„Градина на времето“- темата на предстоящата Met Gala

Дрескодът е свързан с пролетната изложба в Института за костюми на „Метрополитън“ с тема „Спящи красавици: Пробуждане на модата“.

eva.bg 17 February 2024

Met Gala ще се завърне в първия понеделник на май като ежегодно честване на предстоящата изложба на Costume Institute, част от нюйоркския музей Metropolitan, чиято тема за 2024 г. е „Спящи красавици: Пробуждане на модата“.

Според съобщение на музея изложбата ще покаже 250 исторически значими модела от колекциите си,  истински „спящи красавици“- твърде крехки, за да бъдат носени отново. Ще бъдат представени модели от модни къщи като Schiaparelli, Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent…

Галата, едно от най-коментираните модни събития през годината, ще се проведе с дрескод „Градината на времето“. Събитието се организира с цел набиране на средства за музея и Costume Institute. Миналогодишното издание например е събрало 17,4 милиона долара.

Билетите за вечерта  започват от $35 000, а запазването на цяла маса може да достигне до $300 000. Оформянето на списъка с гости е поверено на главния редактор на Vogue Ана Уинтур. 

Първата гала вечер е проведена през 1948 г, по инициатива на модната публицистка Елинор Ламберт, изключително посветена на новосъздадения Институт за костюми на музея на изкуството „Metropolitan“ с цел да се стимулира висшето общество в Ню Йорк да направи дарение за него.  Тогава билета е струвал само 50 долара.

Тазгодишната тема е особено вдъхновяваща и очакваме с нетърпение да видим по какъв начин ще я интерпретират звездите и техните моделиери.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР