Зад кулисите на една романтична комедия

„Как да разкараш гаджето за 10 дни“ с Кейт Хъдсън и Матю Макконъхи е филм, който ви препоръчваме да включите в домашния си киномаратон по празниците

eva.bg 19 December 2022

Снимка: getty images/guliver

За всички противници на романтичните комедии ще кажем, че точно с тази се забавляваме всеки път много и съвсем искрено!

„Как да разкараш гаджето за 10 дни“ (2003) с Кейт Хъдсън и Матю Макконъхи е филм, който, независимо че не е на коледна тематика (като например „Ваканцията“ и „Наистина любов“), ви препоръчваме да включите в домашния си киномаратон за празниците.

Очевидна причина за нашата препоръка (освен тоталното пренасищане с коледни филми още от ноември, които, незнайно защо, повтарят един и същи сюжет) е един от най-любимите ни (и красиви) актьори. Друга очевидна причина е това, с което започнахме – много смях. Третата причина ви я споделяме след малко, защото това и за нас е нещо ново и любопитно.

Харесваме не само Матю Макконъхи, а и Кейт Хъдсън. Кейт е дъщеря на една истинска холивудска дива – Голди Хоун. Кейт е винаги непринудена, сияеща, няма как да не я хареса човек. Дори и в онзи филм с нея и Ан Хатауей – „Булчински войни“, на който Кейт е и продуцент.

Но да се върнем на „Как да разкараш гаджето за 10 дни“. Оказва се, че Матю Макконъхи нямаше да бъде във филма, ако Кейт Хъдсън не била настояла за това пред Paramount Pictures. Ако Paramount Pictures не се беше съгласила, навярно нямаше да го има и филмът.

„За романтична комедия ви трябва човек, с когото имате химия“, казва Кейт (която играе Анди Андерсън) и разкрива, че доста време тя и студиото са си блъскали главите, преди да изберат актьора, който да изиграе Бенджамин Бари. Хората от Paramount Pictures не били съгласни с идеята за Матю Макконъхи, но Кейт се аргументирала пред тях доста убедително.

„Имахме енергия заедно, исках да играя с него. Беше силно, беше кинетично. И двамата имаме състезателен дух, и двамата сме суператлетични. Обичаме да се побутваме един друг и аз просто харесвам ангажираността на Матю към всичко, което прави. Той е изключително съсредоточен. Това, което мислите, че е той, е наистина той.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HIGHER FASHION (@cafeauvogue)

В интервю през 2020 г. Матю Макконъхи казва, че „Как да разкараш гаджето за 10 дни“ е филм, който е така подготвен, че да има продължение.

„Хората все още го обичат. А на мен ми хареса страшно много да съм част от него.“

В свое интервю отпреди две години Кейт Хъдсън също коментира евентуално продължение на филма.

„Мислила съм си какви ли щяха да са героите ни, ако все още са заедно. Всъщност вероятно е минало доста време, за да се направи филм за това. Вероятно щяхме да се оженим и да имаме деца. Или вероятно сме нещастни в момента...“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @how_to_lose_a_guy_in_10_days

Нещастни или не, бихме искали да видим какво се е случило с Анди и Бен, но към момента няма официална информация за продължение. Хубавото поне е, че и двамата актьори са отворени за идеята.

Според Хъдсън е много трудно да се напипа правилният тон за комедия – изисква се цялата енергия на актьора, даже и отвъд това.

„Комедиите са по-изтощителни. Да поддържаш това темпо цял ден... Когато денят приключи с комедия, искам да си легна. Когато денят свърши с драма, емоционална работа, искам да отида да пийна.“

Вторият баща на Кейт Хъдсън е Кърт Ръсел. Именно той е човек, който заедно с майка й Голди Хоун я е отгледал и възпитал. Кейт споделя един съвет, който Кърт Ръсел й е дал: че един актьор трябва да получава по една роля на всеки пет или десет години, която да „му дава още 10 години в бизнеса“. Нещо като сътрудничеството между Кърт Ръсел и Куентин Тарантино. Припомняме, че Ръсел участва в „Доказателство за смърт“, „Омразната осморка“ и „Имало едно време в Холивуд“ на Тарантино.

Що се отнася до собствения й опит веднъж на десетилетие, Кейт Хъдсън благодари на режисьора Райън Джонсън, че я е избрал за ролята на Бърди Джей в тазгодишния „Glass Onion: A Knives Out Mistery“ (премиера по Netflix на 23 декември) с Даниел Крейг, Едуард Нортън, Хю Грант, Итън Хоук и др.

„Тази роля просто подхрани всяка част от мен като актриса. Просто чувствах, че ми е даден материал, с който мога да играя. Когато имаш такъв добър материал и имаш хора, с които се чувстваш в безопасност, всички знаем защо го правим.“

Кейт признава, че с радост би станала част от Киновселената на Марвъл. Планира да се фокусира и върху телевизионни проекти, които самата тя да режисира. А догодина излиза на екран и най-новият филм с нейно участие – „Малка благородна лъжа“. Жанрът е комедия.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР