Говори с EVA vol. 10 “Майки и дъщери”

10 March 2023

Снимка: Гергана Петкова за Studio Prot

Отношенията между майка и дъщеря е вечната тема, която избрахме в месеца на женската енергия за 10-то издание на Говори с EVA.

Заедно със събеседниците си се опитахме да разбием табута, поговорихме за споделянето, разнищихме въпросите около съзряването и женското здраве, приятелството, трудностите и амбициите.

В дискусията участваха обичаните от нас Гала и дъщеря й Мари Константин, както и д-р Констанца Тошева и д-р Цветина Даскалова, които освен че са майка и дъщеря, споделят и професионалното си развитие в областта на акушерството и гинекологията.

Водещият и модератор на дискусията Мария Касимова в присъщия си елегантен стил умело “разхождаше” участниците между шеги, спомени, дръзки коментари, споделяне на съкровени моменти и мили тайни.

Пред аудиторията в пълната зала на Grand Hotel Astoria в София самата Мария разказа и спомени за нейната майка, и интересни случки от отношенията със собствените си дъщери.

Гала и Мари разкриха как се наричат на галено, както и какъв е бил моментът на онзи разговор между майка и дъщеря.

“Строга, но любяща майка” бе определението на Мари. “Критикувам, но не пропускам да я похваля”, сподели пък за себе си Гала.

Оказва се, че и майките, и дъщерите учат много една от друга. Мари е благодарна на своята майка за усвоеното умение да се поставя на мястото на другите в различни ситуации или спор, да се опитва да прецени нещата от всяка гледна точка. Гала пък благодари на дъщеря си за мъдростта, която носи.

Д-р Констанца Тошева би искала да е по-смела и решителна, да се опълчва повече - както прави нейната дъщеря.

Щекотливата тема за свободата в разговора за първия сексуален контакт и контрацепцията също не бе подмината. Д-р Цветина Даскалова изказа мнението, че майка и дъщеря не могат да бъдат най-добри приятелки: “Майката има повече опит, тя е човекът, на когото можеш да се довериш и да споделяш.” Затова този първи разговор трябва да бъде проведен с нея, а не с най-добрата приятелка.

Нейната майка, д-р Тошева, сподели наблюдение от практиката си на акушер-гинеколог, когато често е била натоварвана с ролята тя да проведе този разговор с нейни пациентки: “Ако си честен с детето си, това провокира ответна реакция - тогава дъщерите ви са откровени пред вас.”

Гала потвърди думите й, като сподели, че винаги е намирала начин да бъде честна и открита с Мари.

Топла и много потапяща в съкровената женска енергия бе дискусията по време на 10-то издание на Говори с EVA.

Отново се насладихме на приятни коктейли от Aperol Spritz и Crodino, а всички дами получиха комплименти от Taota. Събитието се проведе с подкрепата на Бритиш Американ Табако.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР