Нов (Р)еволюционер в редиците на кулинарната (Р)еволюция!

01 September 2025

Снимка: личен архив

Младият кулинарен талант Борис Делков е носител на стипендия за четири интензивни семестъра в Кулинарна академия HRC в размер на 12 000 евро. Те са осигурени от Meat Revolution.

Средствата ще покрият цялостното му обучение в двугодишната програма по Кулинарни изкуства. Общо 4 семестъра, два от които в чужбина (един в САЩ и един в Европа).

За себе си 20-годишният Борис споделя: „Ще прозвучи малко банално, но желанието ми да готвя започна още от детската градина от един час, в който трябваше да правим плодова салата. И така започнах да помагам на родителите си вкъщи и се зарибих още повече. Първоначално си мислех кулинарията да ми е хоби, но впоследствие осъзнах, че това е нещото, с което искам да се занимавам и развивам. След като завърших 7 клас влязох в СПГТ (Софииска Професионална Гимназия по Туризъм). В гимназията научих за HRC и още тогава разбрах, че след като завърша искам да продължа развитието си там.

Защо точно HRC ли? Защото възможностите за развитие, които те предлагат, са огромни, но и все пак всичко си зависи от теб самия. По принцип мечтата ми е някой ден да имам собствен ресторант и да се боря за Мишлен."

И огромна помощ по пътя към тази мечта той получи от Meat Revolution и стипендията им от 12 000 евро. 

Meat (R)evolution, определено е най-бунтарският бранд поне на българския пазар. „Обичаме да казваме, че (Р)еволюцията или я обичаш, или я мразиш, но никой не остава равнодушен“, споделят те.

От търговска гледна точка, предлага стекове и бургери от четири континента. Посланието, което носи е за истински бунт в кухнята.

„(Р)ЕВОЛЮЦИЯ в начинът, по който консумираме месо. За да усетим истинския, немаскиран вкус на месото, правим внимателен подбор на фермите, с които работим! Специално подбираме млечно телешко месо от семейни холандски ферми; Блек Ангъс от „говеждия" щат Небраска, САЩ; KOBE STYLE WAGYU BEEF от префектура Гун Ма в Япония; Hereford от пасищата в Уругвай, първокачествено говеждо месо от пасищни животни в Аржентина; дивечово месо от елен и глиган от Великобритания и Австралия; млечни агнета от България със син печат“. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР