Джулия Робъртс на 57 и в 7 култови визии. Каква е историята зад тях?

От Хубавата жена през Армани до Джордж Клуни...

Десислава Найденова 28 October 2024

Снимка: getty images/guiliver

Днес Джулия Робъртс става на 57.

Решихме да се върнем към 7 нейни култови и до голяма степен нестандартни визии и да ви разкажем накратко историите, които стоят зад тях.

1. Роклята на Вивиан от „Хубава жена“

Роклята, която струвала 20 долара, първоначално била в черно и бяло, но дизайнерът на костюмите Мерилин Ванс решила да я направи по-различна. Така заменила черното със синьо и добавила tie-dye ефекта.

Джулия пък добавила якето, вързано около кръста, защото се притеснявала, че... има голямо дупе, просто искала да го прикрие. За ботушите казва, че били страшно неудобни.

2. Костюмът за първия „Златен глобус“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by olivia ☁️ (@treatharriewithkindness)

През 1990 г. Джулия Робъртс получава първата си награда „Златен глобус“. Отличието ѝ е връчено за поддържаща женска роля във филма „Стоманени магнолии“. Костюмът, с който се появява на церемонията, е Armani. Джулия отишла в магазина на марката в Бевърли Хилс, в мъжката секция, и избрала този костюм, който шивач коригирал за нея на място.

Тя не очаквала визията ѝ да предизвика толкова реакции. Още повече че прическата си направила сама, а гримът е дело на нейна приятелка. Джулия все още си пази костюма.

3. Леoпардов принт и секси кожена пола от „Ерин Брокович“

Визията на „Ерин Брокович“ е дело на Джефри Кърланд, който е дизайнер на костюмите също в „Сватбата на най-добрия ми приятел“ и „Бандата на Оушън“ 1 и 2. Джулия казва, че работата на Кърланд е брилянтна, а специално за „Ерин Брокович“ той е успял да подреди точните парчета така, че да пресъздаде не само стила, но и енергията на Брокович.

Робъртс споделя, че е благодарна точно за такива роли: когато трябва да носи дрехи, които иначе не би носила. Това ѝ помага да навлезе още по-дълбоко в характера.

4. Роклята от Оскарите през 2001 г.

„Ерин Брокович“ донася „Оскар“ на Джулия Робъртс. За церемонията актрисата носи рокля, избрана от стилистката Дебора Мейсън. Имало е само една проба, на предходния ден в хотела, и не е имало план Б.

Роклята, която е от архивите на Valentino, пасва перфектно на Джулия. Точно като добър сценарий, от който искаш да бъдеш част, казва актрисата.

5. Кан 2016 и босата Джулия

Роклята е Armani. Спомняйки си онази вечер на червения килим в Кан, когато е премиерата на трилъра „Пулсът на парите“ (с Джордж Клуни), Джулия Робъртс казва, че била ужасена. Притеснявала се заради всичките тези фотографи, които стоят там и я снимат едновременно. Но това, което я паникьосало, били стълбите нагоре. Задала си въпроса „Как ще ги изкача всичките на тези високи токчета?“, след което събула тихо обувките си и поела нагоре. 

Босата Джулия Робъртс в Кан беше в центъра на медийното внимание доста време след събитието.

6. Гащеризонът и Джорджо Армани

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Harrison Hair Studio (@hhsliverpool)

Armani споменахме два пъти досега, време е да кажем малко повече и за големия италиански дизайнер, когото Джулия Робъртс обожава. Тя казва, че Джорджо Армани за нея е приятел и легенда и че му се възхищава безкрайно, защото той прави онова, което обича, без да робува на нищо и на никого.

Този бляскав гащеризон Джулия Робъртс носи на Наградите за мода през 2019 г. в Роял Албърт Хол в Лондон. Разкрива, че това е една от най-любимите ѝ дрехи през целия ѝ живот. Добавя, че така облечена се чувства много, много изискано и скъпо и че гърдите ѝ изглеждат доста добре.

7. Джордж Клуни и роклята Moschino

И Джордж Клуни споменахме, сега ще дадем още любопитни детайли. Джулия се запознала с него за снимките на „Бандата на Оушън“ през 2001 г. Само след няколко минути си казала „Този човек ще ми е най-добрият приятел завинаги“. Освен в „Бандата на Оушън“ и „Пулсът на парите“ двамата участват заедно и в „Билет до Рая“, романтична комедия от 2022 г.

Тази рокля Moschino е създадена през 2022 г. от Джереми Скот, творчески директор на марката тогава. Джулия Робъртс я поръчва за 45-ото издание на Наградите, които се връчват ежегодно в Кенеди Център, в чест на своя колега и приятел Джордж Клуни, който е сред лауреатите.

Разгледайте още снимки в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР