гудбай пържени картофки, хелоу варен морков

Статистиката е ужасяваща. По данни на Американския национален институт 3,7% от жените страдат от анорексия, а 4,2 - от булимия. В Меката на киното цифрите са драстично завишени. Престанете да щипете с ненавист бедрата си и да се жалвате, че не са толкова стегнати, колкото би ви се искало. Истерията ви от излишните 2 килограма е неоправдана. Макар и нежелателни, парчето торта или бягството от тренировка едва ли биха могли да променят живота ви. Същото обаче не важи за звездите.

Свобoда Сидерова 28 April 2009

Няма жена, която да не мечтае за фигура като на холивудска дива. Готови ли сте за лишенията, на които се подлагат звездите, за да останат на върха, по схемата „слаба – значи успяла”?

Статистиката е ужасяваща. По данни на Американския национален институт 3,7% от жените страдат от анорексия, а 4,2 - от булимия. В Меката на киното цифрите са драстично завишени. Престанете да щипете с ненавист бедрата си и да се жалвате, че не са толкова стегнати, колкото би ви се искало. Истерията ви от излишните 2 килограма е неоправдана. Макар и нежелателни, парчето торта или бягството от тренировка едва ли биха могли да променят живота ви. Същото обаче не важи за звездите.

Мотивация, подплатена с пари
Освен това на знаменитостите им плащат, за да са стройни. Да вземем например Хайди Клум. След като роди втория си син през септември 2005 г., през декември съпругата на чернокожия певец Сийл дефилира на ревю на Victoria’s Secret. Едва след третото дете през 2006 г., немкинята си взе “творчески” отпуск. Пепеляшката от Нижни Новгород, Наталия Водянова стана майка за втори път в края на март 2005 г., а след 3 седмици се снима за Calvin Klein. Обикновеното мамче би отслабвало поне половин година, стига да не реши и то по примера на звездите да си наеме персонален треньор. „Всеки може да го направи – твърди Дейвид Кирш, фитнес гуруто на Хайди. – Но не всеки е мотивиран, все пак договорите са за милиони.” Да не говорим, че и самият той струва на Хайди по 10 000 долара на месец. Дженифър Анистън се наслаждава на уроците по пилатес и източни бойни техники срещу скромните 6000 долара. Няма как да стигнете знаменитостите, правейки упражнения вкъщи или бягайки в парка. Дори и посещението на фитнес или басейн веднъж месечно няма да ви спаси. Трябва ви яко блъскане и отбор по поддръжката, където освен персоналния треньор, влизат диетолог и масажист.

Фигура без диета
Блажени са вярващите. Звездите често разправят врели-некипели за добра наследственост и ускорен метаболизъм. Един звезден скелет дори се изцепи, че заради интензивната обмяна на веществата се нуждае от 3000 ккал на ден, за да задържи на костите си поне 100 г месо. Да бе, да. Според специалистите се касае за разстроено храносмилане, при което храната „излиза” неусвоена. Самата Елизабет Хърли преди няколко години, когато се готвеше да рекламира собствена си линия бански, призна, че си ляга „начумерена и гладна”.

Под лупа
Третата причина, поради която звездите не могат да си позволят да изгубят форма, е невъзможността да се скрият от вездесъщите папараци. Не дай Боже да й се издуе коремът на някоя, просто защото е неразположена. Веднага ще бъде подложена на ритуална вивисекция. Не стига това, ами и ще се намерят любители, които да се ровят в боклука й. Преди време ходещата закачалка Кейт Мос наддаде 3 килограма (представяте ли си?) и жълтата преса веднага нададе вой и я обвини, че се е разплула. Оказа се, че е по-лесно да й простят прегрешението с белия прашец, отколкото заглаждането на косъма.


Равнис по звездите
Ако все пак не сме ви избили от главата идеята да отслабнете на всяка цена с глад, напротив, дори сме ви настървили и искате да сте като своите кумири, вижте какъв режим спазва:


Бионсе


Хранене: „Слабост ми е пърженото пиле – изповяда се певицата. – Понякога ми е трудно да се откажа от него.” Ако успее, певицата спасява тялото от 1800 ккал и 28 г мазнини всекидневно. Миналата година за церемонията на Американските музикални награди отслабна с 9 кг благодарение на „лимонадената диета”. Която на практика е очистване на организма – пие се вода с добавка на натурален сок.


Фитнес: По време на репетиции преди концерт танцува по 8 часа на ден. Обича да демонстрира великолепния си корем и затова в програмата й влизат 500 преси от легнало положение. Тънката си талия поддържа с въртене на обръч. „Ленива е и не спортува постоянно”, жалва се инструкторът й.

Джесика Симпсън


Хранене: Храни се предимно с пиле на грил, риба и зелени зеленчуци. Понякога си позволява да се повъргаля на дивана с вкуснотии от близкия мексикански ресторант като не пропуска да завърши пиршеството с любимата си ягодова торта. На другия ден компенсира слабостта си с двойна доза физическо натоварване.


Фитнес: „Тренира 3-4 пъти седмично в течение на час. След 45 минути кардиотренировка (редува се бягане, велосипед и тренажор) завършва с 15-минутно разтягане на цялото тяло” повдига завесата личният й треньор Майк Александър. Проблемът е, че от толкова много помпане прасците й са като на римски пехотинец.

 

Дженифър Анистън


Хранене: запалена фенка на високопротеиновата диета. Никога не е била дебела, но лошата обмяна на веществата и гръцкият й произход я държат нащрек.


Фитнес: Любимото й упражнение за вътрешната страна на бедрата и бричовете, което изпълнява по съвет на треньора си Кати Келър, е преместване на карти. Сложете 10 на земята. Клекнете, вземете една и направете 4 крачки надясно. Клекнете пак и сложете картата на земята. Върнете се назад, изберете друга и т.н. Прави се дотогава, докато и 10-те карти не се преместят вдясно. Понякога актрисата разнообразява тренировките като в течение на 15 минути бяга във... вода.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР