Луксозен ритрийт за скалпа

На кои продукти за коса се доверявам като на психолога си?

Люба Вангелова 24 February 2023

Снимка: Люба Вангелова

Със 70% увеличение на търсенията на “лечение за сух скалп” в Pinterest, изглежда, че всички имаме нужда от формули, които работят. Моят скалп никога не е бил сух, но често ме изнервя внезапно появил се сърбеж на върха на главата ми. Знам какво го причинява - почти денонощният ми “смачкан” полукок, което е нещо като запазен знак за прическата ми.

Казвали са ми го не един и двама фризьори - постоянното опъване в корените на косите ми, както и липса на достъп на кислород до това място, което пък лишава скалпа ми от така ценната микроциркулация и т. нат. До трихолог не съм стигала и бели снежинки по дрехите си не съм виждала, но със сигурност виновникът за негативните емоции е чувствителният скалп и пърхотът. Честно казано не съм се отчайвала, а действам по същия начин, както правя с емоциите и с душата си, когато усетя, че наближава бърнаут - баланс с ритуали за релакс и възстановяване на тонуса. И основната роля в този ритуал за баланс вече съм поверила на Kérastase. Ето какво имам предвид.

Откъде се взе тази чувствителност?

Подобно състояние и наличие на пърхот е познато на един от всеки 5 човека, което си е висок процент страдащи. Новината е, че пърхотът не минава от само себе си. Клетките на скалпа се обновяват на всеки 30 дни, поне когато е в нормално състояние и здраве. Но се случва този цикъл да се намали до 7-10 дни. Прекалено бърз е този процес и води до натрупването на мъртви клетки - видимият пърхот. В моя случай причината за съкращаването на естествения обновителен процес на клетките е въпросната така любима на мен, но не и на скалпа ми прическа. Но може да го причинят различни състояния като намален имунитет, стрес, недоспиване. Но пък Kérastase ми помогна да осъзная нещо: само защото имам пърхот или скалпът ми е чувствителен, не означава, че трябва да се отказвам от луксозната грижа за косата.

Само защото имаме пърхот, не означава, че трябва да се отказваме от луксозната грижа за косата.
Луксозно оръжие за здрав скалп

Какво прави Symbiose, за да има този безкомпромисен ефект, без да ни лишава от усещането за лукс? Прониква на клетъчно ниво и регулира скоростта на клетъчното обновяване. Това драстично променя начина за борба с пърхота. Освен да се третират това състояние, продуктите от линията хидратират дълбоко скалпа и допълват фибрите на косата. Така че не само кожата на главата е здрава, спокойна и балансирана, а ефектът е здрава и блестяща коса. Логично е да е такава, когато и основата й е стабилна. Моят съвет е да проявите постоянство и да се заредите с търпение за поне 7 приложения на шампоана, за да забележите това, за което говоря.

Емоционална подкрепа

Чували ли сте за емоционалния ефект от козметичните продукти? Symbiose буквално носи спокойствие и увереност. Продуктите са като умели психолози - лишават успешно от усещането за провеждане на терапия. Вместо специализирани грижи за състоянието на косата, се наслаждаваш на специално усещане за луксозна терапия. Даваш на косата си обичта, която тя заслужава. А рутината със Symbiose се превръща в специална нейна демонстрация. Нежният аромат на продуктите помага за това и влияе на настроението ни. Първо се усещат със свежи връхни нотки на мандарината и червен портокал, следват нотки жасмин и за финал се долавя фин нюанс на етерично масло от пикантен пипер.

Гамата Symbiose на Kérastase

Шест продукта за грижа против пърхот и комбинацията между тях са в състояние да преобразят косата, да променят състоянието на скалпа и да върнат самочувствието и настроението ви. Сред любимите ми продукти е ексфолиантът за скалп и нощният серум. Първият преобразява изобщо цялата последваща грижа за косата - шампоанът се пени повече и сякаш не оставя нито милиметър от скалпа ми непочистена. А косата се измива съвършено.

Убедена съм, че това се дължи на предварително свършената работа на ексфолианта. Няма следа от сърбеж по кожата на главата ми, въпреки, че кокът не слиза от темето ми. Косата ми си остава блестяща и къдриците й са оформени (не бях готова да се откажа от шампоана ми за къдрици). Нощният серум пък е друго съкровище за спокоен скалп - нанасям го преди да си легна, за да действа през нощта. На сутринта остава усещането за спокойна кожа, а косата си е все същата свежа и с обем. Всеки продукт от линията Symbiose на Kérastase има своя уникална задача.

Микро-ексфолираща грижа против пърхот/ Ексфолираща грижа, която се нанася преди шампоана. Текстурата му е прозрачна като гел с видими частици от арганови и кайсиеви черупки, които ексфолират мъртвите клетки. Ексфолиращите мъниста и нежната киселина подготвят скалпа за противопърхотните активни вещества, които да проникнат дълбоко. Нанасям го преди шампоана, масажирам скалпа и изплаквам. Много малко количество е предостатъчно да си свърши работата - аз нанасям само на върха на главата, но постепенно го разнасям и назад към тила.

Крем-вана против пърхот/ Добрият шампоан е стълбът на грижата за косата. А крем-ваната има основна роля в грижата против пърхот за сухия и чувствителен скалп. Кремообразната и лека текстура успокоява и хидратира скалпа.

Почистваща вана против пърхот (прозрачен)/ Това е почистваща вана Symbiose, подходяща за мазен и чувствителен скалп. Текстурата му е прозрачна, а формулата му премахва пърхота и люспите много нежно, като същевременно предотвратява натрупването на мазнини. Действието му е концентрирано върху успокояването на скалпа, като с това го и ревитализира.

Успокояващо мляко против пърхот/ Лекият балсам успокоява скалпа и хидратира косата, правейки я по-здрава на вид. Нанася се върху дължините и краищата на измита и подсушена коса и се изплаква след 2-3 минути.

Интензивна ревитализиращи маска/ Тази маска е уникално проектирана за увредени коси, склонни към пърхот. Притежава свойството да разплита косата, помага за елиминирането на остатъците, уловени в дължините и краищата й. Подхранва фибрите на косъма и възстановява силата и здравето му. Нанася се върху дължините и краищата на измита и подсушена коса, и се изплаква след 3-5 минути.

Интензивен нощен серум против пърхот/ Лек, но мощен серум, който осигурява 8 часа непрекъснато действие през нощта по време на периода на регенерация на скалпа - подсилва защитата му и действа като превенция за повторна поява на пърхот. Нанася се с помощта на пипета на отделни зони. Прозрачната му текстура не омазнява корените.

Ето още подробности за действието на Symbiose, които ми сподели Дани Банева, посланик и обучаващ фризьор на Kérastase.

При какви признаци в състоянието на косата препоръчвате на клиент продуктите от Symbiose?

Aко след проведена диагностика на скалпа и косата установя поява на пърхот, придружен с раздразнение и чувствителност, препоръчвам продуктите от серията Symbiose. Обикновено виждам бели люспички мъртва кожа, която се задържа върху кожата на главата и по дължините на косата и раменете - това е пърхотът.

Натоварва ли Symbiose косата, ако се ползва при липса на пърхот, просто за успокояване на чувствителен скалп?

Symbiose представлява синергия между моментално действие за премахване на пърхота и регулиране на скоростта на клетъчното обновяване. Тоест продуктите поддържат скалпа в балансирано състояние и осигуряват необходимата грижа за красива и здрава на вид коса.

Може ли да се ползва от мъже?

Да, серията е подходяща и за мъже с чувствителен скалп, склонен към пърхот.

Трябва ли задължително да се проведе например курс от 7 седмици употреба или ще наблюдаваме ефект и от еднократно приложение?

Благодарение на активните съставки във формулата на Symbiose, ефектът от употребата е моментален, кожата на главата е почистена и дискомфортът е премахнат. За да се реши проблемът с пърхота в дългосрочен план обаче, е препоръчително продуктите от серията да се използват без прекъсване 7 седмици. Целта е да се постигне баланс на скалпа, като се премахнат вредните микроорганизми, причиняващи пърхота. В резултат на това, полезните бактерии колонизират и балансират екосистемата на скалпа и той е предпазен от повторна му поява. Кожата на главата е ревитализирана, а косата е по-здрава на вид и с повече блясък.

Кои съставки във формулата превръщат Symbiose в толкова ефикасна линия за грижа против пърхот?

Symbiose обединява три основни съставки за премахване на пърхота, чрез регулиране на бързото обновяване на клетките.

ПИРОКТОН ОЛАМИН регулира дисбаланса на микробиома на кожата на главата, като намалява растежа на Маласезия рестрикта – микроорганизмът, който причинява пърхота.

САЛИЦИЛОВАТА КИСЕЛИНА е мощен ексфолиант и любима грижа за кожата. Тя действа върху непосредствените последици от пърхота, като прониква между клетките на кожата и разтваря протеините, които ги свързват.

ПРЕБИОТИК БИФИДУС е бактериална пребиотична фракция, действаща като хранително вещество. Тя стимулира размножаването на полезни бактерии, които имат благоприятното действие върху кожата на главата.

Открийте серията Symbiose в най-близкия Kérastase  салон на: https://www.kerastase.com/hair-salon-locator/

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР