звездите се кълнат в Будокон

Всички се изненадаха как Дженифър Анистън остана в състояние „дзен“ след развода си с Брад Пит, а и не качи обичайните в такъв случай „килограми на депресията“.

Елка Влаховска 06 October 2009

Всички се изненадаха как Дженифър Анистън остана в състояние „дзен“ след развода си с Брад Пит, а и не качи обичайните в такъв случай „килограми на депресията“. За 40-годишна жена днес тялото й е перфектно, а излъчването й е винаги уравновесено и спокойно. Това се дължи може би на това, че тя практикува станалата спортна мания в Холивуд програма Будокон (budokon). Създава я инструкторът Камерън Шейн, като комбинира йога, бойни изкуства и медитация. Съчетава различните елементи и ги организира като работеща фитнес програма, след като е бил консултант за бойните сцени на актрисата Рене Русо в „Смъртоносно оръжие“ и на Крис Тъкър в „Час пик“. Оттам холивудският елит започва да си го препоръчва от ухо на ухо за личен треньор, почти магьосник, с чиято помощ дамите свалят само за две седмици цял номер от облеклото. От Рене Русо чува за него Къртни Кокс, която влиза в перфектна форма много бързо след раждането, практикувайки Будокон. И като най-добра приятелка на Дженифър Анистън веднага и безапелационно я завежда при инструктора. Защото в неговата система се отделя внимание не само на килограмите, силата и гъвкавостта, но и на уравновесяването на съзнанието и духа. „ Начинът, по който се движим,  отразява начина ни на мислене. Начинът ни на мислене отразява начина на живеене. А начинът ни на живот е в основата на света, който създаваме“ - това е философията на Камерън Шейн. Класовете му са доста динамични, защото йога и елементи от бойните изкуства преливат в последователност от движения. Изгарят се много калории, но човек не се концентрира само върху физическите аспекти, защото в цялостната система е включена и медитация, която пречиства и отваря съзнанието, като освобождава всички негативни емоции. Често след финалната петминутна медитация, която завършва цикъла от движения, хората се разплакват спонтанно, изхвърляйки от себе си целия тежък емоционален багаж. 
Сред последните „звездни“ привърженици на Будокон са Мег Райън и Амбър Валета, а неотдавна към тях се присъедини и Кристин Дейвис от „Сексът и градът“. 
Повече информация на www.budokon.com, откъдето можете да поръчате на DVD петте програми на Будокон, разработени от Камерън Шейн. Три от дисковете се предлагат и у нас на www.kupiCD.com.

 

хранителен план на Будокон
Вместо да изчислявате калории (това не е необходимо), превърнете зеленчуците в основна храна. Според Шейн намаляването, дори почти изключването на месото и на въглехидратите изчиства тялото от токсините, подобрява храносмилането и ускорява метаболизма.
златните правила на Шейн:
1 купувайте, когато е възможно, био- или екохрани 2 яжте плодове на закуска 3 половината от храната, която поемате, трябва да са сурови или полусурови зеленчуци  4 яжте месо само три пъти седмично на вечеря 5 не смесвайте протеини и въглехидрати 6 заливайте салатите със студено пресован зехтин, лимонов сок и ароматни подправки 7 задоволявайте нуждата си от сладко със сушени плодове или мед (може да го добавяте в киселото мляко) 8 пийте по осем чаши минерална вода на ден.

 

Будокон в цифри
- Основателят Камерън Шейн 20 години практикува бойни изкуства – таекуондо и карате, японски стил, и 10 години се обучава в йога – виняса и ащанга
- в студиото му в Лос Анджелис групите тренират 2 пъти седмично по 75 минути
- по време на Будокон час се правят около 200 удара във въздуха с крака (ритници), които неимоверно стягат коремните мускули
 - изгарят се между 650  и 800 калории, много над обичайните при кардиотренировки
- Будокон интернешънъл, регистриран от Шейн, има вече 43 студиа по цял свят и 88 сертифицирани инструктори

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР