Дева Касел - ябълката не пада по-далеч от дървото

Корицата на 51-вия брой на лайфстайл и фешън изданието Glass e впечатляваща, не само защото на нея блести 18-годишната дъщеря на Моника Белучи и Венсан Касел, но и защото фотосесията е заснета от родената в България модна фотографка Божана Татарска-Доверс

eva.bg 14 January 2023

Снимка: фотография glass magazine, vogue, архив божана татарска-доверс

Корицата на 51-вия брой на лайфстайл и фешън изданието Glass e впечатляваща, не само защото на нея блести 18-годишната дъщеря на Моника Белучи и Венсан Касел, но и защото фотосесията е заснета от родената в България модна фотографка Божана Татарска-Доверс.

Красавицата, която стартира кариерата си като модел в Париж преди повече от 20 години, вече е гостувала на страниците на EVA с благотворителната идея за маратон „Пътеката на розата“, който подкрепя палиативните грижи при онкоболни. Динамиката и разнообразието от срещи, които има Божана във френската столица, са нейното работно ежедневие.

Като фотограф на свободна практика има възможността да избира с кого да работи. В портфолиото ѝ могат да се видят жени като актрисите Мила Йовович и Лу Дойон, певицата Соко, моделите Тина Кунаки, Каролин Трентини и Джорджина Гренвил, както и художничката с български корени Ода Жон. Красавицата от Благоевград снима кампаниите на Джорджо Армани за азиатския пазар и корици и модни фотосесии за Glass, Mixte и Madame Figaro.

Срещата ѝ с приказно красивата Дева Касел се случ-ва в студио в Париж, а от еднодневната си работа с порасналото момиче на една от най-помнените двойки в киното Божана пази отлични спомени. Заради договор с британското списание Glass обаче не може да предостави работни кадри от снимачната площадка, но признава, че Дева определено е наследила красотата на майка си и нейния професионализъм.

„Дева очарова целия ни екип. Държа се като истински професионалист и за разлика от много известни хора, с които съм работила през годините, няма никакви изисквания. Случвало се е да снимам известни хора, които държат да бъдат показани по определен начин, защото не харесват брадичката или носа си, или пък не обичат близките кадри заради годините, оставили следи върху лицата им. Но Дева е самото съвършенство – красива, млада, свободна и готова да направи всичко, за да имаме онзи кадър, който пленява всички!“, коментира Божана по телефона от борда на самолет, който я отвежда на пореден работен ангажимент в Бразилия.

Дева, която на 12 септември отпразнува своя 18. рож-ден ден, блесна до майка си преди три години, когато двете се появиха заедно на дефиле на любимото модно дуо на Белучи – Доменико Долче и Стефано Габана. „Разбира се, че Дева е дъщерята на… – казва Божана, – но тя носи вътрешна и външна красота, има толкова чар и талант. Камерата безспорно я обича, защото и тя търси този артистичен контакт с респект и обожание. Много нежна, спокойна, възпитана и постоянно даваща 100 процента от себе си, на снимачната площадка спечели сърцата и адмирациите на всички.“

Макар да расте обградена от обич и внимание, Дева споделила на екипа, че се притеснява от непрестанните съобщения в профила ѝ в социалната мрежа, изпълнени с агресия и откровена омраза.

„Фамилното ѝ име радва някои хора, а у други предизвиква завист и лошотия. Тя все още не може да си обясни защо това се случва, и се притеснява от тези атаки, но като всяко толкова младо същество е изпълнена с оптимизъм и вяра, че хората ще видят истинската ѝ същност и ще я харесват не заради фамилията ѝ, но заради самата нея. Очаквам много и интересни проекти с нейно участие, когато фамилията ѝ вече няма да има значение, защото акцентът и цялото внимание ще падат върху самата Дева“, коментира Божана.

1 КОМЕНТАР
1
Йоланта
17 January 2023, 22:55

Колкото и да позира с отворени устенца, класата на мама е далеч и високо и недостижимо. МОНИКА БЕЛУЧИ е една. Генът на тате е развалил генът на мама.

ТВОЯТ КОМЕНТАР