Личен опит с L’Oreal Paris Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation

Има ли наистина “блър” ефект на кожата и запазва ли я хидратирана?

Люба Вангелова 12 January 2024

Обикновено търсим този един универсален грим продукт, който прави кожата ни перфектна и мисля, че може би открих нещо близо до това - Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation на L’Oreal Paris.

Наричат го фон дьо тен пудра - интересно определение, което успешно провокира всяко любопитство. Основните му характеристики накратко са - дълготрайна пудра с ефекта на течен фон дьо тен. Само че е подходящ за всеки тип кожа, като запазва естествения завършек през целия ден, без да се променя под въздействието на пот, влага или топлина.

Звучи като да държа в ръцете си разковничето за настроението ми особено сега през зимата, сезонът с най-ниски за мен вибрации. А кожа с красив естествен тен като по средата на юли е формула за моментално повишаване на настроението и събуждане на усмивката ми.

КАКВО ТЪРСЕХ И КАКВО МИ ДАДЕ INFALLIBLE 24HR FRESH WEAR POWDER FOUNDATION НА L’OREAL PARIS

Започвам с уговорката, че няма да разберете колко е добър, докато не го тествате. Но все пак ще опитам да ви накарам да си представите ефекта на компактния фон дьо тен пудра. Аз тествах нюансите 130 True Beige и 140 Golden Beige.

Бих казала, че имам комбинирана към нормална кожа, въпреки няколкото признаци на чувствителност и сухота, които се появяват през зимата в определени зони по лицето. Пигментацията ми вече е забележима, както и фините линии и зачервявания. Обикновено отлична работа ми вършат течните формули на тониращите кремове или фон дьо тени с лека и фина текстура, които нанасям само в определени зони, не върху цялото лице. От L’Oreal Paris обаче описват текстурата на новия Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation като “безтегловна” и това е самата истина. Тя е ултрафина, нанася се не просто лесно, а неусетно. И на фона на това оставя значима следа - тоест пълно покритие, което се справя с всичко по пътя си. Или прикри пигментацията ми, фините линии се сляха с гладката текстура на кожата ми, но не се появиха през целия ден. А издайническите следи на блендирането (преливането в различните зони), които обичайно са типични за мен, сега липсваха. Отново - дължи се на фината текстура, която се разнася лесно и се слива с кожата.

В дъното на компактната пудра е скрита гъбичка за нанасяне и огледало - както вече казах, четка не ви е необходима, с гъбичката преливането е идеално. Тя лесно и жадно поема пудрената текстура. Освен това щедро и с голяма прецизност я разнася по кожата. И се плъзга лесно. Надграждането също е лесно, но не е необходимо. Поне на мен. Макар че го направих по навик, което пък се сля с кожата ми перфектно.

Кадифено фината текстура на пудрата наистина съвършено покрива и оставя естествен матов завършек, който изглежда като покритие от течен фон дьо тен. Прибирам се, събличам палтото и по навик поглеждам към реверите, които вечно повдигам, за да крия половината си лице от студа. Изненада - чисти са, без следи от пудра или фон дьо тен. Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation матира, без да оставя издайнически следи нито по лицето, нито по дрехите.

Все пак кожата ми през зимата става суха на места и първоначално трудно се доверих на прахообразната текстура. Затова я нанесох на влажна кожа. Така на практика тествах пудрата с този тип “влажно” нанасяне - идеална е. Съхрани натуралността на тена ми и неговата дълготрайност.

Лабраториите на L’Oreal Paris са известни с иновативните си и задълбочени дерматологични проучвания, вследствие на които създават козметичните си формули. Това е солидна основа за доверието ми в бранда, който прави същото за всеки свой продукт. Формулата на Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation е дерматологично тестванаи некомедогенна. Съдържа и витамин Е, който действа антиоксидантно и овлажняващо върху кожата. Водоустойчивата некомедогенна формула задоволява изискванията дори на мазната и склонна към акне кожа.

КАКВО ХАРЕСАХ

- Нанасянето на текстурата на Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation е толкова лесно, че и начинаещ ще се справи с лекота. Покритието е плътно и скрива всичко. А надграждането не създава усещане за тежест и натрупване. Забравям, че съм с грим. Издава го равномерния ми тен, който поражда усмивка всеки път, като се зърна в огледалото. А и палтото ми е пощадено. Нежната текстура е адаптивна и подходяща и за най-чувствителната кожа.

- Цял ден покритието не се променя. Ако сте с Т-зона, склонна към омазняване, вероятно ще направите най-много една-две корекции през деня.

- Компактната форма на продукта е подходяща и удобна за нанасяне и корекция по всяко време на деня. Имате огледало и гъбичка - трябва ви само едно движение.

- Харесва ми как изглежда кожата - не е суха, а тенът й е естествен и равномерен.

- Интересно нещо, което открих за този продукт е, че може да се ползва и върху навлажнена кожа за още по-добър ефект.

Infallible 24HR Fresh Wear Powder Foundation е удобен и верен спътник за красота в движение, който не само няма да ви подведе, но и ще ви спаси във всяка ситуация, в която имате нужда от самочувствие и усмивка. С един жест ще създадете тен, който изглежда като под филтър - естествено матиран и натурален за целия ден.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР