Стефания Колева - Лексикон EVA

Име: Стефания Колева
Професия: актриса. След ролите й в тв сериалите „Клиника на третия етаж“ и „Тя и той“ кривата на популярността й отново отбелязва пик.

Адриана Попова 12 October 2010


ИМЕ: Стефания Колева

ПРОФЕСИЯ: актриса. След ролите й в тв сериалите „Клиника на третия етаж“ и „Тя и той“ кривата на популярността й отново отбелязва пик. Заедно с Георги Мамалев Стефания води шоуто на Нова телевизия, което сбъдва мечти - „Байландо“. Освен това от този сезон тя е на щат в трупата на Народния театър. На 27 октомври ще я гледаме там в премиерата на „Ангели в Америка“, реж. Деси Шпатова, където ще си партнира със Снежина Петрова, Мария Каварджикова, Захари Бахаров, Владимир Пенев, Владимир Карамазов и Цветан Алексиев. 

СЕМЕЙНО ПОЛОЖЕНИЕ:
повторно омъжена, съпругът й е архитект, има 7-годишна дъщеря Катерина от първия си брак с аниматора Владимир Шишков.

ОСОБЕНИ БЕЛЕЗИ:
има четвъртинка арменска кръв, четвъртинка австрийска. И едни толкова големи черни очила, с които идва на срещата ни, че ми трябват няколко минути, за да я разпозная.


Каква е твоята мечта за сбъдване?
Аз съм отвратително романтична и ужасно сантиментална. И ми се иска да получавам отговор на цялата тази работа. От човека, с когото съм.

Сервираш ли кафе в леглото?
Не.

Нали си романтична?
Е, това ли е романтиката, да сервирам? Обичам да изненадвам, примерно във фунийка да сложа шарени бонбони и някакво послание сред тях: „Здравей, много те харесвам“. Едни такива по-инфантилни неща, от които мъжете малко се стряскат.

Кое може да те изкара от кожата ти?

Не харесвам нелюбезни магазинерки и неусмихнати хора, на които като им кажеш „добър ден“, не ти отговарят. Почти всеки ден се случва. Даже ми се е случвало по 3 пъти да им кажа „добър ден“, докато те ме гледат в стил: „К’во искаш сега?“

Кога чукаш на дърво?
Доста често. Суеверна съм, но трудно разчитам знаците на съдбата. Веднъж влязох в книжарница и чух една специална фраза. Една жена търсеше книга, езотерична. Беше нещо, свързано с любов. Като излязох от книжарницата, си дадох сметка, че това е знак за мен.

Сама ли чистиш тоалетната си?
Какъв е този въпрос? Познай.

Не мога.
Е, това е отговорът.

Имаш ли профил във фейсбук?
Има един фалшив, който не съм закрила, защото някой ми го взе и ми го води. Имам и реален профил, но гледам да не слагам никаква информация, приемам за приятели само хора, които действително познавам. Ако на улицата срещнеш някой и той ти каже „здрасти, искам да съм ти приятел“, ще се съгласиш ли?

Четеш ли всеки ден хороскопа си?
Да. Чета го в един сайт в интернет. Няма смисъл, но това е някакъв навик. И много се интересувам от зодии. Аз съм Лъв. Мъжът ми е архитект, човек на точните науки и имаме жестоки спорове на тази тема.

Пеене или танци?
Аз пея нелошо. Разбрах го във ВИТИЗ. Музикален педагог ни беше Сияна Търколева, знаеш я, от „Мечо Пух“. Преди това майка ми казваше, че пея фалшиво, а факт е, че тя пее фалшиво. Няма да забравя, още като студентка имах една изява с Вили Казасян, Бог да го прости, в НДК и аз представих едно парче. След като го изпях, целият оркестър тропаше с лъковете по цигулките. Първоначално не разбрах, че всъщност така ми ръкопляскат. За танците смятам, че съм леко дървена, макар че общото мнение не е такова. Трябва ми още много работа.

Как се виждаш до края на годината?
Заета с предаването и с премиерата в Народния театър.

Как се виждаш след 20 години?
Не мога да мисля толкова напред. Надявам се да съм действаща актриса и любовта да продължава. Сигурно ще съм абсолютно ангажирана с развитието на дъщеря ми. Мечтая си тя да има шанс. Професионален, личен, да избегне страшните неща, които се случват в пубертета. Да умее да застава зад решенията си, да не е колеблива и страхлива. Когато нямаш сигурност и основа, не можеш да тръгнеш наникъде. Тъпчеш на място. Мечтая си и дъщеря ми да не е толкова срамежлива. Метнала се е на мен.

Хм, има ли срамежливи актриси?
Ето ме.

Тогава как излизаш всеки път на сцена?
Преодолявам се.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР