Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас: двоен рожден ден и равносметка

Тя на 55, той на 80, днес звездите празнуват рождените си дни

eva.bg 25 September 2024

Тя на 55, той на 80, днес звездите празнуват рождените си дни!

„Съпругът ми е с 25 години по-възрастен от мен, това не е тайна... Постоянни при нас остават любовта и уважението. Никога, никога не сме губили чувството си за хумор и се наслаждаваме на компанията си.“

Звучи достатъчно като за здрав и щастлив брак, нали?

Въпреки че днес мнозина може и да са забравили, Катрин Зита-Джоунс беше една от най-търсените и високоплатени актриси.

Тя получава 10 млн. долара през 2005 г. за ролята си в „Легендата за Зоро“, продължението на касовия филм, в който участва заедно с Антонио Бандерас.

Нареждайки се до актриси като Джулия Робъртс, Мег Райън и Камерън Диас, Катрин всъщност се отличаваше от тях. Не беше типичната America's sweetheart, a по-скорo носеше усещане за Femme fatale.

Беше вече спечелила британската публика още през 90-те благодарение на различни телевизионни роли, а скокът й към холивудските върхове през 30-те й години беше неудържим.

От момента, в който Спилбърг беше очарован от нея, след като видя работата й в минисериал за Титаник и й предложи роля в сагата за Зоро, офертите започнаха да валят. „Момичета от класа“, „Трафик“, „Чикаго“, „Непоносима жестокост“ и „Терминалът“, заснети за сравнително кратък период от време, обрисуват Катрин Зита-Джоунс като магнит за режисьори от ранга на Фриърс, Содърбърг, братята Коен и Спилбърг.

През същия период Зита-Джоунс печели „Оскар“ (за „Чикаго“), омъжва се за Майкъл Дъглас и ражда две деца.

Дали обаче Катрин Зита-Джоунс не е също жертва на ейджизма в Холивуд? Няма как да не забележим, че кариерата й се измести към телевизията, ограничена до поддържащи роли.

„Занимавам се с този бизнес от 9-годишна възраст и съм чувала едно и също нещо в различните етапи на моята кариера. Това, здравейте, аз съм на 40 и дотам... вярно е. Не че няма страхотни истории за жени на 40, просто големите шефове в Холивуд смятат, че демографията на киноманите е по-малко заинтересована.“

Има и друго обаче. Зита-Джоунс признава, че след раждането на децата си е станала много по-придирчива, когато трябва да приема проекти, които ще изискват да прекарва време далеч от дома.

„Ако смятам да напусна семейството си за известно време, по-добре да е за роля, която не съм играла преди, със страхотни хора. По-добре да е забавно. В противен случай, ако трябва да бъда честна с вас, бих предпочела да си остана вкъщи.“

Отдадена майка, любяща съпруга, но всъщност как започва всичко?

На филмовия фестивал през 1998 г. в Довил, където Антонио Бандерас представя „Маската на Зоро“ заедно с Катрин Зита-Джоунс, той запознава колежката си с Майкъл Дъглас. След 30-минутен разговор Дъглас заявява, че тя ще бъде майка на децата му, макар Зита-Джоунс да не мисли изобщо така.

„Чувала съм много за Вас и съм виждала много за Вас, удоволствие е да потвърдя, че всичко е вярно. Мисля, че е време да си кажем лека нощ.“

На следващата сутрин Дъглас й изпраща цветя и бележка с извинение.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР