Десетте революционни съвета на „глюкозната богиня” вече на български и в аудиоверсия

Топ треньорът Инес Субашка разкрива тайните на добрата форма в подкаст в Storytel

10 August 2023

Кои са десетте лесни за следване правила, с които можем да контролираме нивата на кръвната захар? Отговорът вече е достъпен за родната публика благодарение на световния бестселър „Глюкозната революция” на френския биохимик Джеси Инчауспе, който излиза днес на български и в аудиоверсия. Книгата, която мнозина определят като новата „библия“ за контрол на кръвната захар, е най-новото заглавие, което Storytel предлага това лято. Всички, които търсят ефективни решения за по-добро здраве, тонус и фигура, отскоро могат да намерят в платформата и подкаста на топ треньора Инес Субашка – „Навикът да си здрав".

„Лятото е идеалният сезон да се погрижим за себе си и да потърсим мотивация и знания за постигане на по-добро здраве и форма. Затова много се постарахме да осигурим възможно най-полезното съдържание по темата, което хората могат да слушат, докато са във ваканция, по време на тренировка или дори докато приготвят храната си”, обяснява Ана Клисарска, издател на Storytel в България. „Имаше период, когато в България „Глюкозната революция” се разпространяваше на английски език от човек на човек и почти апокрифно в мрежите, а сега вече всеки може да я слуша спокойно и удобно на български. По същия начин, информация за качествено новия подход на Инес Субашка към храненето и тренировките превзе като вълна женската аудитория, но сега тя вече е систематизирана и представена лично от нея по най-достъпния начин в новия подкаст”, допълва Ана.

Абсолютният бестселър „Глюкозна революция” на Джеси Инчауспе, която вече има над 2,5 млн. последователи в социалните мрежи, излиза през 2022 г. и бързо превзема класациите в различни държави. Той е преведен на над 40 езика и издаден в милиони копия по цял свят. Опирайки се като биохимик на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени от години схващания, авторката ни запознава с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни.

Инчауспе предоставя десет прости съвета, които помагат на хора със здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си. Диабетиците, сърдечно болните, преждевременно състарените, хората със свръхтегло, вечно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат отново да се радват на живота, единствено като спазват „хаковете“ на „глюкозната богиня“, при това без тежки ограничения и мъчителни диети. Посланията на „Глюкозната революция” в платформата на Storytel звучат на български с гласа на Христина Ибришимова.

Десетте епизода на подкаста на Инес Субашка също се базират на комбинация от дългогодишен личен опит и професионална практика. Нейният път започва със стреса на професионалния спорт, изпълнен със зверски тренировки, болки и разочарования, минава през тежки контузии, хранителни разстройства и депресия, за да стигне до успешна треньорска кариера. Днес Инес посвещава времето си на помощ на хората, които искат да постигнат здравословните си цели без травми - нито физически, нито психически. Тя е категорична, че да си здрав и във форма - това е навик. Но да си болен, с липса на енергия и извън форма, също е навик. „Променете навиците си и ще промените живота си", казва Инес Субашка.

В епизодите на подкаста тя разглежда важни теми, сред които емоционалното и интуитивното хранене, начините за забързване на метаболизма и справяне с глада за  въглехидрати, фастингът, хормоналният баланс, ролята на съня и клетъчната памет.

Други вдъхновяващи актуални заглавия, които могат да подкрепят мотивацията ни да влезем в по-добра форма и са достъпни в Storytel, са биографиите на световния шампион в бягането на свръхдълги разстояния Килиан Жорнет – „Тичай или умри”, на легендарния Арнолд Шварценегер – „Зов за завръщане”, на Димитър Бербатов - „По моя начин”, „Човекът от Еверест” - историята на Тенсинг Норгей за първото изкачване на най-високия връх на света, „Бъди вода, приятелю: Учението на Брус Лий”, както и „Клуб 5 сутринта” на Робин Шарма и „Съвършеното здраве” на Дийпак Чопра.

За всички, които искат да се потопят в света на аудио и е-книгите, сега Storytel има специално предложение - 30% отстъпка от месечната такса при предплатен годишен абонамент. Абонаментът има 7-дневен безплатен тестов период и струва 109 лв. за 12 месеца или по 9,08 лв./месец вместо стандартните 12,99 лв.

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании за аудиокниги и електронни книги в света с каталог от над един милион заглавия в световен мащаб. Нашата визия е да направим света по-емпатично и креативно място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Стрийминг услугата в рамките на Storytel Group предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel, Mofibo и Audiobooks.com. Издателската дейност на Storytel се осъществява от компанията Storytel Books, както и от издателя на аудиокниги StorySide. Storytel Group работи на повече от 25 пазара по целия свят, а седалището е в Стокхолм, Швеция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР