като видяла станалите ярки лунички по лицето и тялото си, взела да се примъква под сенките. Всички усетили, че слънцето влияе зле не само на външността им, а и изпива силите на гладния.

Противно на очакванията, кожата на Джина, която по принцип е суха, не изпръхнала без хидратиращи средства – влажността на въздуха там е необичайно висока. Все пак най-много я мъчела липсата на топъл душ и на ароматни продукти за тяло. „Тук като се събудя, един час не мога да си отворя очите, а там – скачаш във водата и вече си и изкъпан, и изпран, и всичко друго.” Усетила огромна, направо неземна наслада, когато за първи път след 46 дни се допряла до сапун, шампоан, душ и чистота. Сега още по-старателно си подхранва удоволствието от предимствата на цивилизацията – прави си вани с ароматни масла, с мляко и мед и с морска сол и ябълков оцет, която от майка си знае, че е полезна за костите.

Обзавела е банята си с ароматни свещи – така гали и духа си. Използва продукти за тяло на Bronley, старателно втрива млякото навсякъде особено след като е постояла в сауна или парна баня.

Питам Джина как докато е била в мизерните условия на острова, е поддържала кожата си без нито едно косъмче. Тя доверява, че впечатлението е малко измамно – космите й прорасли, но тъй като са руси и доста изтлели от слънцето там, не й личало. За разлика от на другите участнички, от които само Меги Дерм си била направила лазерна епилация. Някои от дамите затова и започнали да си слагат полички. А между другото установили, че като имат на разположение много свободно време, могат и с пръсти да си изскубят по някой косъм – „като го подръпнеш пет-шест пъти, става”, смее се Джина. Забелязала, че след дългия престой на открито мъхът над горната устна сякаш се сгъстил, затова го „лекува” с фотоепилация.

Лицето си поддържа с дневен, нощен и околоочен крем на Chanel. На пустия бряг нямала възможност да се вижда на какво прилича. Впрочем по едно време жените се изхитрили да се оглеждат криво-ляво в купичките за храна. Но там място за суета нямало, пък Джина твърди, че по природа не е суетна. Така че не се притеснявала да се показва без грим, може би е въпрос на самочувствие, каквото не й липсва.

Да, ходи на козметичка два пъти месечно, вкъщи я мързи да си прави маски и каквото още се сетите. Козметичката й от салони Polly Style почиства лицето й и подхранва и хидратира кожата с професионалните продукти на Matis.

Специални глезотии за ръце и крака

Освен че поддържа изряден маникюр, два пъти месечно Джина си прави парафинова маска на ръцете, която ги прави копринено меки, особено през зимата. След ексфолиране, маникюристката намазва ръцете с богат хидратиращ крем и ги потапя неколкократно във ваничка със затоплен парафин. Облича ги първо в найлонови, а после – в хавлиени ръкавици. След около половин час буквално обелва парафина и стават ръце само за целуване.
Същото важи и за нозете й – през зимата педикюр по-рядко, но удоволствието от ексфолирането, съчетано с рефлексотерапия, Джина не пропуска. Хубавото е, че всичките процедури си прави в един салон, където има доверие на професионалистите.

Обичайният режим на хранене и гладът

Джина твърди, че винаги е опитвала да се храни здравословно, макар че когато пътува за участия и концерти, от бензиностанциите си купува чипсове и солети. Иначе набляга на плодове и салати, супи, пилешко месо и риба. Обича тестени изделия, но гледа да ги заобикаля. А сладко? Сладко не спира да яде след оскъдните островни дажби от ориз, брашно, сол и кокос. Като донесли веднъж от пазара момчетата малко захар, напазарувана със спечелените в една от игрите пари, страшно й се усладил сготвеният със захар ориз. И мекичките от брашно, сол и вода, поръсени с мъничко сладичко.

Джина е поддържала винаги тегло от 52-53 килограма при ръст 167 см. След връщането си от острова е възстановила не само загубените там 7 килограма, а и един отгоре. Намира, че да е много слаба не й отива – лицето й изглежда изпито, а бюстът й, с който се гордее, се поотпуска. Повече от това мисли, че няма да напълнее, защото е твърде активна физически и изгаря хиляди калории.

Късата коса – предимство във всяко едно отношение

На острова на всички се заплели косите, една от участничките трябвало да си отреже кичур след като излязла, защото по никакъв начин не можела да го разреши. Джина оценила предимствата на момчешката си прическа, която не искала никакво подреждане, за да изглежда прилично пред телевизионните камери. Тя винаги я е носила така – смята, че това е нейна запазена марка и я отличава от останалите й колежки в поп фолка. Освен това не иска повече, отколкото косата й може да даде.

По едно време си сложила екстензии, но не могла да се възприеме и се отказала от по-нататъшни експерименти с дължината. След завръщането си от острова трябвало малко да я спасява, тъй като изтъняла и станала чуплива. Фризьорката и досега й слага ампули за подхранване, а успоредно с това Джина пие и таблетки с витамини и минерали. Те й помагат и за ноктите, които също пострадали. За да ги скъсява, тя ги гризяла на острова. Вярно, че племето й Тортуга спечелило една нокторезачка, но от суеверие не я използвала – смятала, че ако си отреже ноктите преди сливането на останалите от двете племена в едно, ще си отреже късмета. Когато това пък станало, нокторезачката била изчезнала.

Зъбите бели и без четка и паста

Джина наистина има ослепителна усмивка. Но тя не е природна даденост – певицата е маниачка на тема зъби. Затова съвсем логично й тежало, че не може да използва четка и паста в продължение на месец и половина. Както и конци. По съвет на своя зъболекар Джина с тяхна помощ почиства зъбите си всяка вечер. Отвреме навреме ги избелва, като спи със специални шини, напълнени с гел. Действа, особено след като преди пет години е спряла цигарите и няма други причини зъбите й да губят блясъка и белотата си. Венците стяга с Лакалут.

Прашките – подарък за Евтим Милошев

Единственото, което Джина върнала от личните си вещи на острова, били прашките. В хотела, след като приключи участието си в играта, тя побързала да се отърве като от нещо неприятно от банския на ягодки и от роклята. Не защото били съсипани от солта и слънцето, а миришели на влага и мизерия. Виж, прашките си запазила. И вместо да си ги сложи в рамка, ги подари в лайфа на Експедиция Робинзон на водещия Евтим Милошев. С което предизвика завистливи въздишки у останалите от екипа и мъжете участници, всеки от които навярно се е надявал да е бил обект на еротичните й сънища на острова. Джина се смее, че там на никого и през ум не му е минало за секс. „Мъжете си ги използваха само в тоалетната. Но така е, когато си изнемощял до краен предел и пред очите ти се мержелее коричка хляб.”

На въпроса какво си е донесла от острова, Джина изброява: „много рапанчета от всички заливи, където бяха организирани игрите, едни ароматни клончета, които се слагат в питие-афродизиак, направено от червено вино, ром и лимон, пури.” 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР