Вкусовете на лятото в „Св. св. Константин и Елена“

Популярен като чудесно място за лятна почивка и за целогодишна спа ваканция, курортът предлага и изкусително многообразие от заведения, предлагащи наистина добра храна.

04 August 2024

Ако искаш да опознаеш добре едно място, трябва да опиташ храната му – важи за всяка страна и всеки град по света. Важи с пълна сила и за най-стария български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“.

Популярен като чудесно място за лятна почивка и за целогодишна спа ваканция, курортът предлага и изкусително многообразие от заведения, предлагащи наистина добра храна.

The Bay

Кулинарната история на курорта започва с The Bay. Безспорно култово място на Северното Черноморие, с вече 10-годишна слава и ежедневно пълни маси през лятото. Ще ви изненада с лежерна обстановка, отлично приготвени класически ориенталски ястия и пастелните тонове на морето по залез.

Задължително опитайте агнешките кюфтета и един десерт, за който дори няма да изпитате угризения: The Bay – с хрупкави кори, пралина от шамфъстък, меко сирене и ванилов сладолед. Ако ви се яде морска храна, поръчайте тажина с гриловани зеленчуци, басмати ориз, черноморски миди, филе от лаврак и огромни тигрови скариди.

Ресторант „Печката“

Имате любими ястия, готвени от баба ви, нали? Със сигурност ще откриете поне 1-2 от тях в менюто на най-новия ресторант в курорта – „Печката“. Тук е уютно като в семейна вила край брега, просторно, елегантно и модерно.

Няма как да не забележите артистичните акценти в интериора. Заведението предлага любимата ваканционна формула – от плажа на масата и обратно. Голяма част от гостите идват заради домашно приготвените специалитети от месо, за които се използват чисти продукти от малки ферми от региона.

Има и чудесни морски ястия – скумрията на грил е изключителна. Нали не си представяте, че бихте могли да кажете на баба си по време на ваканцията, че сте на безглутенова диета – ще трябва да хапнете една пърленка. Хрупкава, топла, допълваща съвършенството на сиренето по шопски и пиперките с доматен сос.

Ресторант More

Тук е толкова вкусно, че може да забравите да се върнете на плажа или да ви се прииска обядът да продължи до дижестива преди полунощ. Играта на думи в името на ресторанта казва всичко – море и още толкова много хубави неща. Със сигурност можете да се нахраните само със салатата, в която има щедри резени розов домат, прясно изпечена чушка, хрупкави корнишони и парче свежо сирене.

Може да се нахраните и само с предястия – хамсия, маринована на място (то си личи по вкуса), чудесно гуакамоле, разядка от тиквички. И всичко това, преди да сте се предали на вкуса на морето – октопод, калмари, черноморски стриди и едни рапани, за които ще разказвате дълго.

Дървената конструкция на отворения от всички страни ресторант е 100-годишна родопска ферма, разглобена и пренесена в курорта от хора с въображение и с усет за специални преживявания.

Не си тръгвайте, без да обърнете внимание на винената листа, да опитате краставичките, които ферментират естествено в буркани на слънце, да намажете парченце хляб с домашна тарама и да съгрешите осъзнато с тирамису в ретро кафеварка.

Павилион „Лена“

Павилион „Лена“ се намира до минералния басейн на хотел „Астор Гардън“ и работи всеки ден от 11 до 17 ч. Нещо като междинна станция – място за хапване и пийване между основните хранения.

Можете да поръчате от QR код менюто направо от шезлонга. Тук има нещо свежо за всеки вкус и час. Студената супа с авокадо и краставица е отличен избор, както и богатата салата „Витамина“.

Лимонадата я правят с кокосова вода и веган сиропи (био, със стевия). Коктейлите са алкохолни и безалкохолни, а десертите – подкупващ микс от здравословни съставки и изкусителни вкусове.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР