Египет Великолепни - ваканция с деца

Лилия Или_Ева 25 December 2022

Не само земя с древна история и впечатляващи паметници за изключителна цивилизация, Египет е най-близкият коралов риф до България - на три часа път със самолет. Прекрасна идея за Нова година и за дестинация за почивка. Морската вода е с температура 22 градуса, когато у нас е най-студено.

Хотелите са на най-високо световно ниво и бюджетни цени, гледките са като на екзотичен остров. Има различни атракции, които да превърнат почивката ви в красиво приключение. А кухнята е разнообразна и истинско гурме изживяване. Има и директни чартъри от София и Варна на Емералд Травел. Хургада и Шарм-ел-Шейх са топкурортите, където човек може да преживее всички удоволствия на почивката по тези земи.

Rixos Premium Seagate е един от впечатляващите ризорти в Шарм Ел Шейх. Рай за семейства с деца, ултра ол инклузив. Рай, защото може да прекарате чудесно семейно и в същото време, ако нямате деца, въобще няма да усетите присъствието на децата на другите.

Има приказен аквапарк. Още на входа му се чувстваш като качил се на скоростно влакче, което лети обратно към детството. Фантастично е! Има 23 (!) водни пързалки с 6 кули, бавна река, басейн с вълни, картинг, големи интерактивни фонтани, изкуствен зоопарк, въртележки и виенско колело. Купонът тече непрекъснато и с всичка сила.

В комплекса няма да усетите децата. Радостната им глъчка остава в детския център с всекидневна занималня, където има дори детски ресторант и два обезопасени басейна.

За решилите да си починат цари усещането е за лукс и петзвездна елегантност. Луксът се разсипва щедро в осем плувни басейни, девет ресторанта а ла карт и единайсет бара. Всички стаи са с тераса с изглед към басейните или градините. В този хотел даже не се налага да излизате извън комплекса, за да се гмуркате. Качвате се мързеливо в голф количка и тя ви вози до края на мостика, който свършва в коралоф риф в морето.

На връщане се отбивате в шатрата за гюзлеме и айрян, така направих аз. До нея е ресторантът Mangal, от който сервират барбекю на плажа и традиционни ориенталски специалитети. Нон стоп! За спокойствие на съвестта ми на следващия ден открих фреш бара. А след това се примирих, че в Египет си заслужава да се живее в подкрепа на удоволствието, а не здравословно.

Една от вечерите си заслужава да отделите време да пиете коктейл или чай или да пушите наргиле в приказното кафене „Фарша“ - местното място за срещи на влюбени. На излизане от хотела на път за „Фарша“ ще видите голям надпис от светлини – „Джордж Клуни“. Дали е минавал оттук? Никой не отговори.

„Фарша“ е изключително романтично място, построено на няколко нива в скала над морето, декорирано с ориенталски килими и възглавници, антики, приказни фенери, наргилета. Звучи магична ориенталска музика. Наблизо до него не пропускайте площадът Сохо, осветен с лампички, светлини, с пеещ фонтан и магазинчета за сувенири и ресторанти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР