моля те, не остарявай!

„Ботокс на 23!” Едва ли инициативата на Ашли Симпсън би намерила сподвижници. Също толкова глупаво е да мислите, че на 30 вече сте стари. Благодарение на съвременните технологии обаче след 20 години можете да изглеждате на 30, стига да заложите на правилния кон в надбягването с годините. 

Свобoда Сидерова 24 February 2009

 

„Ботокс на 23!” Едва ли инициативата на Ашли Симпсън би намерила сподвижници. Също толкова глупаво е да мислите, че на 30 вече сте стари. Благодарение на съвременните технологии обаче след 20 години можете да изглеждате на 30, стига да заложите на правилния кон в надбягването с годините.

Все повече вярвам на колежките от Marie Сlaire. Миналата година създадената след 7 години упорит труд от L’Oreal молекула про-ксилан грабна Prix D’Excellence за изследователска работа. Въпросното чудо е извлечено от дървесина на бук, лесно се разгражда, не се натрупва и не е отровно за околната среда. Т.е. е в пълно съответствие с принципите на „зелената” химия. Но по-важното е, че стимулира синтеза на колаген, укрепва структурата на кожата и поддържа сиянието й.

 

Другото му забележително качество е, че помага на хиалуроновата киселина, най-мощният овлажнител, известен досега, по-добре да се фиксира върху клетките. В комбинация 2 съставки създават максимално благоприятна екология за кожата и активизират обновяването й. Когато серията Derma Genese – серум (1), дневен, нощен (2) и околоочен крем, с въпросната молекула се появи във Франция, тя изчезна от магазините със скоростта на светлината.


Между другото, това е първият продукт грижа за кожата, който Пенелопе Крус прие да рекламира. От L’Oreal доказаха, че са широко скроени, и услужиха с про-ксилан и на Vichy. Дневният крем NeOvadiol (3) забавя неизбежната загуба на плътност и отпускането на овала, от които страдат жените след 45. Вътре ще откриете още съставка, която стимулира липидния слой, поддържащ кожата отвътре. Изследвания показват, че след 3 месеца плътността се повишава със 17%.

 

Показно гмуркане

След като специалистите от Estee Lauder пребродиха земното кълбо, не им остана нищо друго, освен да се гмурнат в океанските дълбини. Там те откриха редки растения и минерали, от които се е зародил животът на планетата. В сърцето на 24-часовата система за възстановяване на кожата Re-Creation е растението падина. Калцият от обвивката му е от значение за здравето й. Другите важни съставки са комплекс от 74 минерала, открити край бреговете на Окинава.


Легендата ги свързва с високата продължителност на живота на местното население. Както и морска вода от дълбочина 2000 фута до Хавайските острови, чийто минералнен състав наподобява този на младата кожа. Фамилната „обремененост” подсказва, че Re-Creation Еye е ново начало за околоочната област. Балсамът (4) може да се похвали със злато и масло на удоволствието (повишават еластичността) и екстракт от страстниче (неутрализира тъмните кръгове). 3 вида масла - от амазонска ядка, от моринга и от цветето тиаре, както и 6 подмладяващи съставки в нощния серум (5) са гаранция, че погледът ще остане все така младежки.


Растителните екстракти били прочетена книга. Грешка. Nuxe доказа, че флората може да ни подари още и още подмладяващи съставки, коя от коя по-действени и екзотични. Навремето испанските конквистадори наричали маката „секс билката на инките.” Днес тя е известна като перуански женшен.

 

Мисията на светата троица в серията Nuxuriance – корен от мака, семена на араукария и клетки бакау (каквото и да значат последните), е да се справи със загубата на плътност, да нормализира пигментацията и да върне сиянието на зрялата кожа. Противостареещият уплътняващ концентриран серум (6) може да се похвали още със стимулиращи обновяването на клетките семена от аспержов боб (!?). Дневната емулсия за комбинирана кожа (7) e „по-обикновена“, но също толкова ефикасна. Грижите за мативия и избистрен тен и минимизирани пори е поверена на масло от тиквено семе и хидроокси киселина от хибискус.


Назаем от кабинета на дерматолога

Нищо чудно, че напливът пред вратата на добрите дерматолози е голям. Те са днешните алхимици. Често обаче желанието да изгладите дори и най-незначителните неравности или бръчки минава границите на разумното. Прекалено много лазерна обработка – и заприличвате на мраморна статуя. Залитането по химичния пилинг пък води до хронично зачервяване. Ако кожата ви не се поддава на превъзпитание и обичайните кремове или серуми не действат, опитайте първо домашния вариант на процедури от естетичната медицина.

 

След програма за микродермабразио, La Prairie изненадва с нощния крем Cellular Resurfacing (1). По подобие на лaзерния рисърфисинг (или обновяване на повърхността) продуктът прави кожата по-стегната, по-гладка и по-млада. Освен на печелившата комбинация киселини - плодови и салицилова, той дължи ефекта си и на... хематит.

Богатият на желязо минерал стимулира колагеновия синтез и намалява бръчките. В благородното дело го подкрепят екстракт от соя, предотвратяващ програмираната смърт на клетките. Shiseido също разработи системата Bio-Performance Ultimate Skin Renewal, която стопира процеса на стареене на клетъчно равнище. Ефектът на супер ексфолиращите дискове Super Exfoliating Discs (2) и супер извайващата есенция Super Refining Essence (3) е сравним с този на химичен пилинг и микродермабразио, без кожата да се подлага на агресия. Съставката супер в името е излишна - безжизненият тен и уморената кожа са преобразени като с вълшебна пръчица. Етикетът made in Japan говори за великото изкуство на красотата.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР