Vogue избра българска козметика

25 жени, 25 дигитални корици и силата да вдъхновяваш за 25-я рожден ден на EVA

Люба Вангелова 03 November 2023

Снимка: Слав & Хубен

Връзката между емоциите и кожата ни е не просто научно доказана, а част от личностното ни присъствие. Холистичният нутриционист Таня Колева е българката, която създаде собствен козметичен бранд, изведе го на световната сцена и убеди всички, че по пътя към успеха емоционалността може да бъде нашият най-мощен двигател. Разговаряме с технолога и създател на бранда “Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva”.

Когато потърся в Google името ви, веднага излизат две неща - Vogue и натурална паста за зъби. С какво Nature&Soul Cosmetics е по-различен от останалите козметични български брандове, за да влезе в бюти селекцията на световната модна библия?

Nature&Soul Cosmetics е бранд, който предлага иновативни козметични решения, комбинирайки красотата и здравето. Движи ме предаността към природата и здравето. Затова създавам козмецевтични продукти, използвайки разнообразни натурални съставки и такива с клинично доказани резултати. Уникалността идва от нашия подход към красотата и грижата за тялото, който обединява науката и природата. Екипът ни се стреми да съчетава технологичните и козметичните иновации с природната мъдрост. Продуктите ни не само подобряват красотата, но и поддържат здравето. Всички те, включително наградената Smile in a jar carbon - натурална минерална паста за зъби, която е горд носител на две световни награди, са свидетелство за иновациите и качеството, които предоставяме на клиентите си. Чрез Nature&Soul Cosmetics се стремим да променим начина, по който хората възприемат и използват козметиката, като ги насочим към по-естествени продукти, но с изключително мощни формули и устойчиви решения.

Нашият бранд попада на страниците на „Vogue“ не еднократно, а три поредни пъти. Това признание идва от журито на списанието, което е изключително прецизно и безкомпромисно в своя избор. Щaстлива съм, че формулиран и създаден от мен продукт се включи в тяхната селекция, и се гордея с факта, че моята козмецевтична линия, включително Smile in a jar carbon - натурална минерална паста за зъби, е била оценена от такъв авторитетен източник.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EVA magazine (@eva_magazine)



В някои от интервютата си споменавате, че преодоляването на житейски премеждия може да се превърне в двигател за професионален успех. Има ли такъв момент в историята на създаването на вашия козметичен бранд?

За мен създаването на Nature&Soul Cosmetics беше повече от просто бизнес – то беше начин за оцеляване и възстановяване след многогодишната ми борба със сериозно заболяване. В продължение на шест дълги години бях затворена в собствен свят, изправена пред неопределеност и силна физическа слабост.

Болестта остави следи върху кожата ми и дори след ремисията бях обременена от комплекси и несигурности, които ме задържаха в тъмното. За мен кожата беше не просто външна обвивка, а отражение на моето емоционално и физическо благополучие. Решението да създам собствена линия с козметични продукти е не просто начин да споделя този личен път с другите, но и начин да се изцеря и да приема собствената си уникалност.

Тази борба с комплексите и травмите не спира и до днес, но тя ме вдъхновява да бъда безкомпромисна в избора на съставките и формулите на продуктите, които създавам. Nature&Soul Cosmetics не е просто козметичен бранд, а емоционален и професионален път, който ме насочва към мисията да помагам на другите да се чувстват красиви и уверени в собствената си кожа.



Като нутриционист и козметичен формулатор, има ли формула, която отдавна искате да създадете и какъв би бил нейният ефект?

Моите собствени битки с кожата и здравето ме вдъхновиха да създам продукти, които ще ви помагат да се почувствате красиви и уверени в собствената си кожа, могат да променят живота на много хора. Като нутриционист и козметичен формулатор създавам продукти с убеждението, че кожата може да бъде подмладена и обновена.

Този постоянен напредък в науката и природата, с надежда за красота и здраве, ме вдъхновява. Очаквайте невероятни козмецевтични продукти, които ще ви помогнат да изживеете истинска промяна във вашата кожа, коса, да намалите болките в тялото, да се справите с крампи... Скоро може да намерите и в аптеки SoPharmacy.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР