единственият мъж на кейт мос

Докога една жена може да остане вярна на един мъж? Правилният отговор е: докато боядисва, изчуква (разбирай поправя) и се грижи за... косата й като за най-скъпото си. На това мнение е Кейт Мос. Не, не става въпрос за Джони Деп или Пит Дохърти, нито за Джеферсън Хък, баща на детето й, а още по-малко за последния й бойфренд Джейми Хайнс. Реч иде за гуруто на модната прическа Джеймс Браун.

Свобoда Сидерова 28 April 2009

Докога една жена може да остане вярна на един мъж? Правилният отговор е: докато боядисва, изчуква (разбирай поправя) и се грижи за... косата й като за най-скъпото си. На това мнение е Кейт Мос. Не, не става въпрос за Джони Деп или Пит Дохърти, нито за Джеферсън Хък, баща на детето й, а още по-малко за последния й бойфренд Джейми Хайнс. Реч иде за гуруто на модната прическа Джеймс Браун. Първата им съвместна корица за Vouge през 1992 г. (тогава Джеймс е на 22 години, а Кейт на 17) предизвиква фурор. Няма как да е иначе. Майсторът на ножицата започва да се занимава с прически едва 8-годишен. „Така и не успях да разбера защо сестра ми след всяко посещение на фризьор миеше косата” и досега се чуди той. Добре, че Кейт не е някоя циция, която не дава друга жена да припари в радиус от 100 метра до любимия й коафьор. В звездния списък  на Джеймс присъстват имена като Кейти Холмс, Деми Мур и Сара Джесика Паркър. За първата той казва: „Не трябваше да отрязва косата си след раждането на Сури!”. А за последната: „Къдрава като нейната коса е просто физическо престъпление.”


Съветите на Джеймс Браун, гуруто на Кейт Mос

къдравата коса се мие максимум 3 пъти седмично, за да се запази естественото й равнище на хидратация побелялата коса се боядисва в по-светли оттенъци. Тъмните състаряват дамите в балзакова възраст могат да носят дълга коса, но не по-ниско от презрамките на сутиена


Нови продукти:

1. защитен шампоан за блясък Zero на Vitality’s с екстракт от нар и млечна киселина
2. стилизиращ гел за суха и крехка коса  Weather Taft Power Cashmere Touch на Schwarzkopf с кашмир
3. течни кристали за суха, изтощена и третирана коса Aloe Vera Trattamento Cristalli Liquidi на Planter’s с ленено семе за блясък и мекота и против щъфтящи краища
4.  спрей за предпазване на косата при сушене Advance Techniques Styling на Avon
5. крем-боя Wellaton Mineral на Wella с есенция от кокосова палма
6.  възстановяващ концентрат срещу накъсване Elseve Anti-Casse на L’Oreal с наподобаващи естествения “цимент” липиди
7. заздравяваща гел-маска за суха и изтощена коса Gliss Nutri-Protect на Schwarzkopf с масло от дива рода, протеини и UV филтър

 

Съветите на Серж Норман, гуруто на Джулия Робъртс 

*серумът със силикон се нанася само по дължината на косата. За  корените най-добра е пяната или спреят за обем

*при първите признаци на омазняване косата се обработва при челото и пътя със сух шампоан-спрей

*никакъв фитнес, за да издържи прическата поне 3 дни

 

Подстригването е равно на малка смърт

казват французите. Същото се отнася и за оргазма, но дали си струва да си играете на „анализирай това“ в подобен момент. По-добре е да се наслаждавате. На ефекта на подстригването върху околните естествено, вие какво си помислихте? Трябва просто да изберете не само правилния лунен ден, но и точния коафьор. Последното е от особено значение, ако не искате да ревете половин ден за „нещото”, кацнало на главата ви.  Ето 5 изстрадани правила, които ще ви помогнат подстригването да не се превърне в руска рулетка:

1. кажете, че сте дошли по препоръка на позната. Това привлича внимание и излизате от анонимност. 

2. имайте своя концепция как искате да изглеждате, но бъдете готови за компромис. Съгласете се на радикална промяна само ако сте сигурни, че специалистът правилно ви е разбрал.

3. не всеки добър фризьор е добър колорист и обратното. Не случайно звездите на Запад имат по 2 стилиста: един прави прически, друг боядисва.

4. не си записвайте час в навечерието на някой празник, иначе рискувате да попаднете в периода на тежка фризьорска жътва. И умореният майстор вместо желаните 1-2 см, ще окоси ливадата.

5. всяка прическа се нуждае от няколко дни, за да не изглежда, че току-що излизате от фризьорски салон или пък, че сте прекарали целия ден там. Планирайте посещението си така, че косата малко да порасне и да стане по-податлива на стилизиране.

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР