7 съвета за топла празнична коледна украса

За да превърнете дома си в коледна приказка

09 December 2022

Снимка: pexel

Идва Коледа и е време да сътворим най-красивата и пищна празнична украса в домовете си. Магазините и шкафовете са пълни с коледна декорация, но знаете ли как да я подредите така, че не само да е богата, но и да създава истинско коледно настроение? Прочетете съветите на специалистите в дизайна, те ще ви помогнат да превърнете целия си дом в коледна приказка.

Добавете текстури

За да е топла Коледата, имаме нужда от малко повече уют, който приятно да контрастира със студа навън. Не е трудно – извадете топлите вълнени или пухкави одеяла и ги метнете по диваните и фотьойлите, сложете възглавнички от плетиво или на красиви червени карета.

Изработете нещо с ръцете си

Ръчно изработената коледна декорация винаги добавя повече уют и усещане за истински дом. В интернет е пълно с идеи, които можете да видите и изпробвате – от ръчно изрязани хартиени снежинки до топки за хендмейд проекти, в които лесно можете да поставите снимки на семейството си и да ги окачите на елхата.

Не забравяйте зеленината

Дори и да имате изкуствена елха, все пак може да добавите и няколко клонки от истинско иглолистно дърво – те могат изцяло да променят атмосферата в стаята. Няма нужда да правите нищо специално, можете просто да ги завържете с панделка и да ги окачите на вратичката на шкафа или на стената. Разбира се, може да обогатите с коледни играчки или други украси по ваш избор.

Сложете красиви свещи

Огънят винаги прави дома много по-уютен, и Коледа е перфектното време за малко повече огън вкъщи. Не е задължително да имате камина – няколко свещи в красиви свещници ще свършат също толкова добра работа. Ако искате да зарадвате не само зрението, но и другите си сетива, може да си вземете ароматни свещи с коледни ухания, като например канела, ябълка, джинджифил, цитруси, ванилия. Така дългите зимни вечери у дома ще станат още по-приятни.

Светлини навсякъде

Но през зимата и за празниците имаме нужда не само от топлина, а и от повече светлина. Затова не се колебайте и за миг по отношение на светлинките вкъщи. Може да добавите коледни светлини навсякъде – по елхата, върху секцията в хола, около огледалата, по кухненските шкафове, около леглата на децата, на прозорците и терасата. На пазара се предлагат изключително разнообразни по форма и цвят коледни лампички. Повечето от тях работят с батерии, което ще ви спести главоболията около това да се съобразявате с контактите у дома и ще ви даде възможност да окачите светлинки буквално навсякъде.

Опаковайте подаръците рано

Да, знаем, че е изключително трудно да гледаш няколко дни подаръка си опакован, преди да го отвориш. Но, както казва Мечо Пух, при все че да ядеш мед това е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по-хубав. Можете да си осигурите от по-хубавите мигове като опаковате подаръците по-рано и ги наредите под елхата. Това със сигурност ще направи много по-празничен дома ви.

Украсете и отвън

Много хора използват коледна декорация вътре в домовете си, но не и отвън, по фасадите и дворовете си. Но вие го направете. Създайте си коледно настроение още преди да сте отключили входната врата. Създайте коледно настроение и за съседите си, и за случайните минувачи. Защото Коледа е време да сме щедри, нали?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР