Класически силует, но с дива душа. Това наметнете за есента

Голяма доза есенно модно вдъхновение

Десислава Найденова 17 October 2024

Снимка: getty images

Събираме най-доброто от есенно-зимните колекции на световните модни брандове, за да проследим червените нишки, които очертават силуета на жената този сезон.

Класика, строга елегантност, изчистени перфектни линии… всичко това би било плашещо в някакъв момент, ако я нямаше щипката лудост, гениалност, креативност. Ако ги нямаше естественият стремеж към счупване на задължителните рамки и тихото бягство далеч от перфекционизма.

Защото, ако перифразираме думите на Донатела Версаче, всяка жена носи дива душа. Видяхме това не само при Versace, но и при Dolce&Gabbana, Chanel, Valentino, Stella McCartney... Потърсете вдъхновение в галерията ни.

Офис дрескодът

Блейзър, тренчкот, остри яки, ревери.

Четири думи, за да изградим в представите ви картината на офис дрескода. След което ще я разрушим, но в добрия смисъл. Ще я пренаредим.

Всяка жена знае, че есенният гардероб и стил не може без своите вечни класики.

Класически блейзър в бежово. Класически тренчкот в черно, кафяво, туид. Класически линии, които тази есен поемат леко в друга посока.

Тази есен бургунди нюансът е навсякъде, но никога не пренебрегвайте дързостта на класическото червено.

Един бърз щрих и всичко е различно – като да си сложите червено червило. Използвайте чанта, обувки, шал или топ в червено с изцяло черен аутфит – резултатът ще е впечатляващ.

Строгата елегантност раздвижете с металически ефекти, прозрачни материи и кожа. Така от жена, която спазва правилата, ще се превърнете в модна икона, която не се притеснява да се открои в тълпата.

Не забравяйте и леопарда – изглежда чудесно, ако се включи също като акцент (аксесоар) във визията.

Моята вечер, твоята вечер

Не всичко е бизнес и работа. Имаме си и нашите вечери, в които искаме да се чувстваме красиви, щастливи, незабравими.

Ако и на вас не ви трябва много време за убеждаване, но понякога са ви нужни нови идеи, ето какво. Защо следващия път не съчетаете сако или блейзър (смокинг е при Dolce&Gabbana) с… бельо?

Дантела, сатен, кадифе, злато, будоарна естетика. Еманация на сексапила и мистериозната женственост.

И наистина е гениално как този резултат може да се получи при заемането на дреха от мъжкия гардероб и комбинирането ѝ по неочакван, находчив начин. Действайте.

Есенната палитра

Наясно сме, че няма жена, която да не обича черно. Тази есен обаче бургунди е новото черно. Но пак можем да сме различни.

Вдъхновихме се от колекцията на Stela McCartney, която ни напомня, че това са месеците на плетивата. Плетива в обем и цвят. Червено, синьо, розово.

Ако изберете овърсайз силует, също няма да сбъркате. И този път наред с бежовото и кафявото бихте могли да експериментирате с нещо по-свежо. Особено ще бъде полезно в мрачните и дъждовни дни, когато всеки жив цвят и нюанс носи ендорфини.

Истината е, че тази зима не само леопардовият принт бележи своето завръщане (ако изобщо е ходил някъде в последните години).

Други анималистични щампи също са сред тенденциите. Помислете за щампи на змия, крокодил, зебра. И отново – препоръчваме ви да ги ползвате като акцент.

Приказката на Коко Шанел

Едва ли има нужда от много обяснения, когато споменем името на Коко Шанел.

Тази година Виржини Виар представи есенно-зимна колекция, вдъхновена от курортния град Довил, любимо място на Мадмоазел. Потъваме в тихия лукс и се предаваме пред притеглящата стихийност на зимното море.

Каква трябва да бъде една жена? Стилна и зашеметяваща, според думите на самата Коко. Е, такива ще сте тази есен, балансирайки между класика и новаторство, между типичните цветове, десени, материи, текстури и изненадващи нюанси, акценти, детайли. 

И нещо за финал. Не се отказвайте от роклите, дори в студените дни и месеци. Защото Коко Шанел може да е въвела костюма от туид, но също така е казала: „Потърсете жената в роклята. Ако няма жена, няма и рокля“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР