5 стъпки до заветното мини


Минито е нещото, което прекрасната половина на човечеството е носила, носи и винаги ще носи. Какво да направиш обаче, ако проклятието целулит се е настанило трайно на бедрата ти и не иска да слезе?
 
 

Свобoда Сидерова 24 February 2009


Минито е нещото, което прекрасната половина на човечеството е носила, носи и винаги ще носи. Какво да направиш обаче, ако проклятието целулит се е настанило трайно на бедрата ти и не иска да слезе?



1. Избави се от жалостта към себе си


Колкото по-рано, толкова по-добре. Това, което те прави заkръглена, не е само шоколадът, с който се утешаваш, ако Той за пореден път не ти позвъни. Дори не е и половината торта, с която празнуваш (заедно с приятелката) обаждането Му. Това са твоите хранителни навици, които трябва да жертваш в името на по-висши цели. Например да му направиш страхотен стриптийз или да обуеш онези умопомрачителни шорти, за които мечтаеш още от миналото лято.



2. Анализирай... онова


Наследствеността, възрастта и излишното тегло провокират целулита. Абсолютен мит. Главният виновник са токсините, които не могат да се елиминират от организма, тъй като не са водноразтворими. За сметка на това те отлично се разтварят в... масло. За тази цел в аюрведа използват външно омасляване (има и вътрешно, но не ти го препоръчвам, освен ако не си фенка на хидроколонтерапията, т.е. маслени клизми в случая). Представлява масаж със специално подбрана комбинация от етерични масла. Средно за един сеанс тялото попива около 100 г. Те са достатъчни, за да разградят токсините и да подпомагат елиминирането им.



3. Спретни си меден месец вкъщи


Нещото, което е по-хубаво от гърненце с мед, е... меденият масаж. Процедурата, която прави тялото по момичешки стегнато, е салонна, но нищо не ти пречи да опиташ вкъщи. Най-добре след душ, когато кожата е възприемчива към полезните съставки. Масажът се прави от центъра към периферията. Първо се обработва дупето, после бедрата от долу на горе. Нанеси тънък слой мед и притисни кожата с цялата повърхност на дланта. После направи меко вълнообразно движение от китката към палците. Постепенно увеличи амплитудата на движенията.



4. Свикни 2 пъти на ден да нанасяш крем


Оправдания от рода на „Все още не съм си купила антицелулитен” не се приемат. Няма значение какъв крем ползваш – може да е хидратиращ, стягащ или дрениращ (в зависимост от нуждите на кожата), важното е да го нанасяш сутрин и вечер. След 2 седмици сама ще се удивиш как кожата ти се е изгладила и е станала много по-приятна на пипане. Още един хубав момент. Няма значение колко струва продуктът, по-важното е да не спираш нито ден. Нека употребата му се превърне в навик като миенето на зъбите, да речем.



5. Купи си въже и скачай


Борбата срещу целулита без аеробно натоварване напомня труда на Сизиф. Силовите тренажори са безсилни пред вселенското зло. Можеш да напомпаш мускули като на културист, но отгоре пак ще са украсени с „портокалова” кожа. Няма значение дали ходиш на пътеката с високо повдигнати колене, караш колело или кънки, или скачаш на въженце. Важното е да се движиш мимимум 3 пъти в седмицата. Иначе можеш да втриваш в кожата крем за 200 лв. и пак нищо да не постигнеш.


1,2. Counting Skipping Rope & Perfect Body Ultra Shape-Up на Oriflame – комбинирай нощните антицелулитни ампули с въжето за скачане с брояч и гледай сеира на неравностите. На бас, че след 14 дни те ще отстъпят, а ти не само ще си изваяла фигурата, но ще си и във върхова кондиция.

3. My Silhouette на Nivea – за да намалиш обиколката на талията или дупето с 3 см, не е нужно да въртиш обръч. Гел-кремът с отслабващ и стягащ ефект обещава да го направи вместо теб. Бял чай и анасон гарантират съответно намаляване на мастните клетки и синтез на колаген.

4. Tonific Minceur на Nuxe – ултра-изглаждащият концентриран крем-гел е залог за немислима стройност и превръщане на проблемните зони в безпроблемни. Тайната е в ударната доза кофеин, земна ябълка, перуанска лиана и какаови полифеноли. Като истински трепачи, те разграждат и предотвратяват натрупването на мазнини.

5. Bioetyc Draining Action Crackling Body Mousse на Deborah – докато се наслаждаваш на cool ефект на дрениращата пяна за тяло, мощна армия растителни съставки - кофеин, конски кестен, кипарис и липа, гонят излишната течност и подобряват еластичността на кожата. За проблема тежки крака също можеш да забравиш.

6. Anti-Cellulite Roll-On Masseur на Garnier – предимствата на антицелулитния гел не са толкова липо-кофеинът, известен с противоакумулиращия си ефект или растителните еласто-фибри, отговорни за стягането, колкото формата - масажен рол он. Пред уникалния релефен апликатор отстъпват и най-упоритите закръглени зони.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР