Глемпинг в Terme di Vulci – Glamping & SPA

Лилия Илиева 14 January 2023

Снимка: Лилия Или_Ева и пресофиси

Terme di Vulci се намира на час път от Рим и на 20 минути от брега на Тиренско море сред маслинови горички, лавандулови храсти и олеандри. Работи от март до края на ноември и е прекрасна идея за ваканция, когато температурите паднат под 28°С.

Има четири естествени топли минерални басейна с вода с различни цвят, температура и свойства, препоръчвана за лечение на артрити и ревматизъм, дерматологични заболявания и флебопатии. Но тук се идва основно за удоволствие. Идеално е за романтично пътуване. Условията са луксозни.

Три от басейните са на открито до бар, в който предлагат джелато и кафе, каквито има само в Италия, фрешове, смутита, интересни ароматни чайове, коктейли и различни вкусни неща за хапване за закуска, обяд и аперитив. След тях виждате няколко спа зони, оформящи спа центъра. Външно приличат на иглута.

В едното правят различни масажи с натурална козметика Vulca, съдържаща минерали от вулканичните скали и термалните води от намиращото се недалеч езеро Болсена. В другите има парна и турска баня, сауна и басейн с минерална вода.

Шатрите за пренощуване и почивка са три вида – за двама, за четирима или за семейства и компании. Заедно със спалните кингсайз в тях има и бани, веранди с маси и столове, където може да си четете книга, да пиете кафе и да се наслаждавате на прекрасната гледка към маслиновите дръвчета и хълмовете на планината в Природния археологически парк Вулчи. Шатрите за четирима и за компания са допълнени с джакузи, всекидневни с диван, външни салони.

Менюто в ресторанта La Punta се приготвя със сезонни продукти от местни производители – зеленчуците, месата, сирената, прясна морска и езерна риба се доставят от фермери и рибари в околността, вината също са локални. Можете да си купите фантастичен зехтин, приготвян от маслиновите дървета наоколо от семейство на бивша класическа музикантка датчанка, съпруга ѝ италианец и сина им. Зехтинът е гъст, ароматен, отгледан на фона на музика на Моцарт и Бах.

В термите Вулчи се спи божествено, защото въздухът е чист и е тихо. Ако се нуждаете обаче от приключения, се предлагат екскурзии в околността – до морето, до езерото или в близки села със съхранена средновековна архитектура и археология от времето на етруските. Има и възможности за трекинг, колоездене, каяк и конна езда.

Организират се и йога ритрийти, ритрийти за женска енергия. Мястото е много подходящо и за винен и кулинарен туризъм.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР