Защо е важно да укрепвате своята имунна система и как да го направите

28 January 2023

Независимо от етапа на развитие на човек, от раждането до зряла възраст организмът се сблъсква непрестанно с предизвикателствата на външната среда. За справянето с различни причинители на болести, с умора и липса на тонус, се грижи именно имунната система. Тя, от своя страна, има нужда от засилване и подкрепа, за да може да изпълнява ефективно защитната си функция.

Специалистите от онлайн магазин Ведра Фармаси споделят, че най-ефективното естествено засилване на имунитета се извършва благодарение на здравословнияначин на живот.

Ако това не е достатъчно или не успявате да водите здравословния живот, който би ви се искало, най-вероятно си задавате въпроса какво можете да направите. Пробиотичните продукти са създадени в отговор на нуждите за подкрепа на бактериалния микробиом и в помощ на човека за укрепване на имунната система, напомнят от Ведра.

Как да укрепите имунитета си: Ведра съветва

Специалистите от Ведра селектират няколко основни начина, които могат да повлияят на имунитета ви в положителна посока:

  • Консумирането на храни, богати на витамини и минерали – благодарение на храната и намиращите се в нея полезни нутриенти, вие се снабдявате с витамините и минералите, от които се нуждаете. Такива продукти са плодовете, зеленчуците, ядките, бобовите храни, месото и рибата;
  • Консумация на храни, в чиито състав се съдържа колаген – костният мозък е тъкан, в която се съдържа голямо количество колаген, важен за организма. Консумирането на колаген води до регенериране на клетките и засилване на имунитета, споделят от Ведра;
  • Водене на здравословен начин на живот – набавянето на необходимото количество сън, в комбинация с физическа активност, засилват тонуса и производството на енергия;
  • Употребата на пробиотици – те биват различни видове, в зависимост от предназначението и възрастовата група, в която са насочени – ще откриете пробиотици за бебета, подходящи от първия ден, за бременни и кърмачки, за чувствителни възрастни с проблеми като алергични прояви, синдром на раздразненото черво и др..

Какви са предимствата от употребата на пробиотици?

В някои ситуации, като например употреба на медикаменти под формата на антибиотици, липса на сън, умора, смяна на температурите, много бързо преминаване от топло към студено и обратното, организмът е изправен пред изпитание. 

Често някои от основните проблеми в човешкия организъм се зараждат в стомашно-чревния тракт, напомнят от Ведра. За справянето с тях и поддържането на чревния микробиом, трябва да подпомогнем организма си с полезни бактерии, които да възстановят баланса и да се преборят с патогенните. Пробиотичните продукти са именно с такава цел, коментират от Ведра. Те водят до:

  • елиминиране на проблеми като нервен и подут стомах;
  • намаляват киселините и влияят положително върху възпалението на стомашната лигавица;
  • укрепват имунитета както на клетъчно, така и на цялостно ниво;
  • благодарение на състава си, в който се включват различни бактериални щамове, се повлияват успешно неприятни симптоми и състояния;
  • намаляват шансовете и помагат на организма да се справи по-лесно с  вирусни и гъбични инфекции.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР