Marc Cain есен/зима 2023 – едно ново модно пътуване

12 October 2023

Снимка: пресофис на марката

"A new journey" е мотото, което характеризира колекцията есен/зима 2023 на Marc Cain Collections. В нея се представят модели, които вдхъхновяват хората да преоткриват нещо ново, нещо необичайно.

Този революционен подход представлява вълнуващо модно пътуване през различни десетилетия, където вечните класики се преосмислят в нова насока, интегрирайки последните тенденции на кройки, цветове и принтове.

Опушеното синьо среща свежо лимонено жълто и нежно розово, ласкави нюанси на карамел и крем се съчетават идеално с ефирно синьо, а така модерният оранжев цвят за сезона, поставя акцентите в тази приказна картина.

Ярки лилави и зелени нюанси могат да бъдат обединени с неутрални тонове на мока и шафран, създавайки изключителни и вълнуващи комбинации за есента. При естествените материи, първият избор са вълна, коприна, кашмир, алпака и мохер. Изящният, блестящ сатен излъчва елегантност и женственост.

Плетивата разкриват своята универсалност чрез автентични структури, смеси от различни видове прежда, изящни детайли като ресни и изкусни жакарди. Изкуството в тази сфера се изразява чрез изтънчени дизайни, модерни силуети и качеството на плетивата.

Принтовете за този сезон ни преместват във вълшебния свят на птиците с техните идентични разновидности и магнетичност. Те съдържат в себе си изключително разнообразние от възможности за съчетаване, в зависимост от желания стил и ефект. Абстрактни, изразителни анималистични щампи и флорални десени, насищат нуждата за изразност и автентичност.

Добре познатите вече cropped топове за този сезон са допълнени от значително разширен набор от модели в колекцията. Сака, блузи и жилетки в също скъсена дължина са неотменим акцент в съвременните тоалети.

Те могат да се комбинират помежду си или да се носят самостоятелно. Ready-to-wear продължава да се обогатява с най-различни модели и избор от модерни артикули, особено с двуредни сака с акцентирани и структурирани рамене и детайли, които са неизменна част от гардероба тази есен. Роклите придобиват по-тесни и прилепнали форми, включително и в мини варианти. Елеците са с обновена визия и за този сезон съчетават характеристики от палта и якета, без ръкави, със структурирано и oversized излъчване.

Изключително запомнящото се ярко зелено палто изпъква със своя силует и цветова наситеност. Очертаваща тенденция са съчетаването на коресeти и топове над ризи и пуловери, което съзадава нов и впечатляващ стил. Дългите панталони се завръщат на преден план, а формите отново остават прави и широки. Всички тези различни модели предлагат богат избор от силуети и кройки, като правят препратки към 60-те, 70-те и 90-те.

Марката Marc Cain проявява изключително внимание към детайли, което се изявява в игривите брошки, флорални или анималистични принтове, декоративни копчета, апликации и елементи с блясък.

Тази творческа идентичност е в сърцевината на техния стил и философия. Тяхната уникална способност да съчетават стил и изработка прави Marc Cain не просто модна марка, а иновация в света на облеклата.

Открийте колекция есен/зима 2023 на Marc Cain в бутика на ул. Съборна 2 или на shop.mdl.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР