В апартамента на Карл Лагерфелд. Парижкото жилище бе продадено на търг за 10 млн.

eva.bg 27 March 2024

Снимка: instagram/Architecture&Design

Бързо се намери купувач за парижкия апартамент на покойния Карл Лагерфелд, който бе пуснат на търг. За по-малко от 24 часа жилището бе продадено за 10 милиона евро, а с нотариалните такси сумата скача на 11 милиона.

Апартаментът е с площ от 260 квадратни метра. Лагерфелд е живял тук близо десетилетие до смъртта си през 2019 година.

Парижкият апартамент на Карл Лагерфелд е в построена през 1820 сграда, намираща се на улица Quai Voltaire. Футуристичен е може би най-подходящото определение за интериора на това жилище, което за първи път е показано през 2012 година на страниците на парижкото издание на Architectural Digest. Вижте го в галерията ни.

„Исках апартамент с много стъкло, всичко да е прозрачно... Тук няма да откриете цветове, защото аз непрекъснато съм обграден от тях в работата си. Предпочитам у дома да живея в неутрална среда“, казва приживе дизайнерът относно „безцветното“ жилище.

Две години и половина са били нужни, за да се ремонтира апартаментът, вкарвайки в него много светлина, метал и стъкло. „Това е най-вече място за къпане, спане и работа“, споделя Лагерфелд тогава пред журналисти на списанието. Докато в галерията ни ще видите как е изглеждал апартаментът докато Лагерфелд е живеел в него, то във видеото е вече опразнен и готов за продажба.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР