37 елхи на таланта

пред "Св. Александър Невски"

10 December 2023

Ако се разходите вечер по алеята, водеща към централния вход на "Св. Александър Невски", ще попаднете в приказка. 37 живи пищно украсени елхи на таланта, наредени в шпалир по нея, носят настроението на предстоящите празници. Те са част от Коледната благотворителна еко кампания на фондация “Стоян Камбарев” в партньорство с PROPLANTS и Столична Община. Всеки може да купи една от тях, а парите ще помогнат на даровити деца от многодетни семейства в нужда.

Елхите на таланта са украсени с над 7 400 коледни играчки, 500 метра гирлянди и близо километър светлинна украса от над 1 000 лампички!, поясни Деси Тенекеджиева, актриса, продуцент и създател на Коледната кампания и председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“. В украсяването на коледните дръвчета са се включили близки приятели на Фондацията, даже и няколко млади актьори от Мастъркласа на Деси и холивудската звезда Гари Стреч, който се провежда в София. Благотворителната инициатива се случва за пета поредна година и благодарение на нея и на средствата, събрани и от пролетната инициатива на Фондацията - Гората на Таланта в Южния парк ще бъдат подкрепени 18 талантливи деца от многодетни семейства. Те ще получат едногодишни творчески стипендии за изкуството, на което са се отдали. Средства ще има и за едногодишни стипендии на 15 от лауреатите на Фондация "Стоян Камбарев".

Благотворителната кампания Елхи на таланта е активна до края на декември. Всеки, пожелал да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери, може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“ на имейл: [email protected]

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР