Джейн Сиймур: Нова любов, нови мечти и колко е важно да приемем възрастта си

eva.bg 17 October 2023

Джейн Сиймур е прекрасен пример за това как една дама може да остарее красиво, достойно и да изглежда прекрасно без да прибягва до драстични хирургични намеси.

На 72 години тя изглежда прекрасно, наскоро откри отново любовта в лицето на 73-годишния Джон Замбети (двамата признаха, че децата им от предишните бракове са ги запознали и сватосали), не спира да се снима във филми, обикаля света, прави модни проекти, радва се на живота, децата, внуците, приятелите си.

Тази прекрасна Джейн краси сега корицата на списание Hello!, което е тематично посветено на менопаузата. И както може да се досетите, актрисата има какво да каже по повод ейджизма и култът към младостта.

„Светът е против остаряването. Ние мразим да остаряваме. Отказваме да го приемем. Гледаме се в огледалото и казваме: О, не, имам бръчка, трябва веднага да я разкарам. О, не, сива коса, това е ужасяващо…

А вместо това може да погледнем на старостта от друг ъгъл – сега имаме повече време за себе си, да правим това, което наистина искаме или винаги сме искали. Или пък да се превърнем в човека, който винаги сме искали да бъдем“, казва в интервюто за броя тя.

Менопаузата пък е направо тема табу. За това не се говори, срамно е, даже обидно, „защото жените искат единствено да изглеждат като 20 и 30-годишни. Така че, последното нещо, което искат, е да говорят за менопаузата. Пък и винаги е съществувало мнението, че като станеш на 50 и вече не можеш да имаш деца, значи си безполезна. Свършено е с теб“, казва още Сиймур.

А като доказателство, че въпреки бръчките и независимо от годините, една жена може да живее пълноценно, се разровихме в Инстаграм профила на Джейн Сиймур и събрахме впечатляваща галерия, илюстрираща какво е правила през последната една години и колко добре изглежда.

Защото животът на свършва на 50 и с появата на първите бръчки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР