Какво се случва с Кейт Мидълтън?

eva.bg 28 February 2024

Снимка: getty images/guiliver

Конспиративните теории около здравословното състояние на Кейт Мидълтън се множат с всеки изминал ден, в който нямаме нито снимка, нито новина около нея.

За последно принцесата на Уелс е видяна публично на коледната служба в Сандрингам през декември миналата година.

След това бе съобщено, че на 16 януари ще се подложи на коремна операция, изискващо по-дългото й възстановяване. Не става ясно какво е естеството на проблема, а бе съобщено единствено, че не става въпрос за раково заболяване.

Доста време мина от тогава обаче, а от Кейт Мидълтън няма ни вест, ни кост. Дори една снимка не бе разпространена официално от дома й, където се предполага, че се възстановява.

В същото време крал Чарлз III, на когото покрай рутинен преглед заради разширена простата бе открит рак и в момента е на химиотерапия, намери сили и време да се покаже в един публичен ангажимент и да успокои поданиците си, че всичко е наред и се бори с проблема.

Принц Уилям пък, който трябваше тези дни да участва в планирано официално събитие, в последния момент се оттегли по „лични причини“ и медиите веднага заговориха за здравословното състояние на Кейт.

В някои испански медии дори се появиха информации, че по време на престоя на Кейт в болницата тя е изпаднала в кома и рискът за живота й е бил сериозен.

Какъв е здравословният проблем на принцесата на Уелс и наистина ли е толкова сериозен, че да не може да се разпространи дори една официална снимка или пък тя да се покаже дори за съвсем кратко? Това се питат всички, а упоритото мълчание и информационно затъмнение от страна на кралския двор още повече подхранва опасенията, че „има нещо гнило в Англия“.

Има конспиративни теории, според които Кейт и Уилям са се разделили и здравословният проблем всъщност е параван за прикриване на семейните им проблеми.

Каквото и да е здравословното състояние, налагащо такова пълно информационно затъмнение около Кейт, искрено се надяваме тя скоро да успокои поданиците с появата си. Явно не е достатъчно от пресслужбата на двореца да кажат само, че "тя се възстановява добре".

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР