Кейт Бланшет обича да се преоблича

Не, тя не се появява всеки път с различна рокля. Точно напротив

eva.bg 17 November 2023

Снимка: getty images/guliver

Кейт Бланшет е модна икона. А истинските модни икони не робуват на модата и чуждото мнение.

Кейт Бланшет знае как да блести и не се страхува да повтаря тоалети. Че кой би се замислил дали да облече ако трябва и 100 пъти Armani Privé?!

Шегата настрана, днес припомняме защо Кейт Бланшет е истинска модна икона и една от най-стилните жени в света. Ето някои от моментите, в които звездата рециклира свои емблематични визии на червения килим.

Награди на Гилдията на актьорите 2023 г. и Награди на Fragrance Foundation 2023 г.

Роклята, която Кейт Бланшет носеше на Fragrance Foundation Awards 2023 г. в Ню Йорк, беше всъщност не втора, а четвърта поява на този модел на Armani Privé. През 2014 г. на Златните глобуси, после в Кан през 2018 г. са първите две. Тази година Кейт се появи със същата рокля отново, при това два пъти в рамките на четири месеца, като втория път замени дантелата с прозрачен топ от шоуто на Armani Privé пролет/лято 2023 г. Открийте разликите.

Награди „Златен глобус“ 2014 г. и Филмов фестивал в Кан 2018 г.

Ако тази рокля на Armani Privé ви изглежда позната, това е защото Кейт Бланшет я е носила два пъти. Любопитна подробност е, че след Кан през 2018 г. екипът на Armani взима дантелата от оригиналната рокля и я превръща в долен слой за горната рокля с пайети.

Филмов фестивал в Кан 2014 г. и Филмов фестивал в Берлин 2023 г.

Бланшет върна тази рокля висша мода на Givenchy пролет 2018 с пола в цветовете на дъгата за премиерата на „Тар“ на фестивала в Берлин. Първият път, когато я носеше, за премиерата на „BlacKkKlansman“ в Кан през 2018 г., тя показа кадифения колан от ревюто на бранда. Този път обаче актрисата заложи на голям черен кожен колан.

Премиера на „Тар“ във Великобритания 2023 г. и Филмов фестивал в Берлин 2023 г.

Само месец след като Бланшет се появи на премиерата на „Тар“ в Лондон с този розов кадифен топ haute couture на Alexandre Vauthier, съчетан с пола в същия цвят, тя го извади отново от гардероба за събитие на филмовия фестивал в Берлин. Този път топът бе съчетан с черен панталон от винил.

Награди на Академията 2015 г. и награди БАФТА 2023 г.

За да актуализира тази рокля на Maison Margiela за наградите БАФТА тази година, Бланшет избра да добави малко повече структура към раменете. Освен това замени тюркоазеното колие от Tiffany & Co с перли от Louis Vuitton.

Прожекция на „Къде си, Бернадет?“ 2019 г. и филмовите награди на London Critics' Circle 2023 г.

Бланшет за първи път облече този костюм на Alexander McQueen със сини сатенени ръкави през есента на 2019 г. и отбеляза фурор. Може би затова актрисата не промени абсолютно нищо, когато се появи за втори път с него, което беше тази година.

Филмов фестивал във Венеция 2020 г. и Governors Awards 2022 г.

Трудно можем да забравим този Alexander McQueen от колекцията пролет 2020, ето защо когато Бланшет го облече отново за Governors Awards миналата година, веднага го разпознахме. Единствената разлика е, че при втората поява полата е удължена и лявата страна на сакото е закрепена към талията.

Награди БАФТА 2016 г. и Филмов фестивал във Венеция 2020 г.

Този бродиран топ на Alexander McQueen актрисата носеше на наградите БАФТА през 2016 г. с пола, покрита с пера. Четири години по-късно избра да го съчетае с широки панталони за червения килим във Венеция. Коя визия ви допада повече? Ние не можем да си изберем фаворит, самият топ е шедьовър.

Филмов фестивал в Лондон 2015 г. и Филмов фестивал във Венеция 2020 г.

За първи път видяхме тази рокля с пелерина от колекция пролет 2016 на Esteban Cortazar на премиерата на „Carol“ на Филмовия фестивал в Лондон през 2015 г. През 2020 г. Кейт Бланшет й даде нов живот, като я съчета с огърлица Pomellato. Актрисата дари роклята за търг на филмовия фестивал във Венеция, а приходите от продажбата отидоха за благотворителна кауза в подкрепа на жени.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР