И косата ликува

За повечето от нас нормалната грижа за коса включва основни продукти като шампоан и балсам. Но ако сте я боядисвали толкова пъти, че е изсушена и изтощена, тя се нуждае от нещо повече от базова грижа

02 July 2023

За повечето от нас нормалната грижа за коса включва основни продукти като шампоан и балсам. Но ако сте я боядисвали толкова пъти, че е изсушена и изтощена, тя се нуждае от нещо повече от базова грижа, макар да сте добавили и хидратираща маска. Като си представите, че ви предстои летен сезон с много плуване, изсушаване със сешоар, слънчеви лъчи и т.н., задачата ви да я върнете към живот е изключително важна.

УВРЕДЕНА ИЛИ ИЗТОЩЕНА? За да съживите повредените си коси, ви трябват доказани възстановяващи продукти, чиито формули проникват дълбоко във вътрешността, за да възстановят отвътре навън. Обикновено с такива професионалистите ни обгрижват в салона. L’Oreal Paris обаче създаде една от най-добрите серии за възстановяване на косата в домашни условия – Elseve Bond Repair. Бърз преговор на темата за структурата на косъма ще ни подготви за начина на действие на продуктите от серията. Ядрото му се състои от нишковидни клетки от кератин, свързани помежду си чрез милиони химически връзки. Кутикулата на косъма е неговият защитен слой. Щетите тук са лесно поправими, но във вътрешността се изисква повече работа. А в кои случаи казваме, че косата ни е увредена? Такава е редовно изрусяваната коса, често разресваната с четка или подлагана на топлинна обработка, боядисваната коса също, или търпяща въздействието на агресивните фактори от околната среда.



ОТВЪТРЕ НАВЪН Ясно е, че увредената коса изисква дълбоко възстановяване на връзките на косъма, а не просто заглаждане на кутикулата. Това прави серията на Elseve Bond Repair. Във формулата ѝ L’Oreal Paris за първи път използва технология с комплекс от лимонена киселина за дълбоко подхранване. Тази съставка прониква в кортекса на косъма, където възстановява и вътрешните разрушени връзки. Формулата е с правилно прецизирано pH и дозировка на лимонената киселина, така че осигурява едновременно подходящa грижа и възстановяване. С времето косата става по-устойчива на действието на външните агресори, но също и по-мека, и по-блестяща.

В ТРИ СТЪПКИ Линията Elseve Bond Repair предлага интензивна грижа, идеална за всички типове увредена коса, като задоволява нейните нужди на по-дълбоко ниво благодарение на три продукта.

С най-голям процент от задачата за възстановяване на връзките във вътрешността на косъма се справя грижата преди шампоан – съдържа 12% Bond Repair комплекс с лимонена киселина. Най-концентрираният продукт в тази линия е изцяло нова стъпка в рутината за дълбоко възстановяване и защита на косата, която се накъсва от разресване, боядисване и стилизиране.

Шампоанът (7% Bond Repair комплекс) почиства и заздравява косата. А загладения ефект и подхранването на кутикулата косата дължи на балсама с 10% Bond Repair комплекс с лимонена киселина. Всички продукти Elseve Bond Repair носят уникално сетивно изживяване, но най-важното е, че намаляват чувствително накъсването и начупването на косата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР