Идва лятото с градинския лукс на Molteni & C

Природата е толкова важна част от живота ни, за да се чувстваме щастливи и в хармония със себе си. Тя е неуловимата на пръв поглед невидима нишка към спомените ни от детството и настоящия динамичен момент на всекидневието.

21 March 2023

През пролетта, лятото и есента всеки от нас търси благоденствието навън, в откритите пространства, където дишаме, живеем пълноценно и се радваме на всеки изгрев и залез в живота си.

Луксозните италиански мебели Outdoor на Molteni & C черпят вдъхновение от ексклузивността на изисканото италианско съвършенство. Това са и характеристиките на творческата вселена на артистичния директор на бранда Винсент Ван Дуйсен, който е координирал две обширни колекции, отбелязващи важния дебют на италианския бранд в мебелите за открити пространства, естествена последица от пътуването на компанията към изкуството да живееш добре.

Колекцията Landmark включва дългоочакваното преиздание на класическия диван Palinfrasca на известния дизайнер Лука Меда, чудо на италианското разбиране за фина изработка. Колекцията Timeout на Винсент Ван Дуйсен представя елегантно предложение от основни мебели за открити пространства, вдъхновени от гладките форми на модернистичната архитектура.

И докато колекцията Heritage включва преиздание на две от най-обичаните кресла на Джо Понти, обединяването в хармонично единство на луксозните градински мебели е дело на Ван Дуйсен, Никола Галиция и Марта Фери, които са кураторите на оригиналната колекция outdoor текстил, дефинирана от фини шарки, богати тъкани и топли тонове.

Луксозният италиански диван Palinfrasca, със своята незабавно разпознаваема емблематична форма, отдава почит на работата от 1994 г. на Лука Меда, от която черпи своето вдъхновение. Интерпретирайки същността на тиковото дърво не само по безпрецедентен и съвременен начин, той е емблема на изчерпателното представяне на Molteni & C в съвършеното проучване на материали - знание, натрупано през почти деветдесетте години от живота на компанията, основана през 1934 г.

Седалките са богати на прецизно изработени детайли. Профилът, който затваря конструкцията на облегалката на дивана отгоре, служи като удобен рафт за поставяне на дребни предмети. Нежните извивки на поддържащата рамка, заедно с копринената гладкост на дървото, създават цялостен фин и елегантен мек образ.

Творческият директор на Molteni & C – Винсент Ван Дюйсен, проектира луксозните градински кафе-масички Regent с три форми за плота: кръгла, овална и квадратна. Размерът на плотовете е обратно пропорционален на височината на масичките, което им позволява, поставени една до друга, да образуват острови.

Отличителен елемент от серията Regent е конструктивната основа, подобна на пръстен. Тя има тънък, минималистичен профил, издаващ задълбочено и внимателно отношение към детайла, към механизмите за свързване на елементите и прецизното изследване на пропорциите.

Луксозният италиански диван Phoenix e част от колекцията Timeout. Той едновременно ни връща в отминалото време, но е със съвременните кодове на минималистичната естетика, интерпретираща елементи от средиземноморската традиция – ковано желязо и ръчно изтъкано полипропиленово въже.

Цялата колекция Timeout на Molteni & C се характеризира с интерпретиране на идеята за лекота, съвършенство и динамика на формата. Използването на алуминий, който е по-лек в сравнение с желязото, не само подчертава това внушение, но и носи удобството на лесното преместване на мебелите в пространството.

Дизайнерската италианска масичка Panna Cotta, проектирана от Рон Гилад, е вълнуваща окото комбинация от деликатност и стабилност. Използваните материали - мрамор и желязо, пораждат усещане за парадокс при постигането на тази крехка здравина. Тя е истинско предизвикателство за въображението ни, породено от креативността на италианската компания и въвеждането на модерните материали и технологии. Масичката се предлага в цветовете антрацит, маслинено зелено и пустинно жълто.

Архитектът Джо Понти е сред най-известните имена в сферата на италианския дизайн и неговата експанзия в света. Едно от най-емблематичните му творения, проектирано през 1954 г. за вилата на колекционерите Планчарт в Каракас (1953-57 г.), вече се предлага във версия за открито. Това е луксозното градинско кресло D.154.2. Внимателното проучване на материалите и техническите характеристики гарантират не само зачитане на ценния оригинален дизайн, но и издръжливостта, която характеризира всички продукти на Molteni & C.

Вълнуващият дизайн на стола произлиза от фината игра на извити линии и хармоничния контраст между твърди и меки елементи, както и от техническите иновации, които го правят вечен.

Дизайнерският градински шезлонг Guell, разработен от Винсент ван Дуйсен, е сякаш архетипна визия на външното обзавеждане за дома. Част от колекцията Timeout, той предлага удобство, изключително качество на материалите и съответно – дълготрайност на употребата.

Облегалката позволява различни наклони. Може да се изработи изцяло от масивно тиково дърво, с вплетена полипропиленова основа в три цвята - антрацит, маслинено зелено и пустинно жълто. Основата може да бъде направена и от дървени ламели. Шезлонгът е лек и може лесно да се мести благодарение на колелото, монтирано на облегалката.

Повече информация за градинската колекция за лято 2023 на Molteni & C може да намерите на сайта selamoredesign.com.

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР