Д-р Румяна Кожухарова: Последователността е незаменим приятел на красотата!

25 жени, 25 дигитални корици и силата да вдъхновяваш за 25-я рожден ден на EVA

30 October 2023

Снимка: Слав & Хубен

Д-р Румяна Кожухарова е естетичен дерматолог с многогодишен опит и хиляди извършени процедури. Тя е официален трейнър на известна марка филъри, но същевременно не престава да се обучава и да посещава мастъркласове, да се усъвършенства, да усвоява нови техники и да обменя идеи с колеги от цял свят. Допитваме се до специалиста от „Хил Клиник“ за нейния подход към съхраняването на красивата визия.

Д-р Кожухарова, от гледна точка на естетичния лекар какво трябва да направим, за да запазим възможно най-дълго добрия си външен вид?

Истината е, че не можем да направим само едно нещо и да очакваме траен резултат. Грижата за външността ни е процес, непрекъснат низ от правилни избори и не на последно място доверие към специалиста. В практиката си съм се убедила, че най-добри резултати има при хора, които се доверяват на един лекар и посещават само него. Да се подлагаш на процедури на всеки 2-3 месеца при различен дерматолог трудно може да се определи като правилен ход.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от EVA magazine (@eva_magazine)



На фона на разнообразието от естетични терапии, имате ли любими процедури?

Любимата ми е тази, от която има нужда съответното лице в конкретния момент. Първо поставям основите – хидратирам, биостимулирам кожата, след това преминавам към ботокс терапия, лифтинг конци или филъри, ако има нужда. Разбира се, съществува ли някакъв здравословен проблем, то той става приоритет. Няма как да моделираш с филър устните, ако пациентката страда от активно акне. Първо лекуваме кожата.

Времето не прощава на никого. Каква е тайната на мекото, кадифено остаряване?

Дилемите на младостта са различни при различните хора. Все пак аз вярвам, че последователността е незаменим приятел на тези, които искат да запазят максимално дълго свежестта си. Дори с малки стъпки, постоянството се отплаща с прекрасни резултати. Съвременната тенденция е да се смекчи умореното, състарено или ядосано изражение. Един от начините за това е умелата работа с ботокс. Чрез него може много елегантно да бъде променено излъчването на едно лице. Друг голям коз са филърите – носят младост, хубав лицев контур, премерен обем и много самочувствие. Променените от гравитацията и годините вектори на лицето пък с доста добър успех могат да се върнат в първоначалната си позиция чрез тредлифтинг (ползване на резорбируеми разградими конци). На последно място, но не и по важност, от инжекционните процедури мога да посоча скин бустерите – универсален помощник на всеки естетичен лекар.

Имате ли решения и за тези, които се страхуват от иглата?

Разбира се, в технологичния парк на „Хил Клиник“ непрекъснато влизат нови и по-добри машини. В последно време се сдобихме с Hollywood Spectra и Reverso. Първият апарат е известен с патента си върху прочутия Холивудски пилинг и е единственият, одобрен от FDA за борба с пигментните петна. Вторият е отново уникален като технология фракциониран радиочестотен микронидлинг. Създава условия за изравняване повърхността на кожата, за тъканно ремоделиране, стягане и траен лифтинг ефект.



Какви са плановете ви оттук нататък?

Усъвършенствам постоянно знанията и уменията си в областта на естетиката, която съм приела като своя професия и съдба. Искам да взема най-доброто от миналото и да го съчетая с най-вълнуващото от бъдещето, да обединя опита с иновациите. Това е моята формула за хармонична красота.

Вие сте част от дигиталния проект на EVA „Силата да вдъхновяваш". Откъде черпите вие тази сила? Кое ви кара да се чувствате успешна и вдъхновяваща?

Това, че съм жена, ми дава неподозирани сили. Разпределям деня, а и сърцето си, между толкова много професионални задачи, работа с пациенти, семейни дела, грижи за малката ми дъщеричка, обучения (на които съм обучaвана, но и такива, нa които съм обучаващ други колеги), лични занимания и хобита. Успешна обикновено ме кара да се чувствам една усмивка. В някои моменти това е усмивката на моя пациентка, която се вижда в огледалото след естетична корекция, в други това е усмивката на любимите ми хора у дома.

За консултация с д-р Кожухарова в „Хил Клиник“: 02 439 3131 hillclinic.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР