Придирчив не по-малко от лицето

Здравата, хидратирана и балансирана кожа на скалпа е не по-малко важна от чистата и гладка кожа на лицето

Люба Вангелова 05 August 2024

Здравата, хидратирана и балансирана кожа на скалпа е не по-малко важна от чистата и гладка кожа на лицето. В повечето случаи се фокусираме върху косата и забравяме за скалпа. Или най-много да го обгрижим с масажен гребен и ексфолиране. А той е придирчив не по-малко от лицето.

Защо е раздразнен?

Най-честата причина за проблеми с кожата на скалпа са натрупванията на различни вещества по нея, вследствие на стилизиращите продукти или качеството на водата. Тези натрупвания блокират действието на естествените масла, които хидратират и подхранват косъма и правят косата едновременно мазна и суха. Излишно е да влизате в порочния кръг на тестването на различни козметични продукти. Решението е редовната професионална грижа.

Hydrafacial Keravive в няколко действия

Добре познатите три стъпки на една от любимите ни терапии за лице Hydrafacial Syndeo са почистване, екстракция, хидратация. Благодарение на патентованата Vortex технология те са адаптирани и в грижата за скалпа. Първата стъпка е пречистване – стимулация и отваряне на космените фоликули с нежен вакуум и ексфолиация. Следва подхранване – инфузия на специален Hydrafacial Keravive бустер, който подхранва фоликулите и кожата около тях с пептиди и хидратация. Последната стъпка е поддръжка и усилване на ефекта със специализирана домашна грижа.



Формулата на успеха  

Hydrafacial Keravive е специално формулиран, за да балансира микробиома на скалпа (сбор от бактерии, отговорни за здравето на кожата и косата). Бустерът съдържа ниацинамид – той защитава кожата от стресовите фактори на околната среда. Друга важна съставка е патентованият пептиден комплекс, който подхранва растежа и здравето на косата. Включва още и витамин B5, и аргинин, които хидратират в дълбочина и засилват регенеративните процеси в зоната.

Освен като професионална грижа за скалп, Hydrafacial Keravive е подходящо допълнение към други апаратни и инжекционни процедури за скалп, също за терапия на състояния като атопичен и себореен дерматит, косопад, екзема. Подобрение в гъстотата на косата преди третата процедура виждат 75% от хората. А 82% се радват на по-блестяща и здрава коса. Препоръчителните терапии Hydrafacial Keravive са три, извършвани през месец.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР