Незабравимите рокли на Пиерпаоло Пичоли, с които облече звездите

Филмови премиери, Оскари, Met Gala, всички тези бляскави събития бяха често украсявани с модните творения на Пиерпаоло Пичоли и Valentino. Припомняме ви ги

Десислава Найденова 02 April 2024

Снимка: getty images

Пиерпаоло Пичоли изненадващо се раздели с поста творчески директор на Valentino, след като 25 години бе част от топ бранда, любим на звездите и червените килими.

Филмови премиери, Оскари, Met Gala, всички тези бляскави събития бяха често украсявани с модните творения на Пиерпаоло Пичоли и Valentino. Припомняме ви най-добрите в галерията ни.

По време на този знаменит четвърт век във Valentino Пиерпаоло Пичоли завладя сърцата на десетки знаменитости, които мечтаеха да носят неговите женствени и винаги ефектни рокли на червения килим. Тези рокли разказват истории...

 

Флорънс Пю, Зендая, Кери Мълигън, Риана, Лейди Гага, Дженифър Лопес, Франсис Макдорманд, Ан Хатауей, Джулиан Мур, Наоми Кембъл са само част от най-верните му звездни почитателки и приятелки.

„Винаги съм обичал киното и по време на юношеството си мечтаех да стана филмов режисьор.

Когато открих модата и нейната наративна сила, реших да стана дизайнер.

За мен това беше естествената еволюция на една мечта.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

 

След гимназията Пиерпаоло Пичоли се записва в Istituto Europeo di Design в Рим. През 1990 г. става част от екипа на Fendi, за да работи върху линията аксесоари на марката. В този период се докосва до високото италианско майсторство и възможността за експериментиране с нов подход.

„Работата в тясно сътрудничество със занаятчиите и с италианския опит беше фундаментална. Това ми позволи да разбера и възприема правилата, за да ги наруша и пренапиша. Savoir-faire е основата на дизайнерската професия. С това започва всеки творчески процес.“

След Fendi Пичоли отива във Valentino, за да разработи нова линия аксесоари. Това е началото на едно предизвикателство: да проследи и съхрани великата традиция на Valentino Couture от роклите до най-малките предмети и детайли, без да накърни креативността на основателя, Валентино Гаравани.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

 

За да уважи наследството на Валентино, Пичоли трябва да пресъздаде възприятието, идеята и същността на модната къща, а не да предлага отново и отново неща, извадени от архивите. И той много добре го разбира.

В сърцето на творческия процес е човешкото съвършенство, изобразено във всеки един детайл, от модното шоу, през колаборациите, до магазините.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway)

 

Пиерпаоло Пичоли се справя отлично с предизвикателството и през 2008 г. е номиниран за съкреативен директор на Valentino. Дели поста с Мария Грация Киури, която напуска през 2016 г., за да отиде в Dior.

Тогава Пичоли е номиниран за единствен креативен директор на модната къща и това е началото на нова ера за италианската марка. Истинска еволюция.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

 

„Тук открих, че нито една иновация не може да съществува без задълбочено познаване на традицията. В същото време знам, че чувството за граница, което извира от това осъзнаване, ви дава свободата да мислите как да я прекрачите. Това, накратко, ще бъде новата посока на Valentino. Човешки разказ, личен, но единодушен, за история, която тепърва ще бъде написана“, обещава Пиерпаоло Пичоли и спазва обещанието си.

Цели 25 години.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

 

„Не всички истории имат начало и край, някои живеят вечно настояще, което блести с интензивна светлина, толкова силно, че не оставя сенки.“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР