Книгите за юли

Какво ли щеше да е, ако вместо от британеца Крис Грийнхалч книгата „Коко Шанел&Игор Стравински“ (ИК „Колибри“) беше написана от французин?

04 July 2010


Коко & Игор

Какво ли щеше да е, ако вместо от британеца Крис Грийнхалч книгата „Коко Шанел&Игор Стравински“ (ИК „Колибри“) беше написана от французин? Може би щеше да има малко повече страст в нея, малко повече масло върху филията, малко повече психологически подправки, за да се чете вкусно. Романът разказва за любовната история – за нея има повече спекулации, отколкото доказателства, между Коко и Стравински, която се случва в крайградската вила на Шанел под погледа на болната от туберкулоза съпруга на композитора. Както винаги, животът на големите е доста по-пъстър и сложен, отколкото сме свикнали да си представяме, и ако нещо ги води, това обикновено е талантът, не моралът. А това е толкова френско!



Още заглавия, които не бива да пропускате:

Балсам за душата в кутийка Укорът, който може да се отправи към новата книга на Хорхе Букай „Да се обичаме с отворени очи“, ИК Хермес, е, че се чете много бързо. Но точно това чакат феновете на аржентинеца – бързи, меки и леки като балсам съвети как да не катастрофираме емоционално.

Внимание, колекционери Не всички книги на Харуки Мураками са добри колкото „Спутник, моя любов“, ИК Колибри, но са достатъчно добри. В „Страна на чудесата за непукисти и краят на света“ отново имаме екстравагантни герои и леко зловеща атмосфера. Съвсем по японски.

За да сте в час
Казват, че „Виктория“ на Сами Михаел, ИК Сиела, е най-добрият роман, писан на иврит. Главната героиня е като персонаж от Стария завет – красива, страстна и своенравна жена, която е способна да обича и негодници. Стига да са истински мъже.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР