Джулия Робъртс: някои я обичат, други я мразят

Хубавата жена на прага на своите 55

eva.bg 23 October 2022

Снимка: getty images/guliver

"Колкото повече остаряваш, толкова повече разбираш, че животът е крехък. Мисля, че това е добра мотивация да ставаш от леглото с радост всеки ден", казва Джулия Робъртс на прага на своите 55 години. Тя продължава да изглежда все така зашеметяващо позитивна и за всички ще си остана хубавата жена с широката усмивка.

Джулия Робъртс е родена на 28 октомври 1967 г. в град Смирна, Джорджия. По това време баща й ръководи местна школа по актьорско майсторство, където преподава на дъщерята на Мартин Лутър Кинг младши. В израз на благодарност Корета Скот Кинг, съпругата на Мартин Лутър Кинг младши, заплаща болничните разходи за раждането на малката Джулия.

Джулия Робъртс е носителка на „Оскар“ и на три Златни глобуса. Печели наградата на Академията за ролята си във филма „Ерин Брокович“ (2000). Получава „Златен глобус“ за същия филм и за още два – „Хубава жена“ и „Стоманени магнолии“. 

Изпълнението, което обаче наистина поставя Джулия Робъртс на картата, е Вивиан от „Хубава жена“. Филмът излиза през 1990 г. и веднага изстрелва Робъртс в А-листата на Холивуд. Само на 22 години тя вече е истинска звезда. 

На снимачната площадка на филма Satisfaction (1988) Джулия Робъртс се запознава с Лиъм Нийсън, с когото започва бурен романс. По това време Нийсън е на 35 години, а Робъртс е само на 19. Двойката се разпада година по-късно.

В „Стоманени магнолии“ Джулия Робъртс си партнира с Дилън Макдермот. Той играе неин годеник, а химията между тях се пренася и извън екрана. Макдермот дори предлага брак на Робъртс, тя казва „да“, но годежът им не продължава дълго. По време на снимките на следващия си филм – Flatliners, Джулия се запознава с Кийфър Съдърланд, с когото започва връзка, като преди това връща годежния пръстен на Макдермот.

Не бих се снимала гола във филми. Лично за мен да играя с дрехи е представление, да го правя без дрехи е документален филм.
Пробивът на Джулия Робъртс е всъщност с филма Mystic Pizza (1988). Любопитна е историята около това как актрисата разбира, че е вече известна. Разказва, че докато била в обществена тоалетна, момиче я разпознава и я моли за автограф, пъхайки салфетка под вратата на кабинката.

  

Сред екранните партньори, с които Джулия Робъртс е имала връзка, е и Матю Пери. Навярно си спомняте, че актрисата участва в епизод на „Приятели“, като героинята й излиза с Чандлър Бинг.

Доста по-различни са отношенията й обаче с други двама нейни колеги – Хю Грант и Ник Нолти.

Смешно е, когато хората казват: „Не мисля, че Джулия ме харесва“. Скъпи, ако не те харесвам, ще го разбереш.
Ако харесвате холивудски клюки, може би сте попадали на едно малко смущаващо интервю на Хю Грант. Той и Джулия Робъртс играят заедно в „Нотинг Хил“. Въпреки че филмът се харесва изключително много на зрителите, според критиците двойката няма никаква химия пред камера. Когато питат Хю Грант какво е да целуваш Джулия Робъртс, той се шегува по адрес на прословутата й голяма уста: „Усетих малко ехо, докато я целувах“. Но тъй като сме наясно с типично британското чувство за хумор на Грант и всеизвестния му сарказъм, подминаваме с намигване.

А като стана въпрос за химия, несъмнено актьорът, с когото Джулия Робъртс има най-силна химия на екрана (освен Джордж Клуни, но за него – след малко), е Ричард Гиър. Виждаме я в „Хубава жена“, виждаме я и в „Булката беглец“. Голямо и истинско приятелство свързва Робъртс и Гиър. Двамата никога не са имали интимна връзка.

С Ник Нолти Джулия Робъртс играе заедно във филма от 1994 г. I Love Trouble. Актьорите се сблъскват на снимачната площадка. Нолти казва, че Робъртс „не е добър човек“, а тя в едно свое интервю нарича актьора „напълно отвратителен“. Като знак за това колко много се мразят, актьорите настояват да играят заедно с дубльори, вместо да се гледат един друг. 

Колкото повече остаряваш, толкова повече разбираш, че животът е крехък. Мисля, че това е добра мотивация да ставаш от леглото с радост всеки ден.
Но ще завършим все пак позитивно, защото никак не крием, че обичаме Джулия Робъртс! След като Джордж Клуни и Брад Пит разбират, че тя ще се присъедини към тях в „Бандата на Оушън“ (2001), й изпращат картичка, на която пише: „Чухме, че получаваш по 20 на филм“, а в нея има банкнота от 20 долара. Всъщност Джулия Робъртс по това време вече получава по 20 милиона долара на филм (за сравнение, хонорарът й в  „Хубава жена“ е 300 000 долара; преди нея ролята на проститутката Вивиан е отказана от Мег Райън и още няколко други актриси).

Припомняме, че тази година Джордж Клуни и Джулия Робъртс се събраха отново на екран – във филма „Билет до рая“, а съвместните им появи навсякъде предизвикват фурор. Двамата са много добри приятели.

За семейство Амал и Джордж Клуни Джулия казва, че са я спасили от самотата – по време на снимките за филма тя е била в продължение на месеци далеч от семейството си.

Предстои да излезе и най-новият филм с Джулия Робъртс – Leave the World Behind. В него актрисата си партнира с Итън Хоук, който ще играе неин съпруг.

 

2 КОМЕНТАРА
2
Kamelia
24 October 2022, 10:32

Goliama artistka I krasavitsa!!!

1
Дани
23 October 2022, 20:37

Огромна уста и клепнали уши... не мисля, че е талантлива.

ТВОЯТ КОМЕНТАР