6 места за незабравимо посрещане на 2025 г.

В Европа или Азия ще броим от 10 до 1?

Десислава Найденова 27 October 2024

Бихме казали Австралия и Нова Зеландия, за да сме сред първите, които ще посрещнат Новата година. Но тъй като не бързаме чак толкова, се спряхме на няколко по-близки места.

Пет от дестинациите, които привлякоха вниманието ни за предстоящия 31 декември, са в Европа и едно – в Азия, столицата на Тайланд.

Изберете си и побързайте със самолетните билети.

Виена

Резервирайте изискана галавечеря във Виена, за да посрещнете 2025 г. по възможно най-добрия начин.

Известна също като деня на Свети Силвестър, новогодишната вечер в Австрия се празнува с голям ентусиазъм. Silvesterpfad е основният акцент в града, като представлява поредица от събития и представления, които се провеждат в навечерието на Нова година.

Ако разходките из осветените базари ви очароват, тогава Silvesterdorf и Neujahrmarkt са два добри варианта. Разходете се из луксозните базари и се насладете на новогодишната атмосфера на площад Stephansplatz или Rathausplatz.

Най-близкото летище: Vienna Airport (VIE)

Дестинация за: семейства, двойки

Прага

Прага е точната дестинация за посрещане на Нова година със стил, ако човек иска да наблюдава едни от най-добрите фойерверки – направо към Вацлавския площад и Стария градски площад.

Ако не обичате претъпкани места, се насочете към хълма Петрин или Карловия мост, за спиращи дъха гледки.

Купонът на круиз е друга чудесна възможност за празнуване на Нова година в Прага. Джаз круиз, парти с лодка, круиз с вечеря и т.н. са някои от наличните опции.

Най-близкото летище: Václav Havel

Дестинация за: семейства, двойки

Амстердам

Тук можете да се насладите на най-добрите партита на площади като Dam Square, Nieuwmarkt и Rembrandtplein.

Амстердам е подходящ и за новогодишна вечер със семейството. За малко по-нестандартно изживяване се насочете към река Амстел, за да посрещнете Новата година с хиляди други хора. Фестивалът на светлината в Амстердам (Amsterdam light festival) е събитие, което се провежда всяка година от декември до януари, обхваща канали и пътища, всичките осветени, което прави атмосферата повече от приказна.

Най-близкото летище: Schiphol

Дестинация за: семейства, двойки, приятели

Мадрид

Град, който е световноизвестен със своите партита, полудява особено в навечерието на Нова година. Ако търсите къде да отидете за Нова година, тогава сериозно обмислете Мадрид.

Една любопитна традиция, която ще откриете в Мадрид, е изяждането на 12 зърна грозде в последните секунди преди полунощ. Традиционната вечеря тук обикновено включва агнешко или морски дарове.

Кралският дворец е друга гореща точка за празнуване на Нова година в Мадрид. Станете част от страхотно парти с обратно броене на площад Puerta del Sol с огромно разнообразие от напитки и храна.

Най-близкото летище: Madrid Barajas 

Дестинация за: семейства, приятели

Венеция

Венеция с красивите си като картичка канали и великолепна архитектура примамва много туристи по всяко време на годината.

В навечерието на Нова година тук се провеждат шеметни партита. Празнувайте Нова година в италиански стил. Започва се с пищна вечеря, а нищо не може да се сравни с вечеря в истински венециански стил на лодка с живописни гледки.

Операта La Fenice е още едно място във Венеция, където можете да посрещнете Нова година, ако сте любители на музиката и театъра. Голямото парти на площад San Marco, едно от най-добрите новогодишни партита в света, също не е за изпускане, с концерт и фойерверки точно в 00:00 ч.

Най-близкото летище: Venezia 

Дестинация за: двойки, приятели

Банкок

Central World Square е връхната точка на града на 31 декември, когато различни хора се събират, за да отпразнуват идването на Новата година. Площадът е осеян с барове и клубове.

Друго очарователно нещо, което можете да направите в Банкок, е круиз с вечеря по река Чао Прая, където ще се насладите на екзотични напитки и морски дарове. Фойерверките също допринасят за незабравимо новогодишно преживяване.

Банкок е домакин на някои от най-добрите новогодишни партита в света – Meta Music Festival, White Party, Glitter & Glam и Beam NYE. Различни заведения на покрива като Sky Bar в Lebua, Octave Rooftop Bar в Marriott Hotel Sukhumvit и Sirocco също могат да бъдат резервирани, за да имате грандиозно новогодишно празненство.

Най-близкото летище: Suvarnabhumi

Дестинация за: двойки, приятели

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР