отслабвай вкусно!

Както казват в Бевърли Хилс, ако знаеш правилния хирург, който да те поодялка тук и там, си на върха. Но само скалпелът още нищо не решава. В борбата за стройно тяло помага нутрикозметиката, позната повече като хранителни добавки. 

Свобoда Сидерова 16 March 2009

 

Както казват в Бевърли Хилс, ако знаеш правилния хирург, който да те поодялка тук и там, си на върха. Но само скалпелът още нищо не решава. В борбата за стройно тяло помага нутрикозметиката, позната повече като хранителни добавки  


Задавали ли сте си въпроса защо продължаваме да борим целулита с външни средства, след като причините са вътрешни. Всеки дерматолог ще ви каже, че „наядените“ мастни клетки, които деформират съединителната тъкан (оттук и любимите трапчинки по бедрата и дупето) са резултат от дисбаланса между употребата и разхода на мазнини. Затова миналото лято, когато на Запад се появиха  прахчетата Cellustrech на Inneov с вкус на ягода, бях силно опечалена. (Имам проблем с гълтането на хапчета и предпочитам разтворима форма.) Не че нямаше какво да пия - напитката Turbo Draine Minceur на Forte Pharma го докарваше на чай от праскова. Работата е в това, че обожавам червените плодове.

 

покана за дегустация  


Когато видях в аптеките прахчетата TopSlim на Oenobiol, останах доволна. Първо, марката е една от най-продаваните във Франция. И второ, пиенето на изгарящ мазнини малинов „сок“, ми се стори супер. Друго си е да се обзаведеш с малка доменна пещ, която работи на гуарана, богата на кофеин, L-карнитин, съставка, превръщаща мазнините в енергия, и зелен чай. Иновацията при последния е високото съдържание на вид полифеноли – 282 мг срещу 30 мг в чаша чай. Основателката на Oenobiol, д-р Мари Бежо, е специалист по хранене и много държи съставките да са бионалични, т.е. усвояеми от организма. Второто правило на марката е доказан клиничен резултат. Едно прахче (общо са 14 на брой) например гори 180 калории. Но чудото е нищо пред възможността да намалите обиколката на талията средно с 2.2 см, както обещават таблетките Remodelant на същата марка.

 

Красотата отвътре е поверена на липид от шафран и хром. Девизът на другата френска марка за нутрикозметика Vitaslim: „Красотата заслужава да се храни добре!“ също ми импонира. Ноухауто й също заслужава внимание. Влагането на течни растителни екстракти в  желатинови капсули позволява да се избегне термообработката на активните съставки. Това от своя страна максимално запазва полезните им свойства и гарантира бързо и пълно усвояване. В капсулите за редукция на теглото и трайно отслабване Vitaslim Line зеленият чай и гуараната са комбинирани със свързана линолова киселина или CLA (една от най-важните за метаболизма мастни киселини) плюс хром. Лецитинът в Lecitin 1000 + Vitamin E на VitaLanes не само оптимизира обмяната, но и подобрява чернодробните функции и паметта. От марката гарантират произхода му – 100% естествена соя. Независимо че предлага един от най-успешните целулитотрепачи със стягащ ефект с киселина от зелено кафе, Pevonia Botanica също лансира „хранителна“ козметика.

 

Тайната на PevoVitale LipoRefine е тройно термогенно действие. Принципът „Това, което не прави един крем външно, го правят вътрешно таблетките“ изповядва и Ericson Laboratoire. Съставките в хапчетата за детокс Phyto-Tonic Anti-Toxines – глухарче, зелен чай, пшенични фибри и черна ряпа, са добре известни от народната медицина като пречистващи. 



спасението е във водата


Според мъжете красивото тяло е преди всичко гладка копринена кожа, а след това стройна фигура. Солиден аргумент, за да помислите за нещо друго, освен за ликвидирането на целулита от корен. Известно е, че една от причините за появата му е загубата на тонус в резултат на дехидратацията. На това мнение е и д-р Хауърд Мурад, професор по дерматология в Лос Анжелис и автор на книгата The Cellulite Solution (Решението на проблема с целулита). Програмата му за красива кожа се базира именно на „водния“ принцип. „Здравите клетки не губят вода - твърди специалистът. - Но с времето свободните радикали водят към обезводняване, а оттук и към стареене. Организмът се нуждае от насищане с клетъчен „строителен материал“ - аминокиселини, антиоксиданти, минерали, олигоелементи и ненаситени мастни киселини“. Последните са особено важни за нежността и мекотата не само на


кожата на лицето, но и на тялото, стига да бъде спазено правилното съотношение между омега 6 и омега 3, а именно 4:1, както е при Expert Hydratation на Fоrte Pharma. От фирмата твърдят, че за няколко месеца капсулите с масло от арган, пореч, оенотера, камелина и сладък бадем могат да ви избавят от сухотата и да възвърнат еластичността на кожата.  


защо да не можем да ядем правилно,  за да изглеждаме добре?


Правилен въпрос. Според диетоложката Естер Блум, автор на книгата Eat, Drink and Be Gorgeous (Яж, пий и се чувствай великолепно), храната преди 100 години е включвала 10 пъти повече хранителни вещества отколкото днес. (Става въпрос не само за отровената от химикали земя, но и за хранителните технологии. Любимата на известния холивудски дерматолог д-р Никълъс Перикуон сьомга например, за да запази ценните си мазнини, трябва да се консумира веднага.) Да не говорим, че по-голямата част от жените, включително и аз, се храни неправилно.

 

Като прибавим и факта, че кръвта захранва първо главните органи и едва накрая кожата, става ясно защо се налага да си набавяме нутриенти отвън. „Може ли добавките да изместят кремчетата?“ е вторият резонен въпрос. Кой знае, може би в недалечно бъдеще ще настъпи ерата на „таблетките на красотата“. Засега се налага да ги комбинирате с козметика, за да запазите най-ценния си капитал, младостта. Проста истина, в която се убеждавам с всеки изминал ден.



Последните прегради по пътя към стройно тяло паднаха и сега вече нищо не може да ме спре, освен мързелът. Уви, невъзможно е да отслабнете без физическа активност. Ако някой се опитва да ви убеди в противното, не му вярвайте. Нутрикозметиката ще ви помогне да постигнете желаното тегло без големи загуби и увиснала кожа. А това не е малко, нали?

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР