новите играчи

Ботокс в челото, рестилейн в бръчките, скалпел за паднал клепач... Ако външността, скроена по шаблон, или загубата на индивидуалност не ви импонира, има други начини да сте красиви и да останете себе си. 

Свобoда Сидерова 24 February 2009


Ботокс в челото, рестилейн в бръчките, скалпел за паднал клепач... Ако външността, скроена по шаблон, или загубата на индивидуалност не ви импонира, има други начини да сте красиви и да останете себе си. Ефективните средства, които ви предлагаме са по-достъпни от салонните процедури и не така плашещи като пластичната хирургия

“фитнес” за кожата с крайморски бор

Задавали ли сте си въпроса защо кожата старее след като се обновява? Ако сте внимавали в час по биология, сте наясно, че елементите, от които зависи тонуса й, постъпват чрез кръвоносната мрежа. Другата жизненоважна система е нервната. Под влияние на стреса нервните окончания излъчват на повърхността на кожата вещества, които влияят на хидратацията и чувствителността. Clarins събра две и две и получи Younger Longer (1) - първият фитнес продукт за кожа. Една от тайните на “вечната младост” - именно така се превежда името на балсама, е стимулиране на двете жизненоважни мрежи, от които зависи свежестта и блясъкът на кожата. Другата са съставките, които поправят повредите по “съоръженията”. Екстрактът от крайморски бор и центела азиатика не само намалява крехкостта на капилярите, но и ги предпазва от стрес. Защитата на нервните окончания е поверена на дипептид, т.е. аминокиселини. Интересното е, че балсамът се нанася чрез серия от потупвания. Текстурата създава пружиниращ ефект и подпомага движенията. Истинска гимнастика.


 

гугул - аюрведа съставка за корекция на обема

Мастната тъкан не е най-големият ви враг, особено ако сте предпочели първото от максимата: “След 40 или лице, или дупе”. Под действието на гравитацията мазнините мигрират и лицето губи ясно очертания контур. Но това е половин беда. С възрастта “пълнежът” се топи и тънката кожа коварно подчертава хлътванията на лицето. Уплътняването с липофилинг не е толкова просто, колкото изглежда. Изсмуканите чрез липосукция мастни клетки първо се центрофугират и след това се инжектират. Има риск организмът прекалено добре да усвои “подплънките”. Отлично решение е дермокозметичната грижа Lipofilling (2) на Lierac. Корекцията на обема е за сметка на смола от дребен храст, виреещ на Арабския полуостров и в Източна Индия. Съставката - наричат я гугул, е една от най-старите есенции на земята (сведения за нея има в Библията) и се използва в аюрведа. Целта й е да активира синтеза на мазнини и да забави разграждането им.

 

стволовите клетки – големите надежди

Стволовите клетки са революционно откритие, трето по значимост след разшифровката на ДНК и генома. Има ги не само в ембриона, но и във възрастния индивид. Хубавото на зрелите стволови клетки в базалния слой на епидермиса (именно там се раждат) е, че „оживяват” при аварии. Лошото е, че с годините намаляват, а бръчките според Dior свидетелстват за колапсa им. Технологията Stemsome в обновената серия Capture R60/80 XP чрез биовектор доставя коктейл от активни съставки за възстановяване на стволовите клетки. Комбинацията водорасли и захари разгръща незабавен стреч ефект на повърхността. Производно на витамин активира клетките и “новородените” избутват бръчките нагоре. Екстрактът от слез и очеболец реорганизира поддържащата структура на кожата. Невъзможно е да не се влюбите в богатия крем (3). Подобрената плътност на кожата след 3 месеца връща стрелките на биологичния часовник с 3 години.

 

алтея и актела срещу мимическите бръчки

Противниците на ботокса са категорични: тъй като организмът свиква да се бори с отровата, дейността й с времето отслабва. Според някои още по-крайни мнения инжекциите провокират загубата на обем. За разлика от невротоксина, кремовете срещу мимически бръчки не парализират мускулите, а намаляват чувствителността на нервните окончания, като пречат на кожата да „запомни” следите от свиванията. Особеното на серията Merveillance на Nuxe е, че е за видими мимически бръчки, т.е. за жени между 35-40 години. Другият плюс е липсата на консерванти. Хиалуронова киселина запълва мимическите бръчки на повърхността. Отговорни за миорелаксиращия ефект са корените от алтея и актела (растениe от Южна Америка). Екстракт от малц, невен и мимоза работят по носещата „подложка” на кожата. Серумът от гамата (4) може да се използва и за околоочния контур.

 

вместо фотошоп - троен коктейл от витамин С

Проучвания сочат, че неравномерният тен прибавя 10 години към възрастта. „С излющващите процедури вие купувате нова кожа – твърди д-р Даниел Маес, старши вицепрезидент на отдела за глобални проучвания и развитие на Estee Lauder. – Но не задълго. С всяка следваща качеството на кожата се влошава. Все повече жени осъзнават, че не е нужно да травмират кожата си.” Докторът не е голословен. На пазара е овлажнителят Revelation (5) с 3 форми на витамин С. Едната намалява петната, втората поддържа еластичността, третата гарантира мощна антиоксидантна защита. Тройният коктейл от кристали от слюда, кварцови и флуоресцентни микросфери във фотооптичната технология карат околните да мислят, че разполагате с ексклузивен фотошоп.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР