Кой се страхува от менопаузата?

22 November 2023

Макар и менопаузата постепенно и сигурно да се превръща във „видимо“ явление в масовата култура, много жени продължават да изпитват дискомфорт на прага на настъпването ù. Причината е, че възприемат свързаните с възрастта промени в тялото като предвестници на старостта и сбогуване с красотата. За да ги насърчи и подкрепи, дермокозметичният бранд Vichy за поредна година проведе дискусионен панел Meno Positivity, в който открито се говори по темата за всички етапи, през които минават жените по време на перименопаузата и постменопаузата.

MENOPOSITIVITY

Тази година събитието бе организирано с подкрепата на „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда“ и се проведе пред публика на живо, като беше излъчвано и онлайн. В дискусията участваха експерти от болницата – началникът на Клиниката по дерматология и венерология проф. д-р Здравка Демерджиева, ендокринологът д-р Бойка Костова-Сякулова, кардиологът д-р Румяна Радославова, гинекологът д-р Сесил Кедикова и началникът на Центъра по клинична психология, психоонкология и психосоматика д-р Маргарита Тарейн. Модератор на дискусията бе Катерина Евро, а гост бе журналистът Люба Пашова. Дискусията между тях доказа, че за да превърнат жените този преход във възможно най-приятния, трябва да следват няколко правила, но не само когато наближава последната менструация – целият им живот трябва да бъде посветен на това. Предизвикателствата са нищожни за преодоляване, ако бъдат споделени с лекаря.

КРАСОТА БЕЗ ПАУЗА

В психологията на жената красотата ѝ заема особено място. Vichy помага на жените да се грижат за самочувствието си, като поддържат и кожата си в най-добро състояние по време на перименопаузата и постменопаузата. Продуктовата гама Neovadiol трансформира кожата на няколко нива и възвръща нейния младолик вид, обем, плътност, мекота и блясък. Протоколът за перименопауза включва дневна грижа с уплътняващ и изпълващ ефект, както и нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект, който има и охлаждащ ефект. От друга страна, за периода след менопаузата серията включва подхранваща дневна грижа за кожата и нощна грижа с подхранващ и стягащ ефект.

Във всеки етап от менопаузата, като първа стъпка към перфектен протокол и преди дневната и нощната грижа, се препоръчва използването на Neovadiol Meno 5 BI-Serum, който активира 5 механизма срещу стареенето на кожата в менопаузата: стяга контурите на лицето, намалява видимостта на възрастовите петна, намалява бръчките, възстановява сиянието на кожата и липидите в повърхностните слоеве.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР