Керана за грешките, комплиментите, любовта и името си

eva.bg 06 March 2023

Снимка: Светослав Караджов

„Любимият ми учител са грешките. Една от тях е, когато изневеря на себе си и взема чуждо решение, защото звучи по-логично“, заяви преди време в интервю за EVA Керана, която напълно заслужено спечели снощното издание на „Като две капки вода“.

Много талант и магнетично излъчване има в тази красива дама, чието истинско име е Юлия Йорданова.

Обичам комплименти за нещо, което съм свършила, а не за това, че съм красива
Защо избра този псевдоним? – я попитахме преди време, когато я интервюирахме за корица на EVA. Ето какво ни отговори: Чух го и много ми хареса. От майка ми разбрах, че така се е казвала моя прабаба. После баба ми ми разказа за нея. Не ми допада да излизам на сцена със собственото си име и всеки да може да ме извика с него на улицата. Смятам, че е лично. Никога не съм търсила известността и това, което идва покрай нея, и исках да намеря псевдоним, който да ми напомня откъде съм дошла и да ме кара да се чувствам силна. Избрах го, за да се самосъхраня. Керана е женският вариант на името Кирил, което означава „господар“. Тоест господарка. Защо да чакам да имам дете, за да го кръстя така? Ами ако е момче?

В името Юлия има красота и лекота, но като чуеш Керана... Някак си си стои на мястото. Представям си един много силен човек, след когото бих тръгнала дори на война.“

Цялото интервю може да прочетете тук - Керана, господарката на Космоса.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР