(Не)очакваното завръщане на Саманта Джоунс

След завръщането си в продължението на „Сексът и градът“ 67-годишната Ким Катрал е на корицата на Vogue

Десислава Найденова 29 August 2023

Снимка: instagram

Ким Катрал, дами и господа! Завръщането й в „Сексът и градът“ беше (почти) неочаквано. Но пък беше мило и заради него си заслужаваше мъката на целия сезон (изключвайки Ейдън).

Ако следите продължението на култовия сериал по HBO Max, сигурно сте гледали първи и втори сезон. Или поне докъдето сте издържали.

Саманта Джоунс се завръща във финала на втория сезон. В кратката сцена тя провежда телефонен разговор с Кари Брадшоу. Истински разговор, виждаме я от плът и кръв, а не само като глас или снимка в стар фотоалбум.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine)

През двата сезона Кари и Саманта си разменяха от време на време текстови съобщения (едната живее в Ню Йорк, другата се е преместила в Лондон) и колкото и това да гъделичкаше интереса и носталгията на зрителите, те дълбоко в себе си знаеха, че появата на Саманта Джоунс на екран е невъзможна.

Ким Катрал беше приключила с ролята на Саманта и „Сексът и градът“. (Или поне така продуцентите искаха да мислим.) На 22 март тази година е заснета сцената със Саманта, като актрисата споделя, че не се е виждала с никоя от колежките си.

Междувременно Ким Катрал е звездата в сериала „Glamorous“, който стартира по Netflix тази година.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Greece (@voguegreece)

След завръщането си в продължението на „Сексът и градът“ 67-годишната Ким Катрал (навърши ги на 21 август) е на корицата на гръцкия Vogue, брой септември.

Говорейки пред списанието за остаряващите жени в Холивуд, тя казва: „Като жена на шейсет години, мисля, че най-голямото предизвикателство е да продължиш да бъдеш релевантна, да работиш, да можеш да предаваш послания. Винаги съм имала майка си като модел за подражание. Въпреки че никога не успя да открие работа, която да я направи щастлива, и беше депресирана и сама за дълги периоди от време, тя никога не изгуби упоритостта си“.

Обичаме я заради прямотата й. И въпреки че Катрал винаги е твърдяла, че няма нищо общо с героинята си Саманта, някак трудно можем да избягаме от паралелите.

Помните, нали?...

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Greece (@voguegreece)

„Аз съм на петдесет и две години и ще се развихря в тази рокля.“

„Отказвам да бъда съдена от вас или от обществото.“

„Както знаете, винаги съм обичала тялото си точно такова, каквото е.“

„Да, аз съм сурова. Освен това съм взискателна, упорита, самодостатъчна и винаги права.“

„Кажете на един мъж „Мразя те“ и ще получите най-добрия секс в живота си. Кажете му „Обичам те“ и вероятно никога повече няма да го видите.“

„Ако мъж се ядоса на среща, той става агресивен. Ако жена се ядоса, става емоционална.“

„Правилният мъж е илюзия. Започнете да живеете живота си.“

„Приключих с голямата любов. Връщам се към големите любовници.“

„Здравейте, името ми е Fabulous.“

„Аз съм прекрасен човек. Опознай ме, после ме мрази.“

„Обичам те, но обичам себе си повече.“

Всъщност ако се върнем към 2017 г., ще си припомним един малък, но важен детайл. Ким Катрал обяви в социалните мрежи, че е решила година по-рано да приключи с ролята на Саманта, когато бе изразила недоволството си от сценария на третия филм „Сексът и градът“. Решението й да не участва доведе до публичен скандал със Сара Джесика Паркър, която е продуцент на филмите. Когато Майкъл Патрик Кинг (режисьор и сценарист) и Паркър решават да направят „Просто ей така“, Катрал не е поканена.

„Никога не съм била канена да участвам в рестарта“, каза тя пред Variety. „Изясних чувствата си след възможния трети филм, така че разбрах за рестарта, както и всички останали – в социалните медии.“

През 2022 г. Сара Джесика Паркър потвърди, че това е така.

„Тя даде да се разбере, че това не е нещо, което иска, и че вече не се чувства комфортно с нас, така че не ни хрумна да я поканим.“

Тук оставяме настрана личната вражда между Сара Джесика Паркър и Ким Катрал. Само ще кажем, че приятелството на екран не означава винаги и задължително приятелство в живота. И че тези хора са професионалисти преди всичко.

Все пак и това са думи на Ким Катрал: „Не миcля, че ще се сбогувам напълно със Саманта. Аз винаги се привързвам емоционално към героините си. Тя ми е дала толкова много и аз съм й изключително благодарна“.

Любопитното е, че едно от условията на Ким Катрал за заснемането на тази кратка сцена е тя отново да работи с Патриша Фийлд – дизайнерката на костюмите на оригиналния сериал, която допринесе за превръщането на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда в модни икони. Фийлд не е част от екипа на „Просто ей така“.

След финала на втория сезон на „Просто ей така“ бе обявено, че ще има и трети. Сега феновете ще тръпнат в очакване не толкова за поредните няколко мъчителни епизода, а за евентуална повторна (и по-продължителна) поява на Саманта Джоунс. Е, както видяхме, невъзможни неща няма. Както и невъзможни преговори и хонорари (очевидно).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Max (@streamonmax)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР